Skorupki jajek bawione w łupinach cebuli 118Najstarszy, niezawodny sposób na barwienie skorupek jajek naturalnym barwnikiem z łupin cebuli. Potrzebujesz jajek swojskich o białych skorupkach, łupin cebuli oraz odrobiny octu spirytusowego. Poniżej znajdziesz
ProstePesto.pl
Tosty z pieczarkami i Mimolette 124Mimolette to jeden z moich ulubionych serów. Ma orzechowy, głęboki smak i idealnie nadaje się do zapiekania. Tutaj podałam go z pieczarkami, połączenie bardzo trafione, polecam
Moje Małe Czarowanie
Suszony ser na Wielkanoc 162Dobry smak takiego sera uzyskamy z dobrej jakości wiejskiego tłustego twarogu. Do tego potrzebne będą obowiązkowo świeże wiejskie jaja i ulubione dodatki, np. kminek
Kulinarne przemyslenia
Niebieskie pisanki barwione czerwoną kapustą 136Naturalny barwnik do wielkanocnych pisanek przygotowany z wody po ugotowaniu czerwonej kapusty. Fioletowa woda po kapuście z dodatkiem octu spirytusowego zabarwi skorupkę jajek na paletę niebieskich
ProstePesto.pl
JAJKA PO SZKOCKU 136Przesmacznie płynne wewnątrz, rumiane i chrupiące na zewnątrz. Jajka po szkocku są po prostu świetne. Te jajka to żółtko w ulubionej konsystencji, otulone idealnie doprawionym, soczystym
globuskulinarny
JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO 173Wiosenne, pyszne i kolorowe! Takie są nasze JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO! Uwaga! Znikają z talerza w mgnieniu oka! Artykuł JAJKA FASZEROWANE TUŃCZYKIEM I AWOKADO pochodzi
COOKMAGAZINE
KLASYCZNE JAJKA FASZEROWANE 167Wielkanocnych przepisów z wykorzystaniem jajek nie brakuje - czasem może się wydawać, że każda gospodyni ma własne, przez stołowników uważane za najlepsze na świecie i absolutnie niepowtarzalne
COOKMAGAZINE
JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM I AWOKADO 136Sprawdź nasz najnowszy przepis na JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM I AWOKADO! Są pyszne, proste w wykonaniu i... lekko uzależniające. Artykuł JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM I AWOKADO pochodzi z
COOKMAGAZINE
Śledzie w sosie samuraja 167Śledzie w sosie samuraja Mam dziś dla was przepis na przepyszne śledzie! Pokazywałam ostatnio jak przygotować sos samuraja . Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do
Dorota Smakuje
Niemcy - Drożdżowe naleśniki ze Szprewaldu (Spreewälder Hefeplinse) 175Szprewald, oddalony od polskiej granicy o zaledwie kilkadziesiąt kilometrów jest jednym z najpiękniejszych i najciekawszych kulinarnie miejsc w całych Niemczech. Przede wszystkim jest to region znany
Roślinożerni urlopowicze
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym. 145Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym, to genialnie smakująca przystawka. Wędzona ryba doskonale pasuje do jajek. Kwaśny korniszon i szczypiorek dopełniają smak. Tylko 4 składniki
Codziennik Kuchenny
Pasztet bez pieczenia 238Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 200 g mięsa z udka kurczaka 1 mała cebula 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 ząbek czosnku sól, pieprz słodka
czarrna od kuchni
Sos Samuraja – przepis 136Sos Samuraja – przepis Zapraszam was dzisiaj do przygotowania smacznego sosu. Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do frytek. To pikantny sos na bazie majonezu
Dorota Smakuje
Sałatka wielkanocna – przepis 152Sałatka wielkanocna Macie już wybrane sałatki na Wielkanoc? Jakie będą u was w tym roku? Stawiacie na klasykę czy lubicie nowe wydania? Zapraszam was dzisiaj do
Dorota Smakuje