mielone - 47549 przepisów (strona:1822/3170)

Kremowa zupa z cukinii z serkiem topionym i prażonymi migdałami 155

ziemniaki 2 łyżki klarowanego masła 1 łyżka oleju Bulion warzywny lub rosół 10 dag  serka topionego śmietankowego 100 ml wytrawnego białego wina sól do smaku pieprz czarny świeżo mielony do smaku gałka muszkatołowa do smaku Płatki migdałowe Natka pietruszki do posypania Grzanki do podania Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa myję , cukinię, jeśli jest taka potrzeba wydrążam z nasion, kroję

Wanilia i Kardamon
SERNIK Z JAGODAMI 132

margaryny 10 dag masła 1/2 szklanki cukru 4 żółtka 1-2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka octu   Masa serowa: 1 1/2 kg mielonego twarogu 8-9 jajek 35-40 dag cukru 30 dag masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 cukier waniliowy 1 budyń śmietankowy bez cukru ok 1/2 jagód    Ciasto: Żółtka

Niespełnione zdolności kulinarne
Zapiekanka Ziemniaczana z Mięsem 491

bardzo smaczna. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania zapiekanki ziemniaczanej będziemy potrzebować: Użyłam naczynia żaroodpornego o wymiarach 32 cm x 22 cm około 2 kg ziemniaków 500 g mięsa mielonego 300 g pieczarek 700 g przecieru pomidorowego (passata pomidorowa) 2 marchewki (około 150 g) 2 łodygi selera naciowego (około 150 g) 1 cebula (około 100 g) 100 g sera żółtego

Uwaga Babcia Gotuje
Keczup z cukinii 493

wyszedł bardzo dobry, zdecydowanie polecamy zrobienie.       Potrzebujemy: 1,5 kg cukinii 3 czerwone papryki 0,5 kg cebuli 0,5 szklanki octu jabłkowego 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 0,5 łyżeczki pieprzu 800 g przecieru pomidorowego (np. z TEGO przepisu) 10 łyżek cukru 2 łyżki soli Cukinię obieramy, wydrążamy środek z pestkami i ścieramy na tarce

Marder&Marder Manufacture
Dorsz pieczony, z salsą truskawkową i szpinakowymi kluseczkami 129

się rozpuści, a sos nieco zredukuje. Kluseczki kładzione szpinakowe: Jajka wbijamy do miski, rozkłócamy, dodajemy mąkę i rozmrożony, odciśnięty szpinak. Przyprawiamy czosnkiem niedźwiedzim, solą ziołową i pieprzem (najlepiej świeżo mielonym). Całość dokładnie mieszamy łyżką, aż masa stanie się jednolita - powinna być gęsta. W garnku gotujemy wodę, lekko solimy i wlewamy łyżkę oleju. We wrzątku maczamy łyżkę, następnie gorącą nabieramy

Kolorowy Przepisownik
Grzanki z twarożkiem, masłem orzechowym, miodem i ostrą papryką 151

trawienie, ale wcale nie musi ich być bardzo dużo.  Składniki: ulubione pełnoziarniste pieczywo masło twaróg śmietankowy (ewentualnie tłusty lub półtłusty) mleko masło orzechowe miód ostra papryka - ja użyłam mielonych płatków Twaróg pognieść widelcem, dodać mleko i wymieszać do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Kawałki pieczywa posmarować cienko masłem, ułożyć na blasze i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury

Codzienna kuchnia niecodzienna
RYŻÓWKA - SMAKI MOJEGO DZIECIŃSTWA 124

jest przedszkolnym koszmarem:(. Danie ma 445 kcal. włoszczyzna 1/2 szkl.ryżu 1.5 litra wody sól   Na pulpety: ******************************* 30 dag.mielonej cielęciny lub innego mięsa 1 kajzerka przyprawa do mięsa mielonego 1 jajko ****************************************** Włoszczyznę płuczemy.Nastawiamy garnek z wodą ,zagotowujemy,wrzucamy warzywa i gotujemy,przyprawiamy.Opłukany ryż wsypujemy do gotującego się wywaru,zmniejszamy ogień i gotujemy , aż będzie miękki.Bułkę

