łyżek majonezu takiego KLIK 4 puszki tuńczyka w sosie własnym (kawałki, każda po 185 g) 3 pęczki zielonej cebulki 30 dag żółtego sera KLIK 7 jajek KLIK pieprz mielony Ryż gotuję w osolonej wodzie , ma być sypki, odcedzam go i studzę. Tuńczyka odsączam z zalewy. Cebulkę siekam drobniutko. Ser ścieram na tarce o grubszych oczkach. Jajka
Takie tam pichcenieprzygotowaniu i bardzo uroczysta pieczeń z aromatem cebuli i grzybów. Ciekawego smaku nadaje również lubczyk i koperek. Do pieczeni idealnie pasuje sałatka Królewska Firmy Orzech. 300 g mięsa mielonego 3 cebule 5-6 dużych pieczarek 1 jajko 3 łyżki bułki tartej Sól Pieprz 1 łyżeczka lubczyku 3 łyżki posiekanego koperku Olej Sałatka wielowarzywna Królewska ORZECH Cebule kroimy
VioletoweKucharzenieMarchewka z groszkiem jest prosta w przyrządzeniu i bardzo smaczna.Często ją robię do kotletów mielonych i nie tylko. Składniki: 1 kilogram marchewki 1 opakowanie mrożonego zielonego groszku 3 łyżki masła 3 łyżki mąki pszennej sól, pieprz cukier Sposób przygotowania: Obrane marchewki kroimy w drobną kostkę, przekładamy do rondelka razem z groszkiem ,zalewamy niewielką ilością wody tak żeby woda
Bajeczna Kuchniacytryny szczypta soli farsz 25 dag czerwonej fasoli 1 cebula 20 dag pieczarek 2 łyżki koncentratu pomidorowego 2 żółtka 20 dag zielonej fasoli szparagowej majeranek sól pieprz świeżo mielony natka pietruszki 1 jajko 3 łyżki bułki tartej olej do smażenia krem z bobu 80 dag bobu 2 litry warzywnego bulionu 5 ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek
kgwjanczewośrednia cebula 2 łyżki oleju (użyłam kokosowego) 1 pęczek szczypiorku, natki pietruszki albo koperku (użyłam pół na pół szczypiorek i natkę) 1/3 szklanki słonecznika łuskanego 0,5 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól i świeżo zmielony pieprz do smaku DODATKOWO: bułka tarta do panierowania (polecam bułkę z siemieniem lnianym) olej do smażenia (polecam kokosowy) WYKONANIE: Kaszę jaglaną wrzuć na sitko
Słodko-Słony Świat Ilonyząbek czosnku garść rukoli 1 łyżeczka oregano szczypta suszonej kolendry szczypta ostrej papryki szczypta cząbru szczypta kurkumy sól ziołowa pieprz świeżo mielony kilka czarnych oliwek Cukinię myjemy, kroimy w grube plastry i posypujemy solą ziołową. Odstawiamy na kilka minut. W tym czasie rozgrzewamy patelnię grillową. Na gorącą patelnię wrzucamy plastry cukinii
My Chcemy JeśćSkładniki na farsz (na 12 sajgonek): 50 g makaronu ryżowego 4 suszone grzyby mun 1 marchew 1 cebula czerwona 2 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 150 g mielonej karkówki 2 łyżki jasnego sosu sojowego pieprz sól do smaku Pozostałe składniki: papier ryżowy olej rzepakowy do smażenia sajgonek pikantny sos słodko- kwaśny do sajgonek - przepis na blogu TUTAJ
Smak mojego domuplatin . Zapraszam :) Składniki na ciasto naleśnikowe: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody mineralnej nie gazowanej 3 jajka szczypta soli 1.5 szklanki mąki Składniki na farsz : 1 kg mięsa mielonego z indyka 1 duża cebula domowa vegeta do smaku 1 łyżka przyprawy kurczak ziołowy od Skworcu 1 łyżka oregano od Skworcu szczypta pieprzu zielonego od EcoBlik
Sama słodycz i szczypta chiliwodnej) 40 g gorzkiej surowej czekolady ( do posiekania ) 8 daktyli bez pestek 2 łyżeczki ekologicznego cynamonu EcoBlik 1 łyżeczka ekologicznej lawendy EcoBlik 1 laska wanilii 50 g mielonego lnu 50 g ekologicznej mąki kokosowej lub dowolnej z orzechów lub nasion Podałam w znakomitym towarzystwie ekologicznej ziołowej HERBATY MAGNACKIEJ mgr. S.Korżawskiej - to kojąca w smaku mieszanka
Z Kuchni Do Kuchniśmietanki kremówki 30% 3/4 szklanki bulionu drobiowego niepełne 1/2 szklanki dobrej jakości cydru niepełne 1/2 szklanki soku jabłkowego (tłoczonego) 1/2 łyżeczki ostrej musztardy garść posiekanej natki pietruszki sól świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Polędwiczkę kroimy w 1,5 cm plastry. Oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Na dużej patelni rozgrzewamy masło
Poezja smakutwarde jabłko (Granny Smith) - 1 szklanka gęstej śmietany ( crème fraiche ) może być inna, ale co najmniej 18% - sok z ½ cytryny - 1,5 łyżeczki musztardy ziarnistej - różowa sól himalajska - świeżo mielony pieprz kolorowy - cukier (do smaku) - jajka ugotowane na twardo Śledzie moczymy w zimnej wodzie lub mleku (czas zależy od stopnia zasolenia). Wymoczone osuszamy ręcznikiem papierowym. Cebule kroimy w drobną
mojewypiekiinietylkogotujemy. Doprawiamy zupę do smaku. Posypujemy przed podaniem prażoną cebulką i natką pietruszki. Prażoną cebulkę mam w kuchni pod ręką, więc dodaję ją do różnych dań np. do kotletów mielonych , czy pieczeni rzymskiej , w przypadku zupy ziemniaczanej cebulka podnosi jej walory smakowe. Smacznego! The post Zupa ziemniaczana z grzybami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięnapisanie, że smakowało bardzo podobnie jak słodki twarożek, mimo że nie bardzo pamiętam jego smak :D Wypróbujcie koniecznie! :) PRZEPIS /1 porcja/ ~45g mąki gryczanej ~10g mąki sojowej ~łyżeczka mielonego lnu ~150-170ml mleka roślinnego (lub pół na pół z wodą gazowaną) ~150g naturalnego tofu ~łyżka cukru z prawdziwą wanilią ~100g deserku słoneczna pomarańcza z ziarnami zbóż
breakfast of dreamsokrawków ciast i ciasteczek. Składniki: 400 g suchych pierników lub innych ciastek około 200 g masła ( ilość masła zależy od użytych ciastek ) 500 g sera ricotta 300 g mielonego twarogu 5 jaj 1 szklanka cukru skórka z 1 pomarańczy 1 budyń śmietankowy 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej ewentuanie: szczypta kardamonu Wykonanie: Pierniczki lub inne ciasta pokruszyć
kolorowotorcikowomąki ryżowej 50g masła 50g oleju kokosowego 6 łyżek płynnego miodu 2 łyżeczki proszku do pieczenia 4 łyżeczki przyprawy do piernika 4 łyżeczki łuskanego słonecznika 2 łyżeczki mielonych nasion chia W rondelku roztopić masło i olej kokosowy z miodem. Do miski dodać mąkę, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika, nasiona chia i zmielony wcześniej na mąkę słonecznik. Suche
FitKot