smaku przepyszne- wystarczy tylko ułożyć na blaszce, zalać sosem i piec 1,5 godziny :) Polecam też moje gołąbki bez zawijania- z kapustą w środku Składniki: 1,4 kg mięsa mielonego, 2 woreczki ryżu (po 100g), 1 młoda kapusta, 2 jajka, 1 duża cebula, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz. sos: 2 x sos pomidorowy Passata 500g- kupiony tutaj
Aga w kuchnipożądaną gęstość, sosu nie wychodzi zbyt dużo ale jest bardzo aromatyczny i wystarczy w nim maczać kulki :) Przygotowanie : Wcześniej namoczoną ciecierzycę gotuje do miękkości, a następnie ją mielę lub blenduje w malakserze na gładką masę razem z wcześniej podsmażonymi pieczarkami, czosnkiem i cebulą (można też wykorzystać do tego maszynkę do mielenia mięsa), przekładam masę do miski, dodaje pokruszony
zdrowa vege kuchniamnie w tej wersji są idealne, polecam ;) Składniki na skrzydełka w marynacie pomarańczowej: 20 skrzydełek 125 ml sosu sojowego 100 ml soku pomarańczowego 1 łyżka miodu 1/4 łyżeczki mielonego imbiru 2 zgniecione ząbki czosnku Skrzydełka myjemy, wycieramy i odcinamy najcieńszą część (lotki). W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty, na końcu wrzucamy skrzydełka i dokładnie mieszamy. Miskę
Rozpustne gotowaniemiski. Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion, kroimy w kosteczkę, dodajemy do kapusty wraz z posiekanym świeżym koperkiem - mieszamy. Surówkę skrapiamy oliwą, doprawiamy do smaku solą oraz świeżo mielonym pieprzem - mieszamy. Odstawiamy na kwadrans i podajemy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiporcja (75 g) 6 – 8 zielonych szparagów 2 dymki ze szczypiorkiem 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka miodu 1 łyżka sosu ostrygowego sól himalajska, biały pieprz mielony olej z prażonych nasion sezamu – lub inny olej roślinny Wykonanie: Polędwiczkę oczyść z błon, pokrój w 1 cm plastry. Szparagi przepłucz pod wodą, osusz i odłam zdrewniałe końce. Szparagi złamią
Moja pasja smakuwędzonego boczku, pokrojonego w plastry 1 kiełbasa podwawelska (ok. 200g) kilka dużych liści białej kapusty 6 łyżeczek ostrej przyprawy do grilla 3 łyżeczki słodkiej papryki sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: kefir do podania CZAS PRZYGOTOWANIA: 120 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Przygotowanie: Przygotowujemy duże naczynie z pokrywą, które można stawiać na kuchence, jak również włożyć do piekarnika (np. gęsiarka
My Culinary ArtSkładniki : mały kalafior 1/3 małej główki młodej kapusty 2 ziemniaki 1 marchew i pietruszka cebula, natka sol, pieprz, majeranek, papryka mielona, liść laurowy, kilka kropel maggi Przygotowanie ; Umyty kalafior pokroić na małe różyczki, a umytą kapustę pokroić na"kluseczki" Obrane ziemniaki i cebulę pokroić w drobną kostkę, a marchew i pietruszkę zetrzeć na grubych oczkach tarki Do około
Proste Potrawymoim domu gości od lat, ale nieustannie mnie zachwyca. Połączenie mięsa, oregano i marchewki daje sos, który zachwyca prostotą, smakiem i aromatem :) Składniki (4 duże porcje): 500 g mielonej łopatki 3 łyżki oleju rzepakowego 1 czubata łyżka naturalnej Vegety (warzywa i przyprawy, bez glutaminianu sodu i soli) 2 liście laurowe pieprz i sól do smaku 1 duża cebula
Smak mojego domułyżki tartego parmezanu 2 łyżki posiekanego świeżego koperku 3 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1/4 łyżeczki suszonych płatków cebuli 1/4 łyżeczki ostrej mielonej papryki sól i pieprz do smaku Sałatka z bobu i rzodkiewki: szklanka ugotowanego bobu pęczek rzodkiewek łyżka pikantnej salsy paprykowej sól i pieprz do smaku Pieczone marchewki: pęczek młodych marchewek
Mienta blogSkładniki: 1/2 średniej papryki czerwonej (ok. 100 g) 100 g mięsa mielonego z indyka 1 łyżka oleju rzepakowego (ok. 10 g) 1 ząbek czosnku (ok. 3 g) 1/2 dużej cebuli (ok. 75 g) 1/2 średniej cukinii (ok. 250 g) 1 łyżeczka natki pietruszki (ok. 5 g) 1 porządna łyżka koncentratu pomidorowego
Vroblewska-fitlifeSkładniki: udka kurczaka całe 4 duże, miód wielokwiatowy 4 łyżki, musztarda delikatesowa 3 łyżki, olej rzepakowy 1/2 szklanki, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, przyprawa do zup i potraw w płynie 1 łyżeczka, woda 1 szklanka z ud kurczaka odciąć kawałki tłustej skóry, kuperki, umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym bez wody z podanych składników
W Mojej Kuchni Lubiępłaska łyżeczka pieprzu ziołowego, sól do smaku, ponadto: 1 kg młodych jak najmniejszych ziemniaków, 2 filety z kurczaka, 1 mała cukinia, olej rzepakowy, sól do smaku, pieprz czarny mielony, ok. 1 łyżka suszonej pietruszki, świeży lubczyk, młoda cebulka ze szczypiorkiem, 1 główka czosnku. Przygotowanie: Ziemniaki myjemy, suszymy, przekładamy do miski, polewamy olejem, posypujemy solą, czarnym pieprzem, suszoną pietruszką, dodajemy
Moniki Smakołykiząbek czosnku, przecięty na pół 4 łyżki miękkiego masła 1 czubata łyżka przyprawy "kurczak złocisty" 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, świeżo mielony pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN +marynowanie POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Nóżki kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Dokładnie nacieramy ząbkiem czosnku. W miseczce mieszamy miękkie masło, przyprawę "kurczak złocisty
My Culinary Artniezna ich i nie spróbował,chyba nie ma takiego.Polecam . Danie ma 420 kcal. 0.5 szkl.kaszy kuskus - przepis na opakowaniu 1 łyżka koperku z natką -3g. 2 łyżki mielonego drobiowego mięsa -60g. 1białko-30g. 1 łyżka bułki tartej-10g. pojemnik jogurtu naturalnego - 150g. 1 marchewka 3 łyżki posiekanego koperku-12 g. 1 duży ogórek konserwowy lub kiszony - 100g
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiwarto ją przygotować na grillu i powiem Wam warto było! SKŁADNIKI: 3-4 dojrzałe pomidory kulka młodej mozzarelli 1 cebula oliwa z oliwek sól, pieprz z moździerza grubo mielony WYKONANIE: folię aluminiową smarujemy oliwą z oliwek, układamy naprzemiennie pomidory z mozzarellą, posypujemy solą i pieprzem, na wierzch kładziemy krążki cebuli, skrapiamy oliwą z oliwek, zawijamy w folię
Kuchnia Beaty