mielone - 47549 przepisów (strona:1865/3170)

Bakłażan w pomidorach na kolację 184

kaparów 3 łyżki natki pietruszki, grubo posiekanej 1 łyżka jabłkowego octu 300 g koktajlowych pomidorków 1 łyżeczka suszonego oregano 3 łyżki oliwy sólo do smaku ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego Pokrój bakłażana w dużą kostkę, posól i odstaw na godzinę. Odciśnij nadmiar płynu i usmaż na oliwie na złoty kolor. Pokrój cebulę w kostkę, czosnek w plasterki i zeszklij

codojedzenia
Tort kawowo-bezowy. Bez glutenu, bez pieczenia 182

jeśli będzie ciepły masło zacznie się rozpuszczać a nie ubijać a krem Wam się zwarzy.   Miękkie masła miksujemy na puszysto z 4 łyżkami cukru i kawą – zarówno tą mieloną, jak i rozpuszczalną. Masło powinno być naprawdę dobrze napowietrzone. Do puszystego masła dodajemy po łyżce ostudzony budyń i miksujemy do dokładnego połączenia. Dopiero gdy widzimy że budyń jest idealnie

Karo in the Kitchen
Pstrąg po Hiszpańsku 205

Olej aromatyzowany papryczkami habanero lub chilli ( ja używam domowy habanero, jeśli nie mamy żadnego z nich to zwykły olej rzepakowy lub oliwa – 50 ml ,mieszamy z 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu cayenne i też da radę ) 1/2 płaskiej łyżeczki czosnku granulowanego sól do smaku Pstrągi oczyszczamy z łusek , patroszymy lub kupujemy gotowce na tackach Zależy do czego mamy dostęp

Ogrodnik w podróży
Kotlety z dorsza z suszonymi pomidorami i kaparami 173

smażenia Wykonanie: z filetów usunąć skórę i ewentualnie pozostałe ości, skropić sokiem z cytryny. Zmielić w maszynce do mięsa odsączyć z zalewy suszone pomidory i kapary, następnie drobno posiekać mielonego dorsza wymieszać z pomidorami i kaparami, dodać jajko, przyprawy, 1-2 łyżki bułki tartej i dokładnie wymieszać. Gdyby masa była za luźna zwiększyć ilość bułki tartej. Dobrze jest przed

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Herbata Matcha (Japonia) 232

ciemniejszy zielony kolor i jest bogatsza w wartości odżywcze, a także zyskuje ona słodszy smak i więcej "umami". W procesie produkcji jest ona konserwowana parą wodną, suszona, a następnie mielona w specjalnych kamiennych młynach na proszek. Aby przygotować tę wspaniałą zieloną herbatę potrzebujemy: Składniki: (składniki na jedną porcję, jednocześnie możemy przygotować kilka porcji) około 2 g herbaty Matcha (mniej

Kuchcik gotuje
Szybka sałatka z serem feta 246

rozrzucamy oba rodzaje oliwek pokrojonych w plastry. Całość polewamy lekko olejem ryżowym. Na wierzch układamy ser feta pokrojony w kostkę (najlepiej się kroi go mokrym nożem) doprawiamy świeżo mielonym pieprzem, ewentualnie solą ale pamiętajmy że ser feta sam w sobie jest już słony. Całość pryskamy octem balsamicznym i mamy szybką lekką sałatkę do np do obiadu

Piekielna Kuchnia Pati
ROSÓŁ Z KRÓLIKA 149

KRÓLIKA umyj i podziel na części. Włóż do garnka i dodaj obraną i umytą włoszczyznę i cebulę. Zalej zimną wodą i dodaj przyprawy.  WAŻNE ABY PIEPRZ BYŁ młotkowany, mielony nie zadaje się do rosołu, zupa może przez to zmętnieć. WSTAW NA MINIMALNY OGIEŃ (u mnie 1) i gotuj pod szczelnym przykryciem kilkanaście godzin. W wolnym gotowaniu jest

Kuchnia bezglutenowa Loli
Pieczona papryka nadziewana ryżem, pieczarkami i parmezanem 177

mojej kuchni pieczona papryka pojawia się zazwyczaj nadziewana mięsem mielonym z różnymi dodatkami. Tym razem czas na wersję wegetariańską ;) Papryka została nadziana mieszanką ugotowanego ryżu i pieczarek. Wszystko przesycone jest delikatnym smakiem parmezanu i wzmocnione małą ilością przypraw

