wielki plus. Co do zapachu to jest on delikatny i dość przyjemny, ale osobiście wolę nuty kwiatowe, owocowe lub różne bardziej słodkie... 2. Szampon do włosów nawilżająco-regenerujący - Malina Moroszka. Z opisu producenta: To szampon na bazie soku dzikich jagód, który jest przeznaczony do włosów suchych i normalnych. Kosmetyk delikatnie oczyszcza włosy intensywnie je nawilżając oraz dostarcza(...)czynnikami środowiska zewnętrznego. Szampon doskonale też nadaje się do pielęgnacji włosów narażonych na zabiegi stylizacyjne z użyciem wysokich temperatur i wysuszających produktów. Zawiera 100% Naturalny Sok z dzikich jagód maliny moroszki, naturalny olejek leśnej żurawiny i witaminy. Składniki aktywne: Korzeń Mydlany - delikatnie oczyszcza włosy i skórę głowy. Naturalny olejek leśnej żurawiny - odżywia i przywraca strukturę włosów, chroni przed
Di gotujekorycińskiego). Ser tak genialny, że zjedliśmy go właściwie w 2 dni (plan przewidywał przynajmniej tydzień). Jedną z potraw była właśnie tytułowa sałatka. Żenialik. Składniki: pół sałaty lodowej 2 garści malin 150-200 g twardego białego sera 1 mała czerwona cebula 1 łyżka uprażonych ziaren słonecznika 2 łyżeczki oliwy extra virgin pół łyżeczki octu balsamicznego sól pieprz Sałatę kroimy(...)mniejsze kawałki. Dodajemy do niej maliny, pokrojony w dużą kostkę ser, pokrojoną w półplasterki cebulę i słonecznik. Całość polewamy oliwą i octem, doprawiamy solą i pieprze, mieszamy. Jeżeli udało Wam się dostać bardzo słodkie maliny, możecie dodać jeszcze odrobinę soku z cytryny
Kardamonovyumieść w pojemniku blendera i zmiksuj na wysokich obrotach. Kolacja: zupa z czerwoną soczewicą i komosą ryżową Dieta bezglutenowa w stylu śródziemnomorskim - Środa: Śniadanie: płatki gryczane z kefirem i malinami Składniki / na 1 porcję: 5 łyżek płatków gryczanych 1 łyżka siemienia lnianego 1 szklanka kefiru 1 łyżka miodu 1 szklanka malin Płatki gryczane i siemię lniane zalej odrobiną wrzątku(...)zmiękły. Dodaj miód, kefir i maliny, wymieszaj. Obiad : ciecierzyca po meksykańsku Podwieczorek: Bezglutenowe Ciasto Owocowe Putka Kolacja: sałatka z jarmużem, brokułami i serkiem wiejskim , grzanki przygotuj z Bezglutenowego Chleba Witalnego Putka Farinata - bezglutenowa pizza z ciecierzycy Dieta bezglutenowa w stylu śródziemnomorskim - Czwartek: Śniadanie: pasta z czerwonej fasoli i suszonych pomidorów , Bezglutenowa Bułka z Ziarnami Putka Obiad : pieczony pstrąg z pomidorkami
Chilli Czosnek i Oliwamargaryny 5 łyżek wody 4 łyżki kakao Masa jogurtowa: 800 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cukru waniliowego 2 opakowania budyniu waniliowego 3 jajka Dodatkowo: 500 g mrożonych malin Przygotowanie: Masa jogurtowa - jajka z cukrem waniliowym ubić na kogla mogla. Następnie dodać jogurt - zmiksować. Na koniec dodać 2 opakowania budyni waniliowych - zmiksować. Odstawić. Ciasto kakaowe - polewa: w rondelku rozpuścić margarynę(...)wyłożyć papierem do pieczenia, zaś boki wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na dno tortownicy wyłożyć 1/2 masy kakaowej, następnie wylać masę jogurtową na którą wyłożyć maliny. Na koniec na maliny wyłożyć punktowo pozostałe ciasto kakaowe. Piec około 60 - 70 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Rada: używając owoców mrożonych nie rozmrażamy ich zamiast owoców mrożonych możemy użyć świeżych
Ciastka - domowe słodkościczekoladą i malinami Pyszne jogurtowe ciasto „na bogato”. Puszyste i wilgotne. Kwaskowy smak malin fantastycznie przełamuje czekoladowy smak. Ciasto: 2 szklanki mąki (ok. 300 g) 1/2 szklanki ksylitolu lub innego słodziwa 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka kurkumy 2 jajka 1 szklanka jogurtu naturalnego 50 g oleju 100 g czekolady gorzkiej lub deserowej(...)sodą. W osobnej misce ubijamy jajka z ksylitolem. Gdy masa będzie puszysta dodajemy jogurt, olej i mąkę z dodatkami. Miksujemy do czasu uzyskania jednolitej masy. Dodajemy pokruszoną czekoladę i maliny, mieszamy. Masę wkładamy do formy wysmarowanej tłuszczem. Pieczemy w 180 st. C przez około 45 minut lub do suchego patyczka. Babkę wyciągamy z formy, gdy ostygnie. Polewa: Czekoladę topimy
KucharzycaCiasto jogurtowe jest lekko wilgotne i puszyste. W diecie bezmlecznej można łatwo przyrządzić go wykorzystując jogurt kokosowy, sojowy czy owsiany. Dla mnie świetnym dodatkiem do ciasta jogurtowego są mrożone maliny. Możecie też ozdobić je cukrem pudrem. Czekoladowy jagielnik, czyli „sernik” bez sera „Sernik” jaglany to nie tylko pyszny ale i zdrowy deser. Po nocy spędzonej w lodówce masa(...)proste do zrobienia. Połączenie orzechów i jabłek sprawiają, że ciasto ma fajną konsystencję i niepowtarzalny smak. Piecze się je na bazie oleju, dlatego jest ono całkowicie bezmleczne. Biszkopt przekładany malinami i kremem budyniowym Biszkopt nadaje się nie tylko do tortu. Można z niego wyczarować także przepyszne ciasto biszkoptowe . Ciasto przełożone malinami i budyniem kokosowym doskonale się komponuje. Proste i szybkie
Dieta bez mlekasyropu glukozowo-fruktozowego, a dzięki naturalnej pasteryzacji ich data ważności jest nie krótsza niż pół roku. Idealne do wody, herbaty lub lemoniady. Do wyboru mamy kilka smaków: syrop z malin, syrop z żurawiny, syrop z pigwy, syrop z owoców bzu czarnego, syrop z czarnej porzeczki oraz syrop korzenny z imbirem 6) Konfitury i powidła Produkty jak z babcinej spiżarni. Tylko(...)odparowuje wodę. Prawdziwy smak domowych konfitur. Idealny dodatek do naleśnik, tostów, ciast. W ofercie jest bogata gama smaków, a wśród nich znajdziemy m.in. powidła śliwkowe, konfiturę z jagód, malin, żurawiny, mus z malin.... 7) Dodatki Musztarda chrzanowo- miodowa to najlepsza musztarda jaką jadłam. Musztarda jest ostro-słodka z całymi nasionami gorczycy. Idealnie zbilansowany smak ostrego chrzanu i słodkiego miodu dają
Kuchnia MagdaLenysyropu glukozowo-fruktozowego, a dzięki naturalnej pasteryzacji ich data ważności jest nie krótsza niż pół roku. Idealne do wody, herbaty lub lemoniady. Do wyboru mamy kilka smaków: syrop z malin, syrop z żurawiny, syrop z pigwy, syrop z owoców bzu czarnego, syrop z czarnej porzeczki oraz syrop korzenny z imbirem 6) Konfitury i powidła Produkty jak z babcinej spiżarni. Tylko(...)odparowuje wodę. Prawdziwy smak domowych konfitur. Idealny dodatek do naleśnik, tostów, ciast. W ofercie jest bogata gama smaków, a wśród nich znajdziemy m.in. powidła śliwkowe, konfiturę z jagód, malin, żurawiny, mus z malin.... 7) Dodatki Musztarda chrzanowo- miodowa to najlepsza musztarda jaką jadłam. Musztarda jest ostro-słodka z całymi nasionami gorczycy. Idealnie zbilansowany smak ostrego chrzanu i słodkiego miodu dają
Kuchnia MagdaLenyszklanki, mąka ziemniaczana 1/4 szklanki, cukier 0,5 szklanki, sól szczypta, krem: ser mascarpone 250 g, śmietanka 36% 600 ml, cukier puder 7 łyżek, dodatkowo: galaretka czerwona 3 szt, maliny świeże lub mrożone 600 g, woda gorąca 3,5 szklanki, ciastka rurki z kremem ok. 4 opakowania, czekoladowe drażetki z kolorową polewą, do nasączenia: woda 1/4 szklanki, cukier waniliowy(...)przez 30 min. do suchego patyczka. Upieczony biszkopt odstawiamy do ostygnięcia. Następnie wyjmujemy z blaszki. W ten sam sposób pieczemy 3 biszkopty. Jeśli do ciasta używamy mrożone maliny, to należy je odmrozić na sitku. Galaretki rozpuszczamy w 3,5 szklanki gorącej wody. Gdy galaretka całkowicie ostygnie, to dodajemy do niej maliny. Z upieczonych biszkoptów zeskrobujemy delikatnie powstałą podczas pieczenia skorupkę
kulinarne odsłony patiPyszne za każdym razem, ucierane ciasto z owocami. Dobre z truskawkami, malinami, brzoskwiniami, jabłkami. Szybkie do przygotowania i niezawodne, pod warunkiem, że nie zapomnicie wyjąć wcześniej masła i jajek z lodówki. Zwróćcie także uwagę, na dokładne i długie ubicie masła z cukrem - na jasną i puszystą masę. SKŁADNIKI 200 g miękkiego masła 100 g (1/2 szklanki) cukru 4 jajka(...)szklanki) mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 400 g owoców (np. truskawki, borówki maliny) WYKONANIE Masło i jajka wyjmujemy wcześniej z lodówki i zostawiamy na blacie do ocieplenia. Formę o wymiarach 20x30 cm. smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni C. bez termoobiegu. Białka dokładnie oddzielamy od żółtek. Truskawki kroimy w dużą kostkę, maliny
cool and mintymigdałowym mlekiem i śmietanką kokosową. Aby uniknąć kofeiny w kawie, użyłam kawy zbożowej Inki – tym razem z dodatkiem wapnia, aby wspomóc zasadotwórcze działanie (wapń odkwasza organizm). Podsypka z liofilizowanych malin nadaje nie tylko kontrastowego koloru, ale i wspaniałego intensywnego smaku. Całość migdałowo-kokosowo-malinowa to nie tylko superfood, ale i supersmak. Dodająca energii bezkofeinowa kawa ze spiruliną: 2 czubate łyżeczki(...)Inki Wapń i witaminy 1 płaska łyżeczka spiruliny (1 g; u mnie niebieska) ¾ kubka mleka migdałowego (można użyć dowolnego) ¼ kubka gorącej wody 2 łyżki lekko ubitej śmietanki kokosowej liofilizowane maliny płatki migdałowe Spirulinę (zieloną lub niebieską) wsypujemy do dużego kubka/szklanki i zalewamy gorącym mlekiem (może być spienione jeśli lubimy). Intensywnie i szybko mieszamy, aby spirulina się rozpuściła. W drugiej szklance
Poezja smakurazem było to gęste kokosowe mleczko, więc smoothie było bardzo sycące. Dodatkowo dodałam do niego zmiksowane mango, a przed podaniem dorzuciłam jeszcze kilka kosteczek tego owocu oraz parę malin. Uwielbiam takie kolorowe mikstury :) 1 porcja: 200 ml gęstego mleczka kokosowego 3 łyżki jagód (użyłam mrożonych) pół mango kilka listków mięty kilka malin Jagody miksujemy na gładko z mleczkiem kokosowym oraz(...)listkami mięty. Przelewamy do szklanki. Mango miksujemy i dodajemy do koktajlu. Opcjonalnie podajemy z malinami lub innymi owocami. Smacznego :) Artykuł Kokosowo-jagodowe smoothie z mango pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogdeser dość kaloryczny (ze względu na maślaną kruszonkę) mogłabym je jeść każdego dnia ..... 😉 Tu znajdziecie jabłkową wersję tego pysznego deseru 😊 Składniki: (na 5 kokilek) 300 g malin cukier (ilość zależy od tego jak kwaśne bądź słodkie są nasze owoce) cukier waniliowy 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej masło do wysmarowania kokilek Kruszonka: Przepis na tradycyjną maślaną kruszonkę jest(...)tutaj . Wykonanie: Maliny mieszamy z cukrem, cukrem waniliowym i mąką ziemniaczaną. Mieszamy. Kokilki lub inne naczynie żaroodporne smarujemy masłem. Nakładamy maliny, a na nie sporą ilość kruszonki. Wierzch możemy posypać dodatkowo odrobiną cukru waniliowego lub posypać płatkami migdałów. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na około 15 minut (do uzyskania złotego koloru kruszonki). Deser zjadamy mocno ciepły
Walijskie PichcenieTarta zwykle kojarzona jest z kruchym lub francuskim ciastem, kremem i owocami. Coraz częściej występuje również w wytrawnej postaci. Tarta z kozim serem to połączenie klasyki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!