
Przepis na : śniadanie
Sos Samuraja – przepis Zapraszam was dzisiaj do przygotowania smacznego sosu. Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do frytek. To pikantny sos na bazie majonezu, naprawdę smaczny! Idealny do sałatek, jajek, wędlin, kanapek, burgerów i wrapów. Na blogu znajdziecie z nim takie przepisy jak Kanapka z jajkiem na wypasie czy Wege burgery z soczewicą . PRZEPIS NA SOS SAMURAJA Składniki: 1 szklanka majonezu 2 łyżeczki (lub więcej) sambal oelek lub harissy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketc... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...