mielone - 47549 przepisów (strona:1822/3170)

Schab z szynkowara 128

Wasza galaretka będzie bardziej lub mniej sztywna :-) Tak czy inaczej, wędlinka idealna :-) Mój mąż nie mógł się nachwalić smaku... SKŁADNIKI ok. 1 kg schabu (bez kości) 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1 łyża soli peklowej 1 łyżeczka cukru 1/4 łyżeczki pieprzu  1 - 2 łyżki żelatyny Wszystkie przyprawy mieszamy razem. Mięso myjemy, osuszamy, a następnie bardzo dokładnie obtaczamy

Czary - gary w kuchni
Schab dojrzewający 174

końcowym jest genialny! Pod warunkiem, że cienko go pokroicie :-) SKŁADNIKI ok. 1 kg schabu bez kości 1/3 szklanki cukru 1/4 szklanki soli 1 łyżka soli peklowej 1 łyżka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki suszonego koperku Mięso myjemy i osuszamy, a następnie dokładnie nacieramy cukrem. Wkładamy do salaterki, zakrywamy ją folią spożywczą i wstawiamy do lodówki

Czary - gary w kuchni
Sałatka z wątróbką i kuskusem 171

wątróbki indycze 1 papryka (najlepiej żółta, ale może być też biała) 2 nektarynki 1 duża ugotowana marchewka 150 g jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku natka pietruszki sól, pieprz, słodka mielona papryka Kuskus zalewamy gorącym rosołem i zostawiamy pod przykryciem, by napęczniał. Wątróbki wkładamy do wrzącej wody (bez przypraw) i gotujemy do miękkości, następnie studzimy i kroimy w kostkę. Marchewkę

Czary - gary w kuchni
Zupa z kukurydzy i marchewki 177

wypróbowania przepisu, z pewnością nie będziecie żałować tej decyzji :-)  SKŁADNIKI 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 marchewki 2 łyżki gęstej śmietany ok. 1 l wody sól ziołowa mielona papryka (słodka i ostra) parmezan lub grana padano Marchewki obieramy i kroimy w plastry, a następnie wkładamy do garnka, dodajemy kukurydzę wraz z zalewą, dolewamy 3/4 l wody i dotujemy

Czary - gary w kuchni
Szynka pieczona (wersja II) 185

się jakoś szczególnie :-) No to szynka... przepyszna...  SKŁADNIKI ok. 1,2 kg szynki 2 łyżki soli peklowej 1/2 łyżki czosnku granulowanego 1/2 łyżki suszonego majeranku 1/4 łyżki mielonego pieprzu Mięso myjemy i osuszamy, a następnie związujemy sznurkiem lub umieszczamy w siatce masarskiej. Przyprawy mieszamy ze sobą i nacieramy nimi szynkę. Następnie wkładamy ją do miski, zakrywamy folią spożywczą

Czary - gary w kuchni
SERNIK KOKOSOWY Z MASŁEM ORZECHOWYM I KOKOSOWYMI PRALINAMI 178

zrobi furorę! Jaki plus jeszcze ? Robi się go niesamowicie szybko! Polecam! SKŁADNIKI: ( tortownica 24 cm ) SPÓD: * herbatniki – 200 g * masło – 60 g MASA: * ser biały 3 x mielony – 750 g * kwaśna śmietana 18% – 250 ml * cukier drobny – 3/4 szkl * wiórki kokosowe – 0,5 szkl * duże jajko – 3 szt DODATKOWO: * prawdziwe masło orzechowe

Ostra na Słodko
Koktajl owocowy z młodym jęczmieniem 201

jęczmienia koktajl jest również bardzo smaczny) 1 łyżka soku z cytryny 120 ml maślanki lub jogurtu naturalnego (u mnie z maślanką) 1/2 łyżeczki startego świeżego imbiru lub szczypta mielonego imbiru Przygotowanie: Owoce obrać se skórki, pokroić na mniejsze kawałki i rozdrobnić blenderem na jednolitą, aksamitną, kremową konsystencję. Do koktajlu dodać drobno pokrojoną pietruszkę, imbir, sok z cytryny, jęczmień

