mielone - 47549 przepisów (strona:1823/3170)

Hummus z burakami 167

puszka ciecierzycy 2 średnie buraki 1 łyżka tahini 1 łyżka oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżka octu balsamicznego jasnego sok z połowy cytryny sól himalajska grubo mielony pieprz Buraki gotujemy do miękkości w wodzie z 1 łyżką octu balsamicznego. Po ugotowaniu przelewamy zimną wodą i odstawiamy do ostygnięcia. Ciecierzycę odlewamy z zalewy. Buraki obieramy i kroimy

My Chcemy Jeść
Ryż po kreolsku z kiełbasą andouille 217

często zasmażka (tzw. roux, cudowny wpływ kuchni francuskiej). Większość dań kuchni kreolskiej jest jednogarnkowa. Sama kiełbasa andouille, będąca jednym z podstawowych kuchni kreolskiej, pochodzi z Francji; jest to grubo mielona kiełbasa wieprzowa, mocno doprawiona czosnkiem i mocno wędzona. Jeśli nie uda się Wam jej znaleźć, możecie ją zastąpić właśnie takim rodzajem kiełbasy – wieprzową, mocno wędzoną, z dodatkiem czosnku

Pociąg Do Kuchni
Szaszłyki caprese 316

sałatki podanej w nietypowy sposób jest banalnie proste. Pomidory i ser nabijamy naprzemiennie na patyczek do szaszłyków, przekładając za każdym razem listkiem bazylii. Całość polewamy oliwą i przyprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Idealny dodatek do grilla, ale również jako przystawka do innych potraw. Smacznego

MarcinChef
Mini serniczki z kremem malinowym. 178

sezon na te owoce jeszcze daleko przed nami. W przypadku serników trudno jest mi wykrzesać z siebie obiektywną ocenę. Czyli może jednak nałóg? ;) Składniki: 750 g twarogu dwukrotnie mielonego (lub wiaderkowego) 2 jajka 3/4 szkl. cukru cukier waniliowy 2 łyżki mąki  1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej ciasteczka Oreo świeże maliny krem malinowy: 200 g śmietany kremówki

zadanie-gotowanie
CHLEB BEZGLUTENOWY JASNY 636

mąki ziemniaczanej - 100 g mąki ryżowej - 20 g mąki kukurydzianej - 14 g świeżych drożdży - 280 ml mleka - pół łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju - 1 kopiasta łyżeczka mielonego siemienia lnianego - 1 małe jajko - łyżeczka soli - pół łyżeczki cukru WSZYSTKIE SKŁADNIKI oprócz oleju wymieszaj w misce, ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany. Kiedy wszystkie składniki połączą się dodaj olej

Kuchnia bezglutenowa Loli
Makaron z brokułami i sosem serowym 169

małe lub 1 większy brokuł 1 cebula 120 g jogurtu greckiego ( lub śmietanko 30 % ) 150 g sera pleśniowego brie olej rzepakowy do smażenia 3 łyżki płatków migdałowych sól, pieprz, mielona gałka muszkatołowa 200 g ulubionego makaronu Wykonanie: Z brokuła oddzielić różyczki. Pozostałości brokuła obrać ze łykowatej skóry. W lekko osolonej wrzącej wodzie ugotować łodygi brokuła. Różyczki ugotować osobno. Cebulę

kolorowotorcikowo
Naleśniki po meksykańsku :) 698

kcal naleśniki: 1 szklanka mleka 1 szklanka wody (może być gazowana- naleśniki będą bardziej puszyste) 1,5 szklanki mąki  2 jajka szczypta soli masło farsz: 200 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 cebula 2 ząbki czosnku

Moje Kuchenne Rewelacje
Sernik Straciatella. 149

mąki 2 łyżki kakao 10 dag cukru pudru 1 łyżka śmietany 18% 1 żółtko pół łyżeczki proszku do pieczenia Delecta Składniki na masę serową; kg. sera 3 razy mielonego (ja użyłam z wiaderka) 5 jajek + 1 białko które zostało z ciasta 10 dag masła 15 dag cukru pudru 1 op. budyniu śmietankowego 1 przyprawa do sernika Delecta

