śniadania - 47913 przepisów (strona:1837/3195)

Skorupki jajek bawione w łupinach cebuli 118

Najstarszy, niezawodny sposób na barwienie skorupek jajek naturalnym barwnikiem z łupin cebuli. Potrzebujesz jajek swojskich o białych skorupkach, łupin cebuli oraz odrobiny octu spirytusowego. Poniżej znajdziesz

ProstePesto.pl
Tosty z pieczarkami i Mimolette 124

Mimolette to jeden z moich ulubionych serów. Ma orzechowy, głęboki smak i idealnie nadaje się do zapiekania. Tutaj podałam go z pieczarkami, połączenie bardzo trafione, polecam

Moje Małe Czarowanie
Suszony ser na Wielkanoc 162

Dobry smak takiego sera uzyskamy z dobrej jakości wiejskiego tłustego twarogu. Do tego potrzebne będą  obowiązkowo świeże wiejskie jaja i ulubione dodatki, np. kminek

Kulinarne przemyslenia
Niebieskie pisanki barwione czerwoną kapustą 136

Naturalny barwnik do wielkanocnych pisanek przygotowany z wody po ugotowaniu czerwonej kapusty. Fioletowa woda po kapuście z dodatkiem octu spirytusowego zabarwi skorupkę jajek na paletę niebieskich

ProstePesto.pl
JAJKA PO SZKOCKU 136

Przesmacznie płynne wewnątrz, rumiane i chrupiące na zewnątrz. Jajka po szkocku są po prostu świetne. Te jajka to żółtko w ulubionej konsystencji, otulone idealnie doprawionym, soczystym

globuskulinarny
JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO 173

Wiosenne, pyszne i kolorowe! Takie są nasze JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO! Uwaga! Znikają z talerza w mgnieniu oka! Artykuł JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO pochodzi

COOKMAGAZINE
KLASYCZNE JAJKA FASZEROWANE 167

Wielkanocnych przepisów z wykorzystaniem jajek nie brakuje - czasem może się wydawać, że każda gospodyni ma własne, przez stołowników uważane za najlepsze na świecie i absolutnie niepowtarzalne

COOKMAGAZINE
JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM I AWOKADO 136

Sprawdź nasz najnowszy przepis na JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM I AWOKADO! Są pyszne, proste w wykonaniu i... lekko uzależniające. Artykuł JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM I AWOKADO pochodzi z

COOKMAGAZINE
Śledzie w sosie samuraja 167

Śledzie w sosie samuraja Mam dziś dla was przepis na przepyszne śledzie! Pokazywałam ostatnio jak przygotować sos samuraja . Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do

Dorota Smakuje
Niemcy - Drożdżowe naleśniki ze Szprewaldu (Spreewälder Hefeplinse) 175

Szprewald, oddalony od polskiej granicy o zaledwie kilkadziesiąt kilometrów jest jednym z najpiękniejszych i najciekawszych kulinarnie miejsc w całych Niemczech. Przede wszystkim jest to region znany

Roślinożerni urlopowicze
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym. 145

 Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym, to genialnie smakująca przystawka. Wędzona ryba doskonale pasuje do  jajek. Kwaśny korniszon i szczypiorek dopełniają smak. Tylko 4 składniki

Codziennik Kuchenny
Pasztet bez pieczenia 238

Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 200 g mięsa z udka kurczaka 1 mała cebula 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 ząbek czosnku sól, pieprz słodka

czarrna od kuchni
Sos Samuraja – przepis 136

Sos Samuraja – przepis Zapraszam was dzisiaj do przygotowania smacznego sosu. Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do frytek. To pikantny sos na bazie majonezu

Dorota Smakuje
Sałatka wielkanocna – przepis 152

Sałatka wielkanocna Macie już wybrane sałatki na Wielkanoc? Jakie będą u was w tym roku? Stawiacie na klasykę czy lubicie nowe wydania? Zapraszam was dzisiaj do

Dorota Smakuje

Proponowane wyszukiwania