śniadania - 47913 przepisów (strona:1838/3195)

KLASYCZNE JAJKA FASZEROWANE 151

Wielkanocnych przepisów z wykorzystaniem jajek nie brakuje - czasem może się wydawać, że każda gospodyni ma własne, przez stołowników uważane za najlepsze na świecie i absolutnie niepowtarzalne

COOKMAGAZINE
JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM I AWOKADO 120

Sprawdź nasz najnowszy przepis na JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM I AWOKADO! Są pyszne, proste w wykonaniu i... lekko uzależniające. Artykuł JAJKA FASZEROWANE SZPINAKIEM I AWOKADO pochodzi z

COOKMAGAZINE
Śledzie w sosie samuraja 154

Śledzie w sosie samuraja Mam dziś dla was przepis na przepyszne śledzie! Pokazywałam ostatnio jak przygotować sos samuraja . Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do

Dorota Smakuje
Niemcy - Drożdżowe naleśniki ze Szprewaldu (Spreewälder Hefeplinse) 164

Szprewald, oddalony od polskiej granicy o zaledwie kilkadziesiąt kilometrów jest jednym z najpiękniejszych i najciekawszych kulinarnie miejsc w całych Niemczech. Przede wszystkim jest to region znany

Roślinożerni urlopowicze
Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym. 129

 Jajka faszerowane wędzonym pstrągiem łososiowym, to genialnie smakująca przystawka. Wędzona ryba doskonale pasuje do  jajek. Kwaśny korniszon i szczypiorek dopełniają smak. Tylko 4 składniki

Codziennik Kuchenny
Pasztet bez pieczenia 224

Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 200 g mięsa z udka kurczaka 1 mała cebula 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1 ząbek czosnku sól, pieprz słodka

czarrna od kuchni
Sos Samuraja – przepis 123

Sos Samuraja – przepis Zapraszam was dzisiaj do przygotowania smacznego sosu. Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do frytek. To pikantny sos na bazie majonezu

Dorota Smakuje
Sałatka wielkanocna – przepis 142

Sałatka wielkanocna Macie już wybrane sałatki na Wielkanoc? Jakie będą u was w tym roku? Stawiacie na klasykę czy lubicie nowe wydania? Zapraszam was dzisiaj do

Dorota Smakuje
Pasta "bezjajeczna" z ciecierzycy 126

 Tym razem propozycja potrawy wielkanocnej dla naszych przyjaciół wegan. Pasta bezjajeczna, która w smaku i wyglądzie łudząco przypomina pastę z jajek. Sekretnym składnikiem wszystkich wegańskich

Smakowity Blog Kulinarny
Pasta jajeczna z wędzonym pstrągiem i sosem tatarskim 174

Kolejny nieplanowany przepis, jestem ostatnio niezwykle szalona. Tak naprawdę chciałam zrobić po prostu jajka w sosie tatarskim. Zrobiłam sos, parę dni temu opublikowałam przepis. Miałam ugotować

Kardamonovy
Orkiszowe gofry na maślance z kawałkami czekolady FIT 129

Już jutro Dzień Dziecka, dlatego mam dla Was cudowny przepis na zdrowy i pyszny deser dla nas i naszych pociech. Chyba każdy maluch i każdy dorosły

Be Fit Be Strong
Jajka faszerowane buraczkami 106

Jajka chyba smakują każdemu, a farsz do jajek można przygotować do naszych smaków na wiele sposobów. Ja dziś proponuję wam jajeczka z buraczkami , które są przepyszne

Olcia gotuje!
Muffiny angielskie – drożdżowe bułeczki śniadaniowe z patelni 140

Niezwykle urocze mufiny angielskie – czyli drożdżowe bułeczki śniadaniowe, które stanowią bazę do jajek po bendektyńsku albo udownie komponują się z masłem i ulubioną konfiturą. Świetnie

Flymetothespoon
Czarne gofry z kremem matcha i borówkami 120

Wiecie, że dzisiaj jest Światowy Dzień Gofra? Toż to moje ukochane święto! Z tej okazji przygotowałam czarne gofry z kremem matcha, borówkami i wiórkami kokosowymi 🥰 Kocham

Flymetothespoon