maliny - 13477 przepisów (strona:109/899)

Placuszki z ricottą, ananasem i musem malinowym 152

ricottą, ananasem i musem malinowym to jedna z ulubionych naszych propozycji na słodkie niedzielne śniadanie. Przygotowanie samych placuszków jest bardzo szybko, a słodycz ananasa jest przełamana delikatnie kwaskowanym smakiem malin. Placuszki z ricottą możecie podać oczywiście z dowolnymi owocamy, takimi na jakie macie w danej chwili ochotę. Składniki 400g serka ricotta 3 łyżki mąki 1 jajko 200g jogurtu naturalnego(...)łyżka miodu olej na smażenia dowolne owoce składniki na mus malinowy : 100g mrożonych malin, 4-5 łyżek cukru, 2 łyżki wody puszka ananasów Przepis na placuszki z ricottą, ananasem i musem malinowym W misce mieszamy do połączenia się składników – mąkę, serek ricotta, jogurt i jajko. Na patalni, na odrobinie oleju smażymy placuszki na rumiany kolor. Do rondelka dodajemy mrożone

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Tort waniliowy z