maliny - 13477 przepisów (strona:208/899)

Ciasto Leśny Mech z malinami i borówkami 3228

szpinaku 1/2 szklanki oleju 3 jajka 2 szklanki mąki tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy 3/4 szklanki cukru Warstwa malinowa: 2 galaretki malinowe około 400 g malin 3 szklanki wrzątku Krem: 400 ml śmietanki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki cukru pudru 1/4 szklanki gorącej wody 250 g borówek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie(...)pieczenia i wylać przygotowane ciasto. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. na 35-40 minut (do suchego patyczka). 3. Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie. Odstawić do lekkiego stężenia. Maliny umyć, dodać do tężejącej galaretki. Z ostudzonego biszkoptu skroić wierzch. Następnie pokruszyć do miseczki. Na ciasto wylać tężejącą galaretkę z malinami. Wstawić do lodówki do całkowitego stężenia galaretki. 4. Żelatynę

Danka Pichci
Kaczka z sosem malinowym 110

kaczki – przepis na gnocchi – pad thai z kurczakiem – domowy makaron Przygotowanie : 30 minut Ilość porcji : 2 porcje Składniki: – 2 piersi kacze – 4 łyżek świeżych lub mrożonych malin – 100 ml czerwonego wytrawnego wina – 1 łyżka płynnego miodu – 1 łyżeczka przyprawy piernikowej – sól i pieprz Przygotowanie : Rozgrzej piekarnik do temperatury 200 o C. Kaczkę wyjmij(...)przez 8 minut, po czym wyjmij je z piekarnika i odstaw na 5 minut aby odpoczęły. W czasie pieczenia i odpoczywania przygotuj sos. Do garnuszka lub na patelnię włóż maliny, miód, czerwone wino i przyprawę piernikową, najlepiej domową (zwróć uwagę aby przyprawa nie miała mąki, wielu producentów oszukuje i dodaje do niej niepotrzebnych wypełniaczy). Podgrzewaj aż sos nieco zgęstnieje, część

nietylkopasta.pl
SERNIK Z MALINOWĄ GLAZURĄ NA PISTACJOWYM SPODZIE 113

świąteczny stół proponuję sernik na chrupiącym pistacjowym spodzie, uwieńczony malinową glazurą. Jego delikatny i wyrafinowany smak na pewno uwiedzie waszych gości. Do jego przygotowania możecie użyć mrożonych malin. Sernik będzie się pięknie prezentował na talerzykach Ambition . Smacznego! Czas przygotowania: 25 min. Pieczenie: 1 godz 30 Chłodzenie: 5 godz. Porcja dla 6 osób Składniki na sernik o średnicy 24 cm: Składniki(...)pistacjowy: ● 200 g mąki typ 550 ● 125 g drobnego cukru ● 125 g masła ● 50 g niesolonych łuskanych pistacji ● 1 jajko ● 1 szczypta soli Składniki na malinową glazurę: ● 500 g malin (mrożonych lub świeżych) ● 100 g cukru ● 3 listki żelatyny (4 g) ● sok z ½ cytryny Przygotowanie: Przygotuj pistacjowy spód: Masło potnij w kawałki. Pistacje drobno posiekaj. Wymieszaj przesianą mąkę, pistacje, cukier

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Kruche ciastka z okienkiem 94

orzechowe . Kruche ciastka z okienkiem Kruche ciastka 180 g mąki pszennej ((użyłam typ 405)) 100 g zimnego masła 50 g cukru pudru szczypta soli Konfitura malinowa 150 g mrożonych malin 50 g erytrytolu lub cukru 1 łyżeczka agar-agar lub żelatyny Kruche ciastka Masło utrzyj z cukrem pudrem jasną masę. Następnie dodaj mąkę, szczyptę soli i wyrabiaj ciasto ręcznie(...)okienkami posyp cukrem pudrem. Na pełne ciastka nakładaj po łyżeczce dżemu lub konfitury malinowej i zakrywaj drugim ciastkiem z okienkiem. Ciastka przechowuj w szczelnie zamkniętym pojemniku. Konfitura malinowa: Maliny włóż do garnuszka i podgrzewaj na małym ogniu do całkowitego rozpuszczenia. Dodaj erytrytol lub cukier i wymieszaj. Gotuj przez około 5 minut, aż maliny się rozpadną. Po tym czasie przelej zawartość