Kuchcik gotuje
Fasolowy kociołek z kaszą jaglaną 184

jeszcze nie raz je zrobię.                                 Składniki: 200 g kaszy jaglanej 60 dag mięsa mielonego 1 puszka fasolki białej 3 marchewki 2 cebule olej sól pieprz czosnek papryka słodka Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Po chwili dodać mięso, doprawić i podsmażyć

Ewusiowe Smaki
Morszczuk smażony w cieście naleśnikowym z serem żółtym 294

porcje: 3-4 łyżki startego żółtego sera (najlepiej na drobnych oczkach) 3 filety z morszczuka świeże lub rozmrożone szklanka 200 ml ciasta naleśnikowego przyprawy: sól ziołowa, pieprz mielony i ziołowy, zioła prowansalskie kilka kropel soku z cytryny lub pieprz cytrynowy olej do smażenia Przygotowanie: Rybę umyj i osusz delikatnie ręcznikiem papierowym. Pęsetą postaraj się wyjąć ości. Przypraw z każdej

Anioszek w kuchni
Sernik z mlekiem w proszku 204

łyżeczki proszku do pieczenia Z podanych składników zagnieść  palcami kruszonkę. 2/3 ciasta wysypać na blaszkę 25x36 wyłożoną papierem do pieczenia, lekko ugnieść. Masa serowa: 1,2 kg mielonego sera 500 ml śmietany 30% 8 jajek pół szklanki mleka w proszku pół szklanki mąki pszennej 1 duże opakowanie budyniu śmietankowego 1,5 szklanki cukru 1 duże opakowanie cukru wanilinowego

Praktyczna pl
Pasztet z czerwonej soczewicy 166

duże cebule 1 jajko 2 l bulionu lub kostek bulionowych warzywnych ( jeśli nie jesteście wege to mogą być i mięsne ) sól , do smaku 1/2 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka mielonego chilli ( można mniej jeśli ktoś lubi łagodniej ) łyżka oleju rzepakowego do smażenia Soczewicę zalewamy bulionem lub wodą z kostkami warzywnymi i gotujemy na małym ogniu do miękkości . Zlewamy nadmiar

Ogrodnik w podróży
Surówka do obiadu z włoskiej kapusty 201

wyobrażam sobie obiadu bez dodatku w postaci surówki. Dziś propozycja na pyszną i prostą w wykonaniu surówkę z włoskiej kapusty. Idealny dodatek do kotletów schabowych, mielonych czy sosów. Surówka do obiadu z włoskiej kapusty 2016-04-14 16:45:43 Write a review Save Recipe Print 0 calories

Słodkie okruszki
Duszona baranina z kiszoną cytryną 168

soku z cytryny 400 ml gorącego bulionu najlepiej jagnięcego 2 kiszone cytryny, pokrojone w mniejsze kawałki, pestki usunięte parę sztuk zielonych i czarnych oliwek sól i pieprz czarny, świeżo mielony przygotowanie Dzień przed gotowaniem, wymieszać w misce pietruszkę, kolendrę, cebulę, czosnek, imbir, oliwę, sok z cytryny. Dodać mięso, dobrze wymieszać, przykryć, wstawić na noc do lodówki.  Drugiego dnia

Stare Gary
Karkówka jałowcowa 279

Pyszna z grilla Składniki 0,5 kg karkówki   marynata: 2 łyżeczki mielonego jałowca 1/2 łyżeczki soli ziołowej 1/2 łyżeczki cząbru sól, pieprz 1 liść laurowy 3-4 łyżki oleju 1 łyżka … Czytaj dalej Karkówka jałowcowa

czarrna od kuchni
Strudel drożdzowy z truskawkami 190

opakowanie drożdży suszonych Delecta 150 ml ciepłego mleka 5 dag cukru 1 łyżka cukru waniliowego cytrynowego Delecta 2 jajka 10 dag masła Szczypta soli Masa serowa: 20 dag mielonego twarogu 1 jajko 2 łyżki cukru 2 łyżki budyniu śmietankowego Delecta 1 łyżka kuleczek zbożowych w różowej skorupce Delecta 6-7 świeżych truskawek Kruszonka: 10 dag mąki pszennej

Wanilia i Kardamon