45min w ciepłe miejsce. Następnie ciasto ponownie zagnieść, podzielić na 3 części. Kruszonka: 1,5-2 szklanki płatków owsianych (zmielić w blenderze) lub gotowej mąki owsianej 4-5 łyżek mielonych orzechów włoskich 1 czubiata łyżeczka domowego masła orzechowego 3-4 łyżki ksylitolu (można dodać więcej lub mniej, najlepiej próbując kruszonki) 1/3 łyżeczki sproszkowanego ekstraktu ze stewii 20 g masła
FitKotrecipe in English Sernik chałwowy (12 porcji) Składniki na spód: 120 g ciasteczek digestive lub herbatników 3 łyżki k akao 100 g miękkiego masła Składniki na sernik: 1 kg mielonego sera białego 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g chałwy 100 g posiekanych kandyzowanych wisienek Składniki na polewę: 100 g czekolady, posiekanej 1/3 szklanki śmietanki
karmelowyzagotowujemy. Mięso gotujemy do miękkości, zbierając powstałe szumowiny i ewentualnie uzupełniając wodę, aby mięso było cały czas zakryte. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mięso z cebulą mielimy na średnich oczkach albo blendujemy. Dodajemy sól, pieprz, kilak łyżek wywaru i mieszamy. Ciasto: Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odstawiamy do ostudzenia, następnie mielimy w maszynce na średnich
e-PrzepisyKulinarnepodejrzeń”, mus możemy całkiem śmiało przygotować dzień wcześniej. Następnie przechodzimy do robienia kawy. Jeśli nie posiadamy ekspresu, w którym moglibyśmy przygotować idealne espresso , po prostu zalewamy 7 gramów kawy mielonej (jedna łyżka) 30 ml gorącej wody . Teraz musimy spienić mleko. I ponownie, jeśli nie posiadamy profesjonalnego spieniacza czy ekspresu z dyszą spieniającą, podgrzewamy mleko (najwyżej do temp
Moja smaczna kuchniaSkładniki 0,5 kg żeberek w paskach 2 cebule marynata: 1/2 szklanki słodkiego czerwonego wina 1/2 łyżki miodu 1/2 łyżeczki mielonego kminku 4-5 ziaren jałowca ocet winny olej słodka i ostra … Czytaj dalej Żeberka w słodkiej marynacie
czarrna od kuchnirównież u Marty i Zuzi . Odwracane babeczki z czerwonymi pomarańczami Składniki: (na 16 sztuk) 185 g mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej 120 g mielonych migdałów 125 g cukru 125 ml oliwy skórka otarta z 1 czerwonej pomarańczy 125 ml soku z czerwonych pomarańczy 3 jajka dodatkowo: 1,5 czerwonej pomarańczy Formę na muffiny
Pożeraczka, czyli raz adobrzeawokado 2 ząbki czosnku 100 ml oliwy lub oleju 50 ml soku z cytryny kilka listków świeżej bazylii lub 1 łyżeczka suszonej bazylii szczypta papryki ostrej duża szczypta kolendry mielonej sól do smaku Link do filmu z przygotowania: Makaron z sosem z awokado Przygotowanie: Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu, ugotowany odcedzam i do gorącego makaronu dodam sos. Przygotowanie
Uwaga Babcia Gotujerosołu wyławiać i tak dalej, i tak dalej. A tu pełny sukces. Jak miło… Zupa wpisuje się doskonale w zimowe menu. Łatwa, szybka, przyjemna. Dodatek kwaskowatego jabłka i mielonego kminku sprawia, że nie można obok... Czytaj dalej
Mam To Na WidelcuPyszne, aromatyczne śliwki w zalewie selerowej podkreślą smak niejednej potrawy. Składniki: 1 kg śliwek węgierek 2 łodygi selera naciowego Składniki na zalewę: 1 szklanka octu 2 ½ łyżeczki mielonej gorczycy 70 dag cukru ½ łyżeczki soli 2 szklanki wody Wykonanie: Śliwki umyć, usunąć pestki i pokroić na ćwiartki. Seler zaś pokroić na cienkie plastry. Ocet wlać do garnka z dwoma szklankami
Tradycyjna Kuchniatoffi. Idealne na deser do popołudniowej kawki, na rodzinne przyjęcie albo szaloną imprezę! Randka z ich dodatkiem również zakończy się sukcesem! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( 4 porcje ) * ser 3x mielony – 250 g * śmietana kremówka – 125 ml * śmietan-fix – 1 op * żelatyna – 2 łyżki * kakao – 1 czubata łyżka * cukier – 3 łyżki * masa toffi
Ostra na Słodkopokrojonej na 2 cm kawałki 1 szklanka pomidorków koktajlowych 6 rzodkiewek 1 cebula czerwona pęczek koperku listki świeżej bazylii 4 łyżki oliwy sok wyciśnięty z 1/2 cytryny sól świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka musztardy 1/2 łyżeczki miodu Przygotowanie: Soczewicę zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin (najlepiej na całą noc). Następnie ją płuczemy, zalewamy osolonym wrzątkiem i gotujemy
Smakowity Blog KulinarnyBardzo proste ciasteczka do herbaty lub kawy, choć wymagają trochę wysiłku przy wyciskaniu serduszek. Przepis znalazłam na blogu In my coffee kitchen . Polecam, choć ja dodałabym jeszcze może mielonych orzechów. Składniki: 150 g masła roślinnego 1 cukier waniliowy 10 dag cukru 25 dag mąki pszennej 12 dag mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mleka aromat cytrynowy Miękkie masło dokładnie utrzeć
Ewusiowe Smakiprzepisu samej kaczki, bo jest absolutnie przepyszna! Mocno się powstrzymywaliśmy od wyjadania mięsa kiedy szykowaliśmy farsz! Palce lizać! Składniki: ok. 1,6 kg kaczka, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki mielonej kolendry, 2/3 łyżeczki nasion kozieradki, 1 łyżeczka pieprzu seczuańskiego, 1 łyżeczka imbiru, 1/3 łyżeczk płatków chili, 1 łyżeczka tajskiej pasty chili dodatkowo: opakowanie wontonów do smażenia w głębokim tłuszczu
Plate of JoySkładniki: około 250 g makaron typu lasagne 150 g sera żółtego Farsz mięsny: 500 g mięsa mielonego (najlepiej chudej wieprzowiny) 1 cebula dwa ząbki czosnku sól, pieprz i cukier do smaku łyżeczka papryki słodkiej 1 puszka pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżka przyprawy do pizzy 1 łyżka octu balsamicznego olej Farsz
Czerwień i błękitprzepyszny i co roku nie wyobrażam sobie bez niego świąt. Jakby było mało, to oprócz tego, że super smakuje to rewelacyjnie prezentuje się na stole. Składniki: 1 kg mięsa mielonego, 2 cebule, 7 jajek, 25 dag szpinaku, 2 ząbki czosnku, 10 dag fety, 2 ząbki czosnku, 4 łyżki tartej bułki, łyżka estragonu, sól, pieprz Sposób przygotowania: 5 jajek
Pobite gary Barbary