Przepisy na widelcu
Panna cotta na mleku kokosowym 124

porcje: – 400 mleczka kokosowego – 1 laska wanilii – 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu – 4 łyżeczki żelatyny w proszku lub 4 listki – ok. 100 g malin (świeżych lub mrożonych) – 2 łyżki erytrytolu lub ksylitolu – kilka borówekamerykańskich do dekoracji Przygotowanie: Żelatynę zalewamy wodą ilością tylko do pokrycia. Mleko przelewamy do rondelka. Laskę wanilii przekrawamy wzdłuż(...)mleka. Dodajemy ksylitol. Całość podgrzewamy na małym ogniu.Dodajemy żelatynę i rozpuszczamy, energicznie mieszając. Masę przelewamy do silikonowych foremek ( u mnie wysokie na muffinki) i wstawiamy do lodówki, aż stężeje. Maliny płukamy jeśli używamy świeżych. Dodajemy ksylitol lub erytrytol i gotujemy,  aż maliny się rozpadną. Panna cottę wyciągamy z foremek na płaskie talerzyki. Serwujemy z musem malinowym  i borówkami

I LOVE LIFE
Brownie z ciecierzycy 350

ciężkie i wilgotne ciasto, które skradnie niejedno serce . Ma kremową konsystencję i jest bardzo szybkie w przygotowaniu. Jeśli chcecie uzyskać zdrowszą i mniej kaloryczną wersję, pomińcie polewę czekoladową, a maliny dodajcie do ciasta przed pieczeniem . Dodam, że smak ciecierzycy w cieście jest niewyczuwalny, co sprawdziłam na kilku osobach . Brownie z ciecierzycy 480 g ciecierzycy konserwowej ((2 puszki po odsączeniu(...)masła 4 jajka 2 banany 2 łyżki ciemnego kakao 100 g erytrytolu lub innego słodzidła ((1/2 szklanki)) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g malin ((lub innych owoców) ) 100 g czekolady mlecznej ((1 tabliczka)) 1 łyżka oleju kokosowego Ciecierzycę wysyp na sitko i opłucz wodą. Ciecierzycę, jajka, masło, banany, kakao i erytrtol zblenduj na jednolitą masę. Następnie dodaj proszek

Przepisy na widelcu
Deser w stylu FIT 193

Prosty i szybki deser w stylu FIT. Mamy ochotę na coś słodkiego ale o zmniejszonej liczbie kalorii to szczerze polecam. Potrzebujemy owoc granatu, jogurt naturalny, musli, świeże maliny i miód ( opcjonalnie)Składniki układamy warstwami najlepiej w szklanych pojemniczkach. Deser wygląda apetycznie zachęcając do skosztowania:) Składniki jogurt naturalny duży typu Greckiego owoc granatu 1 duży lub 2 mniejsze 2-4 łyżki(...)musli z kawałkami czekolady lub suszonymi owocami świeże maliny 2 łyżki miód 1-2 łyżki ( opcjonalnie) Owoc granatu przekroić, wyjąć owoce, sok wycisnąć, wypić lub schować do lodówki. Na dno słoiczka, szklanki, wykładamy 2 łyżki jogurtu, następnie połowę owoców granatu. Kolejna warstwa jogurt, musli i jogurt. Na wierzchu układamy owoce granatu i maliny. Wierzch polewamy opcjonalnie miodem. Można zrezygnować jeżeli

gotuj ze mną
Czekoladowe smoothie na bazie surowej kaszy gryczanej z malinami 80

kaszy gryczanej białej niepalonej pół średnio dojrzałego banana (80 g) 1 suszony daktyl 80 ml mleka owsianego (lub innego napoju roślinnego) 1 łyżka orzechów nerkowca 1 łyżeczka kakao garść malin 1/2 łyżeczki płatków migdałowych szczypta nasion chia do posypania listki mięty do przybrania Dzień wcześniej. Kaszę wysypać na sitko, opłukać dokładnie zimną wodą, przesypać do miski i zalać dwukrotną ilością(...)wypłukać, odcedzić na sitku i przełożyć do naczynia rozdrabniającego blendera. Dodać banana, daktyla, mleko, orzechy i kakao. Zmiksować na gładkie smoothie. Mus przełożyć do szklanki, udekorować płatkami migdałowymi, malinami i listkiem mięty. Posypać nasionami chia. 1 porcja to ok. 460 kcal* , węglowodany: 75g*, białko: 13g, tłuszcz: 12g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się 1,6 WBT. Co do zawartości

