maliny - 13477 przepisów (strona:108/899)

Czekoladowa chmura - ciasto, które rozpływa się w ustach 147

rozpoczęła. W złocistych promieniach słońca na straganach powoli zaczynają się pojawiać pierwsze dynie i cała reszta typowo jesiennych wspaniałości ale też wciąż wdzięczą się letnie smaki. Moc pomidorów, jeżyny, maliny, a nawet truskawki! W zeszłym roku celebrując najpiękniejszy czas Babiego Lata, upiekłam kruche pierożki cytrynowe [<- klik] wypełnione po brzegi soczystymi malinami i jeżynami. Ach! Co to była za uczta(...)śmietana lub krem na bazie serka. U mnie resztka ricotty zmieszanej z jogurtem naprawdę wspaniale się sprawdziła :) Na wierzchu soczyste owoce uosabiające zmieniającą się porę roku. Letnie truskawki, późne maliny i jeżyny, które zwiastują koniec letnich wojaży. Od siebie dodałam jeszcze jadalne kwiaty, które wciąż kwitną na balkonie i listki odświeżającej mięty. Całość wyszła bosko! Lekko, prosto i bez grama

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Malinowa Zebra Na Herbatnikach / Bez Pieczenia 117

Pyszne i proste ciasto bez pieczenia do wykonania w jakieś 20 minut :) Kolor tej pysznej masy będzie mocniejszy jeśli dodamy więcej malin ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm 250 g herbatników kakaowych 400 ml śmietanki 30 % lub 36 % 1 łyżka lekko czubata żelatyny + odrobina gorącej wody około 3/4 szkl malin lub więcej jeśli mamy :) 3-4 łyżki cukru pudru(...)Maliny blendujemy i przecieramy przez sitko, jeśli pestki Wam nie przeszkadzają to pomijacie przecieranie. 2. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy na czas ubicia śmietany. 3. Ubijamy śmietanę na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder (wedle smaku), oraz maliny. 4. Do żelatyny dodajemy łyżkę śmietany, mieszamy i wlewamy całość do ubitej śmietanki (w ten sposób hartujemy żelatynę

Gotowanie...to proste !
Sorbetowe lody malinowe. Domowe lody z malin i mleka 186

Sorbet malinowy - domowe lody malinowe Sorbet malinowy jest cudowny w upalne letnie popołudnia. Osobiście lubię ten deser przygotowywać z dodatkiem mleka, które daje gładki, aksamitny smak. Dodatkowo przecieram większość malin, żeby pozbawić lody dużej ilości pestek. Lody sorbetowe są przepyszne, mają niewiele kalorii i wspaniale chłodzą i mogą być świetną owocową przekąską. Składniki potrzebne na sorbetowe lody malinowe(...)świeżych malin (pudełko) 200 ml mleka 6 łyżek cukru odrobina ekstraktu waniliowego Wypłukane i osuszone maliny blendujemy na gładką masę. Następnie ok. ¾ masy przecieramy przez sito, a następnie dodajemy resztę nieprzetartych malin. Mleko doprowadzamy do wrzenia i dodajemy cukier, można dodać odrobinę ekstraktu, wszystko gotujemy min. 5-7 minut. Mleko studzimy i łączymy z musem malinowym. Wszystko blendujemy i umieszczamy

Korniszonki
Ucierane kokosowe ciasto z malinami. 158

masła lub margaryny niepełna szklanka cukru półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki pół szklanki wiórek kokosowych 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: półtorej szklanki świeżych malin Wykonanie pysznego ciasta z malinami: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy obie mąki i proszek(...)wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. 2. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Maliny płuczemy i delikatnie osuszamy, następnie układamy je na cieście. 3. Pieczenie: Ciasto pieczemy około 55 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone sprawdzamy suchym patyczkiem. Studzimy. 4. Krojenie: Wystudzone

Izabelawkuchni
Maliny do słoików na zimowe przeziębienia 120

przygotowywane maliny robimy z Mamą co roku. Zimą mogą być słodką przekąską. Najczęściej jednak wyciągamy je z piwnicy, gdy czujemy zbliżające się przeziębienie. Wystarczy przełożyć je do szklanek, dolać wrzątek i pić. Ja je lubię dodać też do gorącej czarnej herbaty po przemarznięciu jesienną lub zimową porą. Pracy przy nich niewiele, a potrafią zdziałać cuda 😊 Składniki : maliny (dowolna ilość) cukier(...)Maliny przebrać, wkładać jak najciaśniej do słoiczków, zasypując cukrem (1,5 łyżki na słoiczek 220 ml). Ułożyć maliny na wierzchu, docisnąć je lekko łyżką. Zakręcić słoiczki i pasteryzować (na dnie garnka ułożyć złożoną ściereczkę kuchenną, ustawić na niej słoiki, zalać woda do wysokości szyjek; doprowadzić do wrzenia, a potem zmniejszyć moc palnika i gotować ok. kwadransa, by cukier się rozpuścił

