mielone - 47549 przepisów (strona:1823/3170)

Risotto cytrynowe 120

łodyga selera naciowego 50 ml białego wina 600-800 ml bulionu z warzyw kilka nitek szafranu (opcjonalnie odrobina kurkumy) 1 żółtko 1 cytryna 50 g parmezanu świeży rozmaryn świeżo mielony biały pieprz * PRZYGOTOWANIE Wstaw bulion na mały ogień tak, aby był cały czas gorący. Wrzuć nitki szafranu lub kurkumę i trzymaj garnek cały czas na ogniu. W osobnym garnku

Food Square
Gulasz wieprzowy z groszkiem 144

Cebule siekamy w pól plasterki, czosnek w cienkie plasterki. Warzywa przesmażamy na tłuszczu do zeszklenia. Dodajemy mięso uprzednio umyte i posiekane w dowolnej wielkości kostkę. Mięso doprawiamy solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem, słodką papryką, ziołami prowansalskimi, majerankiem i odrobiną cynamonu. Przesmażamy aż mięsa się zetnie. Podlewamy bulionem (ja użyłam drobiowego) i zmniejszamy ognień. Dusimy pod przykryciem przez godzinę. Jeśli

Pyry na Gaz
Gazpacho pomidorowo-arbuzowe 150

białego chleba, pozbawionego skórki 80 ml passaty pomidorowej lub soku pomidorowego 1-1.5 łyżki czerwonego octu winnego 50 ml oliwy garść liści bazylii spora szczypta soli i świeżo mielonego pieprzu do podania: oliwa, pomidorki koktajlowe, listki bazylii, plasterki papryczki chilli (opcjonalnie), pasuje również pokrojony w kostkę ser feta, grzanki z chleba, świeża bagietka Przygotowanie gazpacho pomidorowo-arbuzowego: Pomidory

Chilli Czosnek i Oliwa
Surówka z cukinii z dodatkiem pomidorów w bazyliowym sosie 153

skórki. Kroimy na kawałki i dodajemy do cukinii. Listki bazylii umieszczamy w małym podręcznym mikserze lub w moździerzu. Dodajemy oliwę, sok z cytryny, cukier i sól do smaku oraz mielony pieprz. Ucieramy na jednolitą masę. Sos powinien mieć wyrazisty smak. Przygotowanym sosem polewamy surówkę. Delikatnie lekko mieszamy. I gotowe. SMACZNEGO. (function

Smaki Ewy
Kurczak hasselback z ricottą i szpinakiem / Hasselback chicken with spinach and ricotta 3715

młodego szpinaku 1 łyżka oleju roślinnego 1 małe czerwone chili, bez nasion i bardzo drobno posiekane 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz starty ser do posypania słodka lub ostra mielona papryka, do posypania Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 200 o C. Przygotuj blaszkę do zapiekania wyłożoną papierem do pieczenia lub tak jak ja patelnię żeliwną. Na małej

karmelowy
Śniadaniowa komosanka na wypasie :) 130

sklepie Bio Lovers :)  Składniki: 50 g komosy ryżowej trójkolorowej (Bio Lovers) 250 ml mleka migdałowego (Bio Lovers) kilka kropel stewii w płynie (Bio Lovers) 1/3 łyżeczki wanilii mielonej (Bio Lovers) 5 krążków tłuszczu kakaowego  (Bio Lovers) kilka orzechów włoskich (Bio Lovers) kilka pistacji (Bio Lovers) 1 łyżka jagód goji (Bio Lovers) 2 suszone banany  (Bio Lovers

Zdrowie na języku :P
Ryż z miętą i orzechami. 208

wersji lekko pikantny. Polecam :) Składniki: 1 szkl. ryżu basmati 1 cebula 1 zielona papryczka chili garść listków mięty 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pasty imbirowej kardamon (u mnie szczypta mielonego) kawałek kory cynamonu 2 łyżki soku z cytryny garść orzechów nerkowca sól olej Wykonanie: Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie. Z mięty, czosnku, pasty imbirowej i papryczki chili

zadanie-gotowanie
ciasto pijak z bakaliami 162

białek 150 g cukru 150 g kokosu 150 g maku 1 łyżka mąki na krem:   1 litr mleka 6 łyżek cukru pudru 80 g mąki ziemniaczanej 2 łyżki mielonych orzechów 6 żółtek 300 g masła 150 g rodzynek 100 g skórki pomarańczowej  na polewę: 100 g masła 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kakao 2 łyżki wrzątku

