Przepis na : śniadanie
Sos Samuraja – przepis Zapraszam was dzisiaj do przygotowania smacznego sosu. Oryginalnie pochodzi z Belgii i został stworzony do frytek. To pikantny sos na bazie majonezu, naprawdę smaczny! Idealny do sałatek, jajek, wędlin, kanapek, burgerów i wrapów. Na blogu znajdziecie z nim takie przepisy jak Kanapka z jajkiem na wypasie czy Wege burgery z soczewicą . PRZEPIS NA SOS SAMURAJA Składniki: 1 szklanka majonezu 2 łyżeczki (lub więcej) sambal oelek lub harissy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki ketc... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...