małym ogniu). A Wy jak kładziecie piersi z kaczki? Na zimną czy na rozgrzaną patelnię? Składniki: (2 porcje) 2 piersi z kaczki ze skórą sól morska, świeżo mielony pieprz czarny Składniki na sos z kaczki: 1 niepełna łyżka oleju rzepakowego 1 noga z kaczki 1/2 średniej marchewki 1/2 szalotki lub niedużej cebuli 1/2 łodygi selera naciowego
Moja Delicjakostkę surowych , do ugotowania 1 jajko 3-4 czubate łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżka kartoflanki sól , pieprz do smaku pęczek szczypiorku 1 ząbek czosnku 1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej 1 szklanka bułki tartej do obtoczenia olej do smażenia Dodatkowo : 1 cebula Ziemniaki powinny być ugotowane wcześniej , najlepiej jeśli są z dnia poprzedniego , gdyż są wtedy najlepiej wystudzone
Ogrodnik w podróżysię również na kolację. Myślę, że to łatwe danie i dość szybkie. SKŁADNIKI: 1 kg. łopatki zmielonej na dużych oczkach 1 puszka pomidorów przyprawy: zioła włoskie, sól, pieprz grubo mielony, oregano, 1/2 łyżeczki primerby bazyliowej, makaron do lazanii, 25 dag, sera żółtego, 2 łyżki masła klarowanego, WYKONANIE: zmielone mięso smażymy na maśle ze wszystkimi przyprawami i pokrojonymi pomidorami
Kuchnia Beatysztuk, cebula 1 większa, warzywa mrożone 1 opakowanie, marchewka ugotowana 3 sztuki, curry Royal Brand 1 łyżka, przyprawa do zup i potraw w płynie - do smaku, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, rosół 4 szklanki na maśle podsmażyć cebulę pokrojoną z czosnkiem, dodać warzywa mrożone z fasolką, dodać pokrojoną marchew z rosołu, podsmażać z 5 minut na większym ogniu mieszając
W Mojej Kuchni Lubięsztuki ( około 70 dag) mała główka kapusty pekińskiej kalafior 500 g 5 jaj jogurt grecki 200 g ser żółty 20 dag łyżeczka masła przyprawy (wszystko w proszku): świeżo mielony pieprz czarny sól curry imbir kminek słodka papryka ostra papryka Można użyć też swojej ulubionej mieszanki przypraw do kurczaka czy np. gyros. Wykonanie: Piersi rozciąć tak jak na schabowe wzdłuż
Poezja Smaków - blog kulinarnywieprzowego 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 2 - 3 papryki różnych kolorów 1 papryczka chilli 1 puszka pomidorów sól pieprz 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka rozmarynu mielona słodka papryka oliwa lub olej Wykonanie: Przygotować marynatę: wymieszać ze sobą 3 - 4 łyżki oliwy lub oleju i po łyżeczce majeranku, tymianku, rozmarynu i słodkiej papryki. Dodać sól
Mama Gotujewody około 1 szklanki drobnej bułki tartej (można zastąpić ugotowaną i dokładnie zblendowaną kaszką kukurydzianą - pasztet będzie wówczas nieco jaśniejszy) 1 kostka bulionu warzywnego 2 liście laurowe 1 łyżeczka mielonej papryki (ostrej lub łagodnej) szczypta gałki muszkatołowej opcjonalnie szczypta Vegety sól i pieprz do smaku tarta bułka do wysypania blaszki foremki aluminiowe do pasztetu Przygotowanie Seler, cebulę
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawolę same, tylko ze śmietaną zajadać. Składniki: ok. 1 kg młodych ziemniaków (takiej samej wielkości), 1 główka czosnku, gałązki świeżego rozmarynu, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony, 50 ml oleju rzepakowego, ½ świeżej papryczki chili. Przygotowanie: Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy nieobrane ząbki czosnku. Następnie dodajemy młode ziemniaki (wcześniej umyte i osuszone) i obsmaż je. Dodajemy
Moniki Smakołykipierwszy miałam okazję je spróbować. Kilka razy próbowałam je upiec ale mi się nie udały. Są to delikatne, kruche ciasteczka przygotowane głównie z białek, cukru pudru i mielonych migdałów. Różne kolory i smaki kremów nadają im niepowtarzalnego wyglądu i smaku. Jeśli chodzi o trzeci produkt to polecam go na życzenie córki. Są to ekstremalnie kwaśne cukierki Toxic
Ala piecze i gotujeSkładniki: 2 kg żeberek wieprzowych (super mięsnych) 6 dużych cebul sól, pieprz do smaku mielona ostra papryka (3 łyżki) mieszanka myśliwska 1 łyżka smalcu ze skwarkami i cebulką 1 szklanka bulionu warzywnego (z włoszczyzny) Przygotowanie: Żeberka opłukałam, osuszyłam na ręczniku papierowym, pokroiłam w kawałki (ok. 4 - 5 cm), oprószyłam z obu stron solą, pieprzem, słodką papryką
ClauditteMissCookingupieczonego w skórce do miękkości, następnie obranego i pokrojonego na ćwiartki sok z 1 cytryny 2 łyżki pasty tahini 1 spory ząbek czosnku, obrany i rozgnieciony szczypta soli szczypta mielonego kminu rzymskiego (można pominąć, ale dodaje fajnego smaczku) do dekoracji: oliwa, pestki słonecznika lub orzeszki pinii Przygotowanie: W misie robota kuchennego umieść wszystkie składniki poza oliwą i pestkami
Chilli Czosnek i Oliwaroli głównej. SKŁADNIKI: 20 dag. płatów wędzonego łososia 4 jajka 4 kiszone ogórki 1 szkl. ryżu 1-2 łyżki drobno posiekanego koperku 1/2 drobno posiekanej cebuli czerwonej pieprz grubo mielony WYKONANIE: ugotowane jajka i ogórki pokroić w kostkę, ryż ugotować na sypko w wodzie z dodatkiem vegety, łososia pokroić w kostkę lub paski, wszystko dokładnie wymieszać, dodać majonez, posiekany
Kuchnia Beatypożądanej konsystencji. Dodajemy owce morza i pokrojone na pól oliwki i kontynuujemy gotowanie prze około 6-7 minut. W razie konieczności podlewamy nieco wodą. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odcedzony makaron dodajemy do sosu i razem mieszamy. Serwujemy posypany śwież natką pietruszki
Pyry na GazSkładniki 1,5 kg świeżego boczku 1 kg boczku wędzonego (z przyrostem tłuszczyku) 1 kg słoniny 700 g cebuli 3 duże zmiażdżone ząbki czosnku sól i pieprz świeżo mielony 2 większe winne jabłka Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Boczek, słoninę, jabłka i cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy najpierw części bardziej tłuste
R'n'G Kitchenmożna wystudzić go zupełnie i zebrać zastygnięty już tłuszcz. Taki rosół proponuję podać ze szczypiorkowymi kluseczkami. Składniki na 1 osobę: 1 jajko mąka pszenna sól do smaku świeżo mielony pieprz 1 łyżka posiekanego szczypiorku Jajko roztrzepać dokładnie z mąką, solą i odrobiną pieprzu. Ilość mąki uzależniona jest od konsystencji klusek. Powinna wyjść konsystencja gęstej śmietany. Na końcu dodać
Codzienna kuchnia niecodzienna