Dietolog
Malinowa chmurka 281

Wszelkie uwagi, o których tylko pamiętałam, również napisałam. Mam nadzieję, że to słynne już ciasto w najbliższym czasie zagości na Waszych stołach i będzie właśnie wg tych moich wskazówek. Malin już nie mam w zamrażarce, ale truskawek sporo, więc już się przymierzam powoli do zrobienia wersji z tymi owocami...  Normal 0 21 false false false PL X-NONE(...)lodówki) 4 łyżki przesianego cukru pudru 1 łaska łyżeczka proszku do pieczenia 1¼ szklanki przesianej mąki pszennej tortowej Galaretka: 1 litr gorącej wody 4 galaretki malinowe 650g mrożonych malin (nie rozmrażamy wcześniej) Krem: 550ml słodkiej śmietany 30% lub 36% 2 śmietan fixy 250g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru Beza: 4 białka w temperaturze pokojowej 1 szklanka drobnego cukru

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto Morze Czarne 376

pszennej (użyłam tortowej) 1/3 szklanki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Do nasączenia ciasta: 1/2 szklanki mocnej kawy lub herbaty lub alkoholu Frużelina malinowa: ok 1/2 kg malin świeżych lub mrożonych 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki cukru 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Krem czekoladowy: 250g serka mascarpone 250g śmietanki kremówki 36% 150g kremu czekoladowego typu Nutella 100g gorzkiej czekolady(...)piekarnika nagrzanego do 170’C i pieczemy przez około 35 minut – do suchego patyczka *** *** Biszkopt studzimy i przekrawamy na dwa blaty *** *** Biszkopty nasączamy kawą, herbatą lub alkoholem *** *** Frużelina: maliny przekładamy do garnuszka, dodajemy wodę i cukier. Całość zagotowujemy. Mąkę ziemniaczaną mieszamy z niewielką ilością zimnej wody i wlewamy do garnuszka z gorącymi malinami. Mieszamy do zgęstnienia i odstawiamy do przestudzenia

Blog z Apetytem
Leśne kopczyki czyli babeczki z kremem i owocami 97

szklanka cukru 2 szklanki mąki pszennej 2 pełne łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki oleju Krem: 400ml śmietanki 30% 1 galaretka bezbarwna lub cytrynowa Dodatkowo: 2 banany 100g malin 1 łyżka soku z cytryny       *** Przygotowujemy ciasto: szpinak blendujemy z olejem na gładką papkę *** *** Jajka miksujemy z cukrem na puszystą masę *** *** Dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia(...)obieramy, kroimy na kawałki i smarujemy sokiem z cytryny *** *** Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Następnie ciągle miksując dodajemy cienkim strumieniem zimną galaretkę *** *** W wydrążonych babeczkach układamy pokrojone banany i maliny *** *** Na wierzchu układamy z „czubkiem” warstwę kremu *** *** Całość obsypujemy z wierzchu pokruszonym ciastem, lekko dociskamy *** *** Dodatkowo możemy babeczki ozdobić kawałkami malin. Przed podaniem przechowujemy w lodówce *** *** SMACZNEGO

Blog z Apetytem
Chrupiące rogaliki z malinami 133

Pyszne chrupiące rogaliki z konfiturą z malin. Wykonane na bazie ciasta kruchego drożdżowego, dość proste w przygotowaniu więc możemy do nich wracać często:) Myślę, że w każdym domu króluje jakiś sprawdzony przepis na rogaliki:) Zachęcam do skorzystania a ten będzie jednym z nich:) Składniki 50 g drożdży 1/2-3/4 szklanki mleka 200 g masła 500 g mąki pszennej przesianej 2 jajka(...)szklanki cukru cukier waniliowy Nadzienie konfitura z malin Dodatkowo cukier puder do posypania Drożdże rozprowadzić w ciepłym mleku z dodatkiem 1 łyżki mąki , 1 łyżki cukru i odstawić do wyrośnięcia. Mąkę wraz z drożdżami i pozostałym składnikami włożyć do miski, zagnieść elastyczne ciasto jak na pizzę. Podzielić na porcje, każdą rozwałkować na okrągły placek, podzielić na trójkąty. Na każdym ułożyć

gotuj ze mną
ZDROWIE NA ŚNIADANIE - 50 przepisów na zdrowe śniadania 231

Omlet owsiano-kokosowy z serkiem mango     19 Omlet biszkoptowy z jogurtem i bananem     21 Omlet bananowy z serkiem i malinami     23 Omlet szarlotkowy     25 Omlet ze szpinakiem i serem feta     27 Omlet z kurkami i papryką(...)cynamonowym cieście     38 Placuszki z białym serem i borówkami     40 Dyniowe placuszki z czekośliwką     42 Syrniki z malinami i czekoladą      44   Racuchy bananowe z gruszką       46 Placki brownie fasolowe      48 Placki z cukinią i koperkiem podane

Zdrowie na języku :P

Proponowane wyszukiwania