Milion Smaków
Pieczona pierś indyka w smakach Podlasia 270

niezwykle aromatyczne jedzonko :) Dodatkowym plusem, przynajmniej dla mnie teraz, jest mało roboty przy jego przygotowaniu. Składniki : pierś indycza (u mnie pokrojona na 3 kawałki, by szybciej upiec) sól świeżo mielony pieprz pieprz cayenne 8 ździebeł trawy żubrowej 2-3 szczypty (tyle, ile się weźmie między palce) suszonego czosnku niedźwiedziego 3-4 łyżki oleju po łyżeczce miodu na każdy kawałek

Weekendy w domu i ogrodzie
Tatar z łososia 220

szklarniowego ogórka 1 dojrzałe awokado ½ cebuli czerwonej 1 łyżka oleju lnianego Sos sojowy do smaku Pęczek koperku Sok z limonki do smaku Sól morska do smaku Pieprz czarny świeżo mielony do smaku Sposób wykonania: Rozdrobnionego łososia, mieszamy w miseczce razem z pokrojonym koperkiem, skrapiamy sokiem z limonki, doprawiamy solą do smaku, dodajemy łyżeczkę oleju lnianego, mieszamy, wkładamy

Wanilia i Kardamon
Grzybowy krupnik z kaszą jęczmienną 180

łyżeczki Vegety domowej roboty (mieszanka suszonych warzyw i ziół) 5 ziaren pieprzu sól 10 dag kaszy jęczmiennej 45 dag ziemniaków 1 cebula 2 łyżki oleju do podsmażenia cebuli pieprz mielony garść siekanej natki pietruszki Wykonanie: Dzień wcześniej grzyby suszone namaczamy w wodzie. Ja grzyby moczę przez całą noc. Po tym czasie wodę z grzybów wylewamy, a grzyby

Smak mojego domu
Szybka zupa warzywna na winie 205

zielonej fasolki ciętej 2 średnie ziemniaki 1 średnia cebula 1 duży ząbek czosnku 3/4 szklanki białego wina 1 kostka rosołowa 1,5 szklanki wody ok 375- 400 ml świeżo mielony pieprz sól do smaku szczypta pieprzu chilli 3 łyżki masła Na 2 łyżkach masła podsmażamy drobno posiekaną cebulę, jak już nabierze złotego koloru dodajemy drobno posiekany czosnek i jeszcze

Piekielna Kuchnia Pati
Szybki sernik na zimno. 189

niedzielną kawkę i nie tylko szybki sernik na zimno jak znalazł!Można wzbogacać to ciasto owocami, bitą śmietaną, konfiturą, jednym słowem czym tylko chcecie! SKŁADNIKI: 1 kg. mielonego sera(u mnie w wiaderku) 2 galaretki agrestowe 2 galaretki malinowe 1 mała paczka biszkoptów okrągłych 2-3 łyżki amaretto  owoce do dekoracji WYKONANIE: agrestowe i malinowe galaretki rozpuścić

Kuchnia Beaty
Mielonka ze słoika 186

boczku 3/4 szklanki zimnej wody 1 łyżeczka soli pieprz czarny majeranek kilka ząbków czosnku (wg. uznania, u mnie 3) szczypta cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Mięso zmielić w maszynce do mielenia na średnich oczkach (jeśli chcemy mieć większe kawałki mięsa w mielonce to mielimy na najgrubszych oczkach). Dodać przyprawy i mieszać dokładnie dolewając po trochu zimnej wody. Doprawione i wymieszane mięso

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Grillowany Tuńczyk z warzywami balsamico 163

malutkich pieczarek garść zielonej fasolki ciętej 50 ml oleju 2 ząbki czosnku 2 łyżki brązowego cukru trzcinowego 50 ml octu balsamicznego 1 łyżka wody sól, świeżo mielony pieprz do smaku Pierwsze co robimy bataty  wg tego przepisu Ja swoją marchewkę i fasolkę podgotowałam na parze(można to zrobić wcześniej bo i tak dodajemy wszystko później do pieczarek

Piekielna Kuchnia Pati