ciasto powstało w 10 minut, no może w 12! Zniknęło również ekspresowo, ponieważ nie sposób mu się oprzeć. Krem na bazie serka mascarpone, lekko kwaskowate maliny oraz biała czekolada i pysznie chrupiące ciasteczka francuskie tworzą naprawdę idealne połączenie. Ciasto widoczne na zdjęciach sfotografowałam po około 10 minutach chłodzenia, choć można ten etap pominąć lub wydłużyć, aby ciastka lekko zmiękły. Przyznam(...)uwielbiam tą ciasteczkową cukrową posypkę. W tytule napisałam również, że moja propozycja jest całoroczna. Oznacza to, iż możecie użyć malin świeżych lub mrożonych, tak jak ja zrobiłam w tym przypadku. Zawsze mam ich mały zapas na taką ewentualność. Polecam! (Forma o wymiarach 20 x 20 cm) Krem: 250g serka mascarpone 200 ml śmietanki 30-36% 3 łyżki cukru pudru (płaskie
Di gotujeSzybkie ciasto na oleju z malinami. Nie wiele składników, a smakuję naprawdę super. Przygotowanie: 20 minut Pieczenie 60 minut Koszt: Tanie Uwielbiam szybkie ciasta z dodatkiem owoców, które nie wymagają wielu składników i można je zrobić w ekspresowym tempie. Na dodatek efekt końcowy cieszy oko. Ciasta na oleju są delikatniejsze niż na maśle, tak mi się zdaję według moich(...)dobrego prawdziwego masła teraz wiadomo, jakie mamy w sklepach...a, że ja nie używam margaryny, masło staram się wykorzystywać bardziej do codziennych spraw, jak np. jajecznica ma masełku. 😊 Zamiast malin możecie użyć innych świeżych owoców, które najbardziej Wam smakują. A żeby jeszcze bardziej dopieścić kubki smakowe, możecie zrobić polewę czekoladową na ciasto.😀 Ja postawiłam na prostotę, bo goście byli już
Zdrowie i pysznie na talerzuSzczerze napiszę, że ten sernik wyszedł mi pyszny i taki mocno owocowy, taki właśnie chciałam, ale spokojnie frużelinę malinową można przygotować z połowy porcji. Ja dodałam tak dużo malin ponieważ lubię takie owocowe smaki, a malin mam w tym roku pod dostatkiem, krzaczki aż się uginają od nadmiaru owoców. A z racji tego, że uwielbiam serniki, to padło na sernik(...)malinowy, wyszedł mi idealny, lekki i owocowy. Macie ochotę na taki sernik? Upieczcie koniecznie, zapewniam, że Wam posmakuje :) Smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na frużelinę malinową: 6 szklanek świeżych malin 2 budynie waniliowe 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy Na masę serową: 1 kg sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 5 jajek 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 budynie
Izabelawkuchnipół, a nie piekła go na dwa razy to wyrobiłabym się w 30 minut :) Taki tort śmiało można podać gościom na każdej imprezie, albo przygotować na urodziny. Maliny pięknie dopełniają całość i idealnie łączą się z kokosowym kremem. Tort można przygotować też w wersji bez nabiału, bo serek mascarpone śmiało można zastąpić drugą puszką gęstego mleczka kokosowego (polecam zwłaszcza(...)mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem: 250 g serka mascarpone śmietanka z 1 puszki mleka kokosowego (stała część) 1/2 szklanki ksylitolu 1/2 szklanki wiórków kokosowych Dodatkowo: ok. 250 g świeżych malin Wykonanie: Biszkopt: Piekarnik nagrzać do 180ºC. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę z dodatkiem soli (ja to robię za pomocą elektrycznej
Healthy food explorerKruche ciasto z malinami i budyniową pianką Jest to dość znane i z pewnością bardzo lubiane ciasto, a przy tym stosunkowo łatwe w przygotowaniu. Oprócz tego, że wspaniale smakuje, ma jeszcze jeden atut – rewelacyjnie prezentuje się na talerzu! Składniki na ciasto: 400g mąki pszennej 5 żółtek 250g masła 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia(...)Składniki na piankę: 5 białek 200g cukru 1 mały cukier waniliowy 2 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego- bez cukru 125ml oleju 300g malin- mogą być mrożone *** Do miski przesiewamy mąkę wraz z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dokładamy żółtka oraz pokrojone w kostkę masło i zagniatamy ciasto. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie nierówne części- jedną trochę większą
Blog z Apetytemuwielbiacie takie szybkie ciasta bez pieczenia, dlatego goszczą one tutaj tak często. Robi się je błyskawicznie, są lekkie, smaczne, no i tanie. Dziś, korzystając z pełni sezonu na maliny zapraszam na przepyszne, orzeźwiające ciasto z malinami i galaretką. Jest na biszkoptach, więc nie wymaga pieczenia. Znika tak samo szybko, jak szybko się je robi ;) Sprawdzone kilka razy! Polecam! SKŁADNIKI(...)PIANKA: * śmietana 36% – 750 ml * galaretka cytrynowa – 2 szt DODATKOWO: * biszkopty okrągłe – ok.25 szt * galaretka truskawkowa – 3 zt * maliny – ok. 250 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Blachę wykładamy biszkoptami, nasączamy np. słodką herbatą. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy we wrzątku ( 300 ml ) i odstawiamy do wystudzenia. Śmietanę ubijamy na sztywno, wlewamy zimną galaretkę, wylewamy na biszkopty, wkładamy do lodówki
Ostra na SłodkoUwielbiam zimą wyjadać jabłuszka. Wracam do smaków lata. Tym razem jednak postanowiłam jabłuszka zmieszać z pachnącą maliną. Efekt? Wow i w smaku i kolorze. Polecam. Co nam trzeba? W zależności ile chcecie mieć słoiczków. Ja przerobiłam 5kg papierówek i na tę ilość użyłam kilogram malin. Dodatkowo dałam kilogram cukru. Nie trzeba więcej gdyż jabłka i maliny słodziutkie! Robimy! Jabłka myjemy(...)obieramy, kroimy na kawałki, usuwamy pestki i sam miąższ wrzucamy do garnka. Podlewamy około 200ml wody i na małym ogniu pozwalamy jabłuszkom się rozpaść. Dorzucamy maliny, cukier i podduszamy jeszcze z 5 minut. Wszystko pięknie nam się rozpadnie. Ja dociskam wszystko taką praską do ziemniaków, a można użyć po prostu blendera. Pakujemy w wyparzone słoiczki i pasteryzujemy około 10 minut
LatosiowydomSłodkie pucharki z malinami. Moi drodzy na osłodę końcówki wakacji zapraszam Was dziś na pyszny, słodki deser. Czekolada, słodki krem, słomka ptysiowa i maliny. Taka mała rozkosz dla podniebienia Kto się skusi? Składniki: (na 2 porcje) 125 g mascarpone 1/3 szklanki śmietanki 30% (zimnej) 2 łyżki cukru pudru około 2 garście mrożonych malin około 14 słomek ptysiowych Brześć gęsty(...)dodajemy cukier puder, znów mieszamy. Na dno pucharków wylewamy gęsty sos czekoladowy. Następnie kładziemy po około 1 łyżce kremu mascarpone, warstwę połamanych słomek ptysiowych (4 zostawiamy do dekoracji). Mrożone maliny podgrzewamy tak długo, aż puszczą sok. Wykładamy na warstwę słomki ptysiowej. Całość kończy warstwa kremu mascarpone. Na koniec dla ozdoby wbijamy po dwie słomki ptysiowe i zdobimy desery czekoladową posypką
Słodkie okruszkiproszek do pieczenia mieszamy już łyżką, jak będzie jednolita masa wylać na blaszkę i piec ok 40 min 170 st . masa malinowa składniki 3 opakowania galaretki truskawkowej 450 g malin przygotowanie galaretki rozpuścić w 4 szklankach przegotowanej wody, a maliny dajemy na sitko żeby nam się odsączyły, ja akurat mialam zamrożone maliny . Gdy biszkopt nam się upiecze zostawiamy(...)blaszce, lepiej nam będzie wlewać galaretkę, ale jak już jest gotowa galaretka wkładamy maliny i mieszamy z galaretką i wylać na biszkopt i do lodówki. Masa śmietankowa 550 g śmietany 36 % 4 do 5 łyżek cukru pudru ja dałam 5 na bardziej słodkie żeby było 5oo g serka ricotta 5 łyżek żelatyny 1/2 czekolady oraz migdały przygotowanie żelatynę rozpuścić
Moje WyrobyCzęstuję pysznym kakaowym ciastem z wiórkami kokosowymi i mnóstwem świeżych malin. Dzięki dużej ilości owoców ciasto nie jest zbyt suche, jest idealnie wilgotne. Takie ciasto to najlepiej podać z filiżanką ulubionej kawy lub z kubkiem mleka. To ciasto zawsze się udaje. Zachęcam, upieczcie, a ja smacznego Wam życzę :) Składniki: Ciasto: 4 jajka 1 szklanka cukru pół szklanki oleju 2 szklanki(...)mąki tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 łyżki wiórków kokosowych 4 kopiaste łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 2 szklanki świeżych malin Wykonanie pysznego ciasta z malinami: 1. Jajka ubijamy z cukrem aż będą puszyste, wlewamy olej i chwilę miksujemy. Następnie dodajemy stopniowo pozostałe składniki: wiórki kokosowe, obie mąki, kakao i proszek do pieczenia, cały czas miksujemy
Izabelawkuchnilepszej oprawy dla malin jak czekoladowe kruche ciasto, dodatkowo zanurzone w kokosowym kremie to poezja smaku. Podstawą jest tu idealnie kruche ciasto, które wymaga ciut pracy, ale jest to tego warte. Krem to może być dowolny budyń, nawet z paczki, ja musiałam trochę pokombinować bo nie kupuję takich gotowców. Forma malutkich babeczek idealnie się sprawdzi na imprezach, bo jest dokładnie(...)kakao (2 czubate łyżki) krem: puszka 400 ml mleka kokosowego łyżka (20 g) mąki ziemniaczanej łyżka (20 g) mąki kokosowej *lub ziemniaczanej 50 g cukru 30 g oleju kokosowego Maliny (minimum 300 g) Przygotowanie: Wszystkie składniki na ciasto umieść na blacie. Siekaj nożem składniki aż do uzyskania jedolitego ciasta. Dotykaj jak najmniej ciasta dłońmi aby do nie ogrzewać. Foremki lekko
greenscarfprzekrawamy na trzy równe blaty. (Ja podzieliłam składniki na trzy równe części i upiekłam osobno trzy blaty, gdyż nie przepadam za przekrawaniem ) składniki na krem malinowy: ok. 200 g malin 300 g śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone ok. 30-40 g cukru pudru (lub do smaku) wykonanie: Maliny miksujemy blenderem na mus a następnie przecieramy przez sitko(...)pozbyć się pestek. Mascarpone miksujemy ze śmietanką oraz cukrem pudrem na sztywny krem ale nie za długo aby masa się nie zważyła. Następnie dodajemy przetarte maliny i mieszamy przy pomocy np. szpatułki na jednolity krem. składniki na nasączenie: ok. 200 ml naparu z herbaty wymieszane z 1 łyżeczką soku z cytryny dodatkowo: frużelina malinowa lub dżem malinowy biszkopty świeże maliny
Domowy Smak Jedzeniaupały to absolutnie najlepsza opcja. Bardzo zimne, bardzo soczyste. Szybki drink, który zachwyci każdą kobietę. Mohito malinowe Drukuj przepis Składniki 1 limonka 10 malin (mogą być też mrożone) 2 łyżeczki cukru trzcinowego 100ml białego rumu pokruszony lód (ostatecznie mogą być też kostki lodu) pęczek mięty woda gazowana listonic_name = "Mohito malinowe (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 limonka(...)malin (mogą być też mrożone) 2 łyżeczki cukru trzcinowego 100ml białego rumu pokruszony lód (ostatecznie mogą być też kostki lodu) pęczek mięty woda gazowana " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Pokroić limonkę na ćwiartki i wycisnąć z niej sok do dużej szklanki. Wrzucić limonkę do szklanki. Zasypać malinami i cukrem trzcinowym. Podziobać trochę, aby maliny się wymieszały z sokiem z limonki
CoolinarniePLSzukacie idealnego ciasta bez glutenu i laktozy?? Mam dla Was dzisiaj przepis na wyśmienite długo świeże ciacho czekoladowe z malinami Prawdziwe „niebo w gębie” – przekonajcie się zresztą sami:) Zapraszam ! Składniki: – 3 łyżki siemienia lnianego mielonego + 9 łyżek gorącej wody – 10 łyżek cukru – 1 cukier wanilinowy – 3/4 szklanki mleka bez laktozy lub roślinnego(...)łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia – szczypta sody – szczypta soli polewa czekoladowa: – 25g gorzkiej czekolady – 8 łyżek mleka roślinnego lub krowiego bez laktozy – graść malin i garść jagód najlepiej świeżych ale mogą być również mrożone Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę w ¾ szklanki mleka. Mieszać co chwila aż powstanie gładka czekoladowa, lejąca się masa. Orzechy zmiksować
I LOVE LIFEwolę budyń czy pudding domowej roboty od tego z torebki, bo mam większą kontrolę nad ty, co jem. Tym razem wybór padł na smak kokosowy, a że sezon na maliny wciąż trwa, stały się świeżym i bogatym w smak dodatkiem. Składniki (na 3 porcje): 6 łyżek perełek tapioki 400 ml mleka kokosowego łyżka cukru maliny Mleko kokosowe umieścić w rondelku(...)gotującego się mleka dodać tapiokę. Gotować, aż tapioka przestanie mieć mączny smak, a perełki staną się prawie przejrzyste. Po ugotowaniu doprawić pudding do smaku cukrem. W pucharkach umieścić maliny. Przełożyć na nie pudding. Udekorować malinami i miętą. Nie mogłam przejść obojętnie obok letniej okładki najnowszej książki Gabrieli Gargaś pt. "Lato utkane z marzeń" i z przyjemnością zagłębiłam się w dalsze
Weekendy w domu i ogrodzie