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik z musem malinowym (bez cukru) 179

Dziś coś idealnego na dla fanów serników z owocami. To ciasto świetnie smakuje latem, w sezonie na maliny, ale oczywiście można użyć też mrożonych i śmiało przygotować ten sernik o każdej porze roku i na każdą okazję, bo prezentują się naprawdę znakomicie a smakuje jeszcze lepiej.  Przepis został "skradziony" ze strony Kwestii Samku, więc zainteresowanych odsyłam do oryginalnego przepisu(...)łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu tłustego lub półtłustego 500 g mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szklanki ksylitolu 5 jajek Mus malinowy: 800 g malin (mrożonych lub świeżych) 7 łyżek ksylitolu 10 g żelatyny w proszku (1 pełna łyżka stołowa) 500 g śmietanki kokosowej (z 2 puszek mleczka kokosowego)* lub śmietanki 30% Wykonanie: Spód:  Ciastka

Healthy food explorer
Tiramisu z Malinami 166

znam nikogo kto by nie lubił tiramisu. Próbowałam wiele wariacji smakowych, z truskawkami, herbatą matcha, z winem marsala, z bezami, truskawkami itd. Tym razem postawiłam na maliny, bo osobiście lubię zrównoważone smaki, a maliny fajnie przełamują słodycz klasycznego tiramisu, a przy okazji mój Młody z każdą porcją pochłaniał wszystkie owoce, których normalnie by nie ruszył gdyby leżały osobno w miseczce(...)Składniki na naczynie 22x25x4 cm: 400 g serka mascarpone 2 duże jajka podłużne biszkopty  1 łyżka cukru pudru 25 ml Amaretto 1 filiżanka espresso kakao do oprószenia świeże maliny Wykonanie: W pierwszej kolejności robię espresso, które spokojnie sobie stygnie. Główne składniki powinny być wyciągnięte prosto z lodówki, oczywiście nie chodzi tu o biszkopty, tylko o jajka i mascarpone

Blondynka Gotuje
Rolada z musem czekoladowym i malinami 136

jest mało. Ciekawe, jak Francuzki skomentowałyby mus do dzisiejszej rolady 😉 Przygotowywałam ją z myślą o maluchach, które bardzo lubią czekoladę i rolady. Podejrzewam, że tak bardzo jak ja lubię maliny 😊😉 By zatem udobruchać wszystkie strony, jest rolada, jest czekolada i są maliny 😉 Ten deser robiłam zainspirowana filmikiem Noizz Food. Filmik znacznie skraca cały przepis, szczególnie przygotowanie musu czekoladowego. Owocową wkładkę(...)czekolady 300 ml śmietany 30% Ciasto 5 jajek szczypta soli 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 3 łyżki oleju 3 łyżki wody 2 łyżki ciemnego kakao Dodatkowo owoce, np. maliny Czekoladę razem ze śmietaną stopić w kąpieli wodnej. Aby masa się nie zwarzyła, połamaną czekoladę i śmietanę umieścić w misce, gdy woda pod nią jeszcze nie wrze . Całość dokładnie wymieszać

Weekendy w domu i ogrodzie
Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami 536

Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami Smaczne i efektowne ciasto z delikatnym kremem malinowym. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 3 łyżki kakao Krem malinowy: 250g malin 3 łyżki cukru 1 galaretka malinowa 250ml śmietanki kremówki Dodatkowo: 150g malin     *** Białka jaj ubijamy na sztywno z 3 łyżkami(...)CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ       Artykuł Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Babeczki czekoladowe z malinami 180

ZEKOLADOWE BABECZKI Z MALINAMI ❤️  Bardzo prosty przepis. Mocno czekoladowe 🍫 przełamane kwaskowatą maliną. Zrobicie? Bo ja na pewno jeszcze nie raz! 🤤 Składniki : 250 g mąki (u mnie orkiszowa typ 750 i pszenna pełnoziarnista) 200 ml mleka 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 50 g gorzkiej czekolady 50 g masła 3 garście malin Przygotowanie: Mąkę mieszamy(...)proszkiem do pieczenia i kakao. Masło rozpuszczamy z gorzką czekolada i studzimy. Jajka mieszamy z mlekiem, dodajemy przestudzoną czekoladę. Łączymy z mąką. Maliny myjemy i delikatnie osuszamy. Wrzucamy je do masy i mieszamy całość kilkoma ruchami. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Formę wykładamy papilotkami lub używamy foremek silikonowych. Przelewamy masę do 3/4 wysokości foremki. Pieczemy przez

