Bardzo lubię hummus i swego czasu często go kupowałam i jadłam jako przekąskę ze szkockimi ciasteczkami owsianymi. Było tak do czasu, gdy zorientowałam się jak banalnie prosty jest w przygotowaniu hummus. Jedynym niezbędny składnikiem, dodatkiem do tej pasty z ciecierzycy jest tahina, czyli pasta sezamowa. Można ją kupić, ale równie dobrze można ją przygotować samodzielnie. Przepis na tradycyjny hummus miałam dodać już dawno temu, ale jakoś zwyczajnie się nie składało, zazwyczaj znikał zanim zdążyłam mu zrobić ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.
Czytaj dalej...Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.
Czytaj dalej...