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Greckie spaghetti z cukinią, szparagami i marchewką 176

porcje makaronu spaghetti (ok. 80 g), 120 g szparagów białych, 1 marchew (ok. 50 g), ½ średniej cukinii (ok. 50 g), 1 łyżeczka ziół greckich– mieszanka przypraw, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, 3 łyżki oleju rzepakowego, ½ łyżeczki cukru, świeża bazylia tajska i czerwona. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na  al dente, odcedzamy

Moniki Smakołyki
Szybkie pierogi z białym serkiem i jagodami. 173

szklanki mąki pszennej tortowej 1 szklanka gorącej wody 1 jajo płaska łyżeczka soli łyżeczka oleju Farsz: 0,5 kg białego sera zmielonego na drobnym sicie dwa razy, lub już mielonego ale dobrego jakościowo, np. Mój Ulubiony. szklanka jagód leśnych 5 łyżek cukru jajo Wykonanie: Ser zmiksować na gładką masę z dodatkiem jaja i cukru. Mąkę włożyć do misy miksera

Poezja Smaków - blog kulinarny
Leczo prosty przepis na pyszny obiad ! Przepis na danie z wolnowaru. 208

mojego ulubionego z Lidla Freshona Passata di pomidoro) – ale może wymienić na inny 2 łyżki oleju rzepakowego  2 łyżki ziół prowansalskich  pieprz świeżo mielony   Zagotowuję wodę, zalewam ją ponacinane na krzyż pomidory, po chwili przelewam je zimną wodą i ściągam z nich skórkę, kroimy w kawałki i przekładamy do miski. Cebulę należy obrać i kroimy

Kuchnia na wzgórzu
Cukinia raz, cukinia dwa 149

dziś serem feta, komosą ryżową i pomidorem. Cukinia zapiekana z komosą 2 duże cukinie 100 g (lub więcej) sera feta 1 duży pomidor 100 g komosy ryżowej 1/2 łyżeczki mielonej kolendry sól do smaku Cukinie kroimy wzdłuż na połówki, wydrążamy środek z pestkami, solimy, smarujemy olejem kokosowym i pieczemy w 160 st. C przez ok. 10 minut. Komosę ryżową

Kucharzyca
Kotlety z kalafiora 175

obiad dla wegetarian i małych niejadków, bo w tej postaci bez szemrania zjedzą kalafiora. Idealny sposób na wykorzystanie resztek kalafiora i ziemniaków z poprzedniego dnia. Smaczna odmiana dla mięsnych mielonych. Składniki: 1 mały kalafior 3 średnie ziemniaki 1 jajko 2 łyżki kaparów 2 łyżki bułki tartej+ do obtaczania 1 cebula 1 ząbek czosnku sól, pieprz gałka muszkarałowa olej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Nóżki kurczaka w musztardzie i boczku 212

Dijon 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka ostrej papryki 6 listków szałwii, drobno posiekanych 2 gałązki rozmarynu 8 plastrów wędzonego boczku 100 ml białego wina sól, świeżo mielony pieprz szczypiorek do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MIN +marynowanie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Przygotowania najlepiej zacząć z samego rana. W misce mieszamy oliwę, musztardę, czosnek, ostrą paprykę, listki

My Culinary Art
Jak grillować mięso? 159

Kurczaka nacieramy i wstawiamy na minimum godzinę do lodówki. Wówczas mięso przesiąka zapachem i smakiem wybranych przypraw. Wołowina nie potrzebuje marynaty. Po upieczeniu można ją posypać gruboziarnistą solą i mielonym pieprzem . Post Jak grillować mięso? pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wątróbka po indyjsku. 127

prostu bardzo smaczna :) Koniecznie wypróbujecie :) Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka pasty imbirowej 1/2 łyżeczki chili 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki garam masali 2 łyżeczki mielonej kolendry 1/2 łyżeczki kurkumy 3/4 szkl. wody sól olej Wykonanie: Cebulę obrać i pokroić w cienkie piórka. Podsmażyć na oleju, mieszając od czasu do czasu. Następnie dodać pastę imbirową

zadanie-gotowanie

Proponowane wyszukiwania