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jogurtowe jagodzianki z białym serem. 181

instant 5 łyżek drobnego cukru 1 płaska łyżeczka soli 70 g masła, roztopionego w rondelku, przestygniętego 1 duże roztrzepane jajo do posmarowania jagodzianek 200 g gęstego białego sera drobno mielonego + cukier do dosłodzenia cukier waniliowy - 1 opakowanie szklanka jagód leśnych 3/4 szklanki cukru pudru + 2 łyżki gorącej wody - potrzebne do przygotowania lukru Wykonanie: Mąkę wymieszać z drożdżami

Poezja Smaków - blog kulinarny
Kisiel po duńsku 138

kruszonką Składniki: (na 4-6 porcji) 600 g rabarbaru 300 g truskawek 500 ml wody 1 laska wanilii 100 g cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej orzechowa kruszonka: 50 g mielonych orzechów laskowych 100 g płatków owsianych 100 g cukru 35 g mąki pszennej 60 g zimnego masła dodatkowo: 250 ml śmietany kremówki (38%) 4 łyżki serka skyr Mąkę ziemniaczaną

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Majerankowe placki ziemniaczane 178

masy na placki ziemniaczane - miodzio :) Składniki : ok. kilograma większych młodych ziemniaków 4 gałązki świeżego majeranku 2 jajka łyżka mąki ziemniaczanej 3 czubate łyżki mąki pszennej cebula łyżeczka soli pieprz mielony olej do smażenia Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć na tarce ręcznie lub malakserem. Cebulę obrać i pokroić w drobną kostkę. Do ziemniaków dodać listki oberwane z gałązek majeranku, mąkę

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurczak Saltimbocca 188

wersji z kurczakiem, a do tego puree z batatów i sałatka z bobu i fasolki szparagowej z orzeźwiającym dressingiem cytrynowym. Smacznego! Składniki: 2 pojedyncze piersi kurczaka sól, świeżo mielony pieprz 5 łyżki oliwy 2 łyżki masła listki świeżej szałwii 8 plastrów szynki parmeńskiej 1/4 szklanki białego wytrawnego wina 1/2 łyżeczki miodu 1/4 szklanki bulionu lub rosołu 200 g pomidorków

Smakowity Blog Kulinarny
Groszek z ricottą i pomidorkami 174

przez około 6-8 minut. Przelewamy zimna wodą. Pomidorki rozkrawamy na pól. Pomidorki i groszek łączymy z pokruszonym serkiem ricotta. Skrapiamy oliwa z oliwek i oprószamy solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem

Pyry na Gaz
Chili con carne 137

carne, czyli szybkie, dość pikantne, jednogarnkowe danie, które sprawdzi się w roli obiadu, kolacji, lub przekąski na imprezę ( podane z nachosami ). U mnie w wersji z ryżem Składniki: 500g mielonej wołowiny 400g czerwonej fasoli w puszce 400g krojonych pomidorów z puszki 3 łyżki kukurydzy konserwowej 3 ząbki czosnku 2 cebule po łyżeczce: cukru, świeżo zmielonej papryki chili, oregano, kminu

NiePieprz.pl
Duszony schab w sosie ze świeżych ogórków z koperkiem 234

koperku. Bardzo dobrze smakuje z młodymi ziemniakami. Pyszne, polecam! ok 5 plastrów schabu 2 cebule 2 ząbki czosnku 4 szklanki bulionu drobiowego 500 g ogórków gruntowych sól pieprz czarny mielony 1 łyżka mąki pszennej 1/4 szklanki śmietanki kremówki 30% 1-2 łyżki posiekanego świeżego koperku Plastry schabu o grubości 1 cm lekko rozbić, tylko tak aby zmiękczyć mięso. Oprószyć

https:KKuchniaMniam

Proponowane wyszukiwania