Czarnawisienka
SEROWE RAFAELLO Z MALINAMI 126

Kuleczki a'la rafaello z sera białego z dodatkiem wiórek kokosowych oraz świeżych malin. Pyszne domowe pralinki - tylko 6 składników! Są tak kremowe i delikatne w smaku, że dosłownie rozpływają się w ustach. Pralinki w smaku przypominają sklepowe batoniki serowe, ale są mniej słodkie i smakują dużo lepiej. Dzięki świeżym malinom nie są mdłe w smaku, gdyż ich lekko(...)lato... Składniki: 250 g sera białego półtłustego 50 g miękkiego masła  2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka w proszku 4 łyżki wiórek kokosowych ok. 125 g malin Dodatkowo: ok. 100 g wiórek kokosowych Wykonanie: Do miski wrzucamy rozdrobniony ser biały, dodajemy kawałki miękkiego masła i miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy cukier puder oraz mleko w proszku

Kuchnia MagdaLeny
SEROWE RAFAELLO Z MALINAMI 126

Kuleczki a'la rafaello z sera białego z dodatkiem wiórek kokosowych oraz świeżych malin. Pyszne domowe pralinki - tylko 6 składników! Są tak kremowe i delikatne w smaku, że dosłownie rozpływają się w ustach. Pralinki w smaku przypominają sklepowe batoniki serowe, ale są mniej słodkie i smakują dużo lepiej. Dzięki świeżym malinom nie są mdłe w smaku, gdyż ich lekko(...)lato... Składniki: 250 g sera białego półtłustego 50 g miękkiego masła  2 łyżki cukru pudru 3 łyżki mleka w proszku 4 łyżki wiórek kokosowych ok. 125 g malin Dodatkowo: ok. 100 g wiórek kokosowych Wykonanie: Do miski wrzucamy rozdrobniony ser biały, dodajemy kawałki miękkiego masła i miksujemy blenderem na gładką masę. Następnie dodajemy cukier puder oraz mleko w proszku

Kuchnia MagdaLeny
Kruche ciasto z malinami, waniliową pianką i kruszonką 165

Kruche ciasto z malinami, pianką z ziarenkami wanilii, która przypomina ptasie mleczko i maślaną kruszonką. Proste i bardzo smaczne ciasto. Zamiast malin możecie użyć innych, ulubionych owoców. Idealne do kawy lub herbaty Składniki: Kruche ciasto: 2 szklanki mąki 4 żółtka 1/3 szklanka cukru pudru 160 g masła 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Waniliowa pianka(...)szklanka mąki ziemniaczanej 1 szklanka drobnego cukru 1 laska wanilii 1/2 szklanki oleju rzepakowego Kruszonka: 1 szklanka mąki 1/2 szklanki cukru 100 g miękkiego masła Dodatkowo: 500 g malin Przygotowanie: Kruche ciasto: Do miski przesiewamy mąkę, dodajemy żółtka, masło, proszek do pieczenia i cukier puder. Masło siekamy nożem na jak najmniejsze kawałeczki (składniki można również przełożyć do malaksera i lekko

Oryginalny smak
Panna cotta z malinami w pucharkach 178

tego frużelina malinowa. To musi być pyszne !!! Na 5 dużych deserów 500 ml. śmietanki kremówki 1 łyżeczka żelatyny 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Frużelina malinowa 200 gramów świeżych malin 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2/3 łyżki cukru według uznania 50 ml wody Żelatynę zalać 1 łyżką zimnej wody odstawić aby napęczniała Śmietankę przelać do garnuszka  dodać(...)ognia, dodajemy napęczniałą żelatynę, dokładnie mieszamy. Studzimy, następnie zimny krem przelewamy do pucharków. Wkładamy do lodówki aby stężało. Frużelina malinowa Żelatynę zalać 1 łyżką zimnej wody odstawić aby napęczniała Maliny przełożyć do garnka zasypać cukrem wlać wodę i podgrzewać na małym ogniu, maliny puszczą sporo soku, zagotować. Mąkę wymieszać z 2 łyżkami zimnej wody wlać do malin wymieszać, doprowadzić

Andzia Pichci
Sernik malinowo-waniliowy / Raspberry and vanilla cheesecake 171

Spód: 150 g. kruchych jasnych ciastek 120 g. masła 1 jajko 150 g. mąki pszennej 50 g. cukru Masa serowa: 1 kg. twarogu sernikowego z mascarpone Président 400 g. malin 80 g. cukru 200 ml. śmietanki 30% 4 łyżeczki żelatyny 1 laska wanilii 230 g. cukru pudru Oraz: 1 łyżeczka masła do wysmarowania formy 2-3 łyżki mąki do podsypywania(...)owoce do ozdoby (maliny, porzeczki, poziomki, wiśnie itp.) Na spód tortownicy połóż papier do pieczenia, zamknij obręcz wypuszczając rogi papieru poza formę. Dno i boki tortownicy posmaruj masłem. Kruche ciasteczka zmiel na mąkę. Na stolnicy wymieszaj mąkę, cukier i zmielone ciastka. Dodaj zimne masło i siekaj nożem na malutkie kawałeczki. Wbij jajko, wyrób ciasto krótko rękami, tylko do połączenia się

Delicious Place