smakują piernikowo. Wychodzą ładnie wyrośnięte i lekko wilgotne. Składniki (na ok. 16 muffinek): 370 ml mąki pszennej 2 płaskie łyżki gorzkiego kakao 3 łyżeczki przyprawy do piernika szczypta mielonej kolendry łyżeczka imbiru w proszku szczypta świeżo i grubo zmielonego pieprzu 1,25 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 jajka 5 łyżek cukru 160 g miodu 150 ml oleju
Weekendy w domu i ogrodzieopakowaniu. Krewetki podsmażamy przez chwilę na maśle z czosnkiem i posiekanym koperkiem. Odcedzone tortelloni oraz krewetki przekładamy do miski z sałatą rzymską. Oprószamy solą morską cytrynową oraz świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Sałatka z czarnych tortelloni i krewetek może być podana zarówno na ciepło, jak i na zimno. Kilka słów o sałacie rzymskiej. Jest godna polecenia ze względów na swoje
mojewypiekiinietylkoczym kojarzy się Wam typowy polski obiad ? Nam z kotletem schabowym albo z mielonym. Do tego oczywiście zasmażana kapusta, mizeria lub ulubiona surówka i mamy super szybki i smaczny obiad. O kaloriach wspominać nie będę, bo jest ich.... dużo, za dużo, ale odrobina szaleństwa czasami nie zaszkodzi. Kruchy, soczysty " schaboszczak " w złocistej, chrupiącej panierce to klasyk polskiej kuchni
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataśrednie marchewki, 2 ziemniaki, 1 pietruszka, kawałek selera, chilli, 3 ząbki czosnku, puszka pomidorów pelati, grilowana lub pieczona w piekarniku pierś z kurczaka, tymianek suszony, szczypta mielonego kminku, sól, pieprz ziarnisty, liść laurowy, ziele angielskie Przygotowanie: Warzywa: marchew, ziemniaki, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w drobną kostkę. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę wraz z czosnkiem
Kubki smakuwieprzowa 2 marchewki 1 pietruszka 1 seler 1 cebula 1 pomidor 4 ząbki czosnku, 0,5 litra jasnego piwa musztarda rosyjska – 1/2słoika łyżka miodu majeranek liście laurowe kminek mielony pieprz sól oliwa z oliwek można dodać przyprawę do golonki Golonka w piwie - przygotowanie: Golonki opalamy z ewentualnych włosków i myjemy. Następnie nacieramy dokładnie przyprawami i odstawiamy
Kubki smakuczosnkowy Składniki na ok. 12 naleśników: 1 i 3/4 szkl. mąki pszennej 1 szkl. mleka 1 szkl. wody gazowanej 2 jaja szczypta soli Składniki na farsz: 500 g mięsa mielonego (wieprzowe, drobiowe lub wołowe) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli 1/2 puszki kukurydzy konserwowej 1 puszka pomidorów przyprawa: sól, pieprz, oregano, szczypta kminku, bazylia, czerwona papryka
Kubki smakuduża cebula 1 łyżka oleju 1 łyżka masła 1 puszka białej fasolki 1 łyżeczka przyprawy curry ½ łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich 1/2 sól i świeżo mielony czarny pieprz do smaku opcjonalnie do smaku 1 łyżeczka cukru trzcinowego lub ksylitolu (jeśli pomidory są bardzo kwaśne) świeże zioła do posypania – posiekana natka pietruszki lub świeża kolendra Wykonanie
Kubki smakuzamierza stać całego dnia przy garach a niezawodnych, bo smakują każdemu. :-) Szmpańskiej zabawy i dużo szczęścia w Nowym Roku! Śledzik na grzance Paszteciki ze szpinakiem i mięsem mielonym Kabanosy z serem w cieście francuskim Babeczki na słono z farszem Domowe Qurrito Jajka faszerowane pieczarkami Nuggetsy z piekarnika Schabowe kąski w krakersach Pizzerinki ze szpinakiem
Szefowa kuchniSkładniki: matiasy 8 sztuk, cebula 1 mała, buraki 1 mały, natka pietruszki 1/2 pęczka, Chrzan śmietankowy Smak 4 łyżki, śmietana gęsta 1 łyżka, cukier 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, sok z cytryny 2 łyżki matiasy pokroić na ok. 2 cm paski i zalać zimną wodą na 30 minut, wodę wylać, wlać nową i moczyć okoły godziny, matiasy
W Mojej Kuchni Lubięfiletów śledziowych (matias), 1 cebula, 3 jajka, 2 ziemniaki, 3 marchewki, 2 buraki, pieprz czarny (świeżo mielony), 4 łyżki majonezu, natka pietruszki (do dekoracji). Szuba - zwana również śledziem pod pierzynką. Dla mnie jest to jedna z najlepszych sałatek śledziowych. Cytując historię tej sałatki ze strony przystanekpraga - możemy przeczytać, że śledź pod szubą po raz pierwszy pojawił się
Świat Domowej Kuchniwszystko utopione w serze, ułożone na warstwie herbatnikowej, i oblane słodkim kajmakiem... Składniki: spód: 160 g herbatników 70 g masła 1 łyżka cukru pudru masa serowa: 1 kg mielonego sera twarogowego 2/3 szklanki śmietany 30% 3/4 szklanki cukru pudru opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 jajka pół puszki masy kajmakowej ( 200 g ) 150 g solonych orzeszków
na moim stole...średnie cebule 3 ząbki czosnku 1 długa słodka papryka 1 puszka pomidorów 1 łyżka oleju przyprawy: zioła prowansalskie, bazylia, oregano, tymianek, curry, chilli, papryka słodka, pieprz czarny świeżo mielony, sól himalajska (Targroch)- po ok. 1/2 łyżeczki, w zależności od preferencji Dodatki: tarty ser PRZYGOTOWANIE: 1. ZACZYN - w garnku podgrzej wodę, ale nie zagotuj! Rozpuść drożdże. Dodaj ksylitol
Zdrowie na języku :Pniż tradycy jny sos , z dodatkiem pieczarek. Niezmie nny p ozostał fa kt, że najlepej smakuje z makaronem, posypane obficie żółtym serem, koniecznie o ostrym s maku. :-) 500g mięsa mielonego 300g pieczarek 2 cebule 200 ml przecieru pomidorowego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1 łyżeczka oregano sól, pieprz olej ser do posypania 1. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na rozgrzanym
Szefowa kuchnisztuka wypatroszonego jesiotra (około 2 kg) 50 g masła 1 cytryna pęczek tymianku pęczek natki pietruszki 5 ząbków czosnku 3-4 łyżki oliwy z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Jesiotra bardzo dokładnie płuczemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Oprószamy solą i pieprzem z zewnątrz i w środku. Masło kroimy w plastry i wkładamy
Moje Kuchenne Rewelacjewww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Grzyby - to przepyszne urozmaicenie tradycyjnych gołąbków. (10 sporych sztuk) kapusta Farsz: 350g mięsa mielonego 300g grzybów 1/2 szklanki grzanek namoczonych w mleku (może być sucha bułka) 1 jajko 1-2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie; jeśli masa jest za "luźna") sól, pieprz Dodatkowo: liście kapusty 1 marchewka 3 ząbki czosnku 2 suszone pomidory
Di gotuje