Radość kipiąca uśmiechem.
SERNIK KRÓLEWSKI 213

następnego dnia. Ciasto na spód i wierzch: 30dag mąki, 125g masła, 1 szkl. cukru, 3 łyżeczki kakao, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Masa serowa: 1kg sera trzykrotnie mielonego, 3/4 szkl. cukru, 125g miękkiego masła, 5 jajek, 2 czubate łyżki mąki, 1 budyń waniliowy, opcjonalnie rodzynki obtoczone w mące. Blachę 25x30cm lub tortownicę 24cm wykładamy papierem do pieczenia

Zrób to smacznie
Chleb ziołowy z płatkami żytnimi 242

łyżeczka majeranku 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka czarnuszki 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka bazylii 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka soli 125 g letniej wody Wsyp do niewielkiej miski wszystkie zioła i sól, zalej wodą i wymieszaj. Odstaw pod przykryciem na 20 minut. Zaczyn: 100 g mąki

Grahamka, weka i kajzerka
BABKA GOTOWANA NA MĄCE ORKISZOWEJ, BEZ DODATKU CUKRU 209

lepiej sprawdzić. Po tym czasie formę wyjmujemy z wody, otwieramy i wykładamy babkę na talerz. Jeszcze ciepłą oblewamy polewą, by nie obsychała. Polewa I- czekoladowa: - 60g masła - 1/2 szklanki mielonego ksylitolu (lub pudru) - 2 łyżki kakao - 1 łyżeczka mleka W rondelku rozpuścić masło z ksylitolem, następnie dosypać kakao i wlać mleko. Zagotować. Gdyby polewa się zważyła dolać odrobinę chłodnej

Smaczne Zdrowe
Schab pieczony z nadzieniem 263

kości 15 dkg szpinaku ( rozmrożonego )  10 dkg fety 2 ząbki czosnku  15 dkg suszonych pomidorów w oliwie  2 ząbki czosnku  1 łyżeczka kaparów pieprz świeżo mielony chilli + sznurek do związania mięsa + u mnie skóra z surowego boczku.  Schab myjemy pod zimną wodą, osuszamy ręcznikiem papierowym. Schab równomiernie nacinamy ( ważne  – nacinamy

Kuchnia na wzgórzu
Mac n'cheese "cztery sery" 183

sera z niebieską pleśnią, pokrojonego w kostkę 85 g sera brie, pokrojonego w kostkę 85 g świeżo startego parmezanu 55 g bułki tartej oliwa z oliwek sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 45 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. W dużym rondlu zagotowujemy osoloną wodę. Wrzucamy makaron i gotujemy 3 minuty krócej, niż podano na opakowaniu. Przecedzamy, przelewamy dużą ilością

My Culinary Art
Chleb ziołowy z płatkami owsianymi 180

minut. Zioła po 1 łyżeczce: *  majeranek *  kolendra *  kminek *  szałwia *  tymianek *  czarnuszka *  cząber *  rozmaryn *  bazylia  oraz: *  1/2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu *  1 łyżeczka soli Zalać  wszystko 1/2 szkl. ciepłej wody i odstawić na 20 minut. Ciasto właściwe: *  500 g mąki pszennej chlebowej  (użyłem

Przepisy na domowy ser i chleb
Tort orzechowy z nutką mięty 157

łyżek zmielonych orzechów włoskich - 4 łyżki cukru kryształu - 1 łyżka mąki pszennej - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Łącznie do 3 blatów  i dekoracji potrzebujemy ok. 25 dag mielonych  orzechów włoskich. 1. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i miksujemy do czasu aż piana będzie szklista, następnie dodajemy żółtka, mieszamy. Na koniec przesiewamy mąkę z proszkiem

Apetyczna babeczka