brokułów z serkiem topionym , dziś odchudzona wersja :) Składniki: - 500 g brokułów - dwie cebule - opakowanie jogurtu naturalnego - 1,5 litra bulionu - 1 marchewka - kawałek czerwonej papryki - łyżka oleju kokosowego - mielona słodka papryka - sól, pieprz Opcjonalnie: - por - chilli - jogurt naturalny do dekoracji Jak zawsze będzie szybko i łatwo - cebulę kroimy w dużą kostkę, podsmażamy w garnku na oleju kokosowym, po czym
Kulinarne zapędy Kokosaelementy - żelatyny. Wszystko to umieściłam na typowym dla tego rodzaju serników spodzie z ciastek i masła. Do przygotowania sernika zebry najlepiej jest wykorzystać ser z wiaderka, gdyż masa z mielonego w domu twarogu może być za gęsta do ładnego rozłożenia się pasków zebry. Jeśli wykorzystacie rzadszy twaróg, masę możecie spokojnie nakładać jak w przypadku klasycznego ciasta zebra, czyli
Smakołyki Berenikipopijałam czarną herbatą- smakuje jeszcze lepiej, bo konsystencją i smakiem przypomina sernik! Cudo. ps. Śmiało możesz zastąpić cytryny limetkami lub pomarańczami. Składniki na tortownicę max 26 cm : 200 g mielonych migdałów 200 g mąki kukurydzianej 150 g brązowego cukru 2 cytryny 1 banan łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia Przygotowanie: Dokładnie wyszoruj cytryny, wyparz gorącą wodą i ugotuj do miękkości
greenscarfSkładniki: polędwica wołowa 75 dag, cebula 3 śztuki, ogórek kiszony 3 sztuki, oliwki nadziewane papryką 10 dag, żółtka 3 sztuki, sól morska 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, przyprawa do zup i potraw w płynie 1,5 łyżki świeżą polędwicę wołową zmielić na sitku w maszynce na drobnych oczkach cebulę, kiszony ogórek drobno posiekać
W Mojej Kuchni Lubięczasu, aż płyn prawie całkowicie odparuje, mieszać by się nie przypalił. Następnie wystudzić i dwa razy przekręcić przez maszynkę z sitkiem o drobnych oczkach. Jeśli korzystamy z gotowego mielonego maku, to zalać go 3/4 szklanki mleka lub wody i na chwilę odstawić. Utrzeć masło z cukrem na gładką masę, w między czasie dodając po jednym żółtku. Następnie dodać miód
Kuchcik gotujemięsno-warzywnego 250 g świeżej pokrzywy 250 g świeżego szpinaku 2 łyżki masła 2 łyżki oleju przyprawy: 3 ząbki czosnku 1 listek laurowy 3 ziarenka ziela angielskiego duża szczypta mielonego imbiru duża szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz do zabielenia zupy: 4 łyżki śmietany 12% lub 18% 2 łyżki mąki pszennej lub kukurydzianej 50 ml zimnej wody Link do filmu
Uwaga Babcia Gotujeczasem nauczyłam się, że ich smak i wyrazistość zależą przecież tylko ode mnie i tego jak je przyprawię. Każde danie można zrobić po prostu po swojemu. Poza świeżo mielonym, pachnącym pieprzem do swoich pierogów ruskich dodaję miętę bo bardzo odświeża i wzbogaca smak farszu nadając mu lekkości. Jeśli nie lubicie takich eksperymentów po prostu ją pomińcie i już
Smaczna Pyzamała cebula około 1 cm białej części pora 2 łyżeczki tłuszczu do smażenia (np. masło) makaron kokardki (u mnie około 100 g) + woda do gotowania + sól 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu sól do smaku 1/3 łyżeczki słodkiej papryki 1/4 łyżeczki ostrej papryki 5 łyżek mleczka kokosowego light około 1 łyżka posiekanej zielonej pietruszki * porcja na 1 osobę, w zależności
Słodkie okruszkipomóc nam zjeść, ale zostało na dzisiejszy lunch... Czas przygotowania: ok 30 min dla 2 osób na 2 obiady :) Składniki: 200 g makaronu lasagne bezglutenowego Shar 400 g mielonej polędwicy wieprzowej 2-4 ząbki czosnku 2 cebule 500 g pomidorów pokrojonych z puszki lub świeżych pomidorków 100 g oliwy z oliwek 200 g startego Parmegiano Reggiano sól
Lajtkraft food intolerancefamily:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} ziemniaki - 2 kg cebula - 2 szt koncentrat pomidorowy - 3 łyżki jajka -2-3 szt mąka pszenna - 1/2 szkl sól pieprz papryka mielona tłuszcz śmietana gęsta czosnek -2 ząbki zioła prowansalskie Ziemniaki obrać, opłukać i zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, cebule obrać i zetrzeć także na tarce z drobnymi oczkami. Następnie
Camilla w kuchnitego klopsiki z mięsa wieprzowego przyprawione czosnkiem nieniedźwiedzim, a wszytko okraszone w dodatku boczkiem wędzonym. O tak! Miliony kalorii ;-))) To Panowie jak chętni to zapraszam! SKŁADNIKI: - 1 kg mięsa mielonego wieprzowego wysokiej jakości - 250 g wędzonego surowego boczku - opakowanie fasoli Jaś (500g ) - 1 duża cebula biała - 7 ząbków czosnku - majeranek - rozmaryn - 2 jaja - czosnek niedźwiedzi - olej rzepakowy - pieprz czarny
SMYKWKUCHNIPyszny sernik, łatwy w przygotowaniu, idealny na nadchodzący sezon owocowy. Świetnie smakuje ze wszystkimi owocami. SKŁADNIKI (tortownica 22 cm) 1 kg serka mielonego np. z wiaderka 3 łyżki żelatyny 3 łyżki cukru pudru puszka brzoskwiń 2 galaretki brzoskwiniowe ok. 100 g biszkoptów lub biszkopt z połowy składników SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Galaretkę przygotować według przepisu podanego na opakowaniu, i odstawić
RAROSSADanie przygotowałam na specjalne życzenie syna. Jeszcze nie miał okazji spróbowania lazanii. Inaczej jednak wyobrażał sobie jej smak. Składniki 16 płatów makaronu do lazanii 500 g mielonej łopatki 2 puszki pomidorów krojonych 1 puszka marchewek firmy Bonduelle 1 cebula sól … Czytaj dalej
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatykotlet po kijowsku"). Pycha <3 Najlepiej smakuje z frytkami i surówką z marchewki. Zapraszam do przygotowań! Składniki na 4 porcje: 4 filety z kurczaka sól, świeżo mielony pieprz 100 g zimnego masła 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę mąka do panierowania 1 rozmącone jajko bułka tarta do panierowania olej do smażenia CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM
My Culinary Artjednej ze smaczniejszych. Danie to jest sycące i pyszne. Składniki: 1 szklanka fasoli 1 duża cebula 1 marchew 1 pietruszka 2 ząbki czosnku 1 puszka pomidorów sól pieprz słodka mielona papryka cząber estragon 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 1 łyżeczka cukru Wykonanie: Fasole zalać dużą ilością wody i zostawić na noc by namokła. Następnego dnia fasolę odcedzić, zalać
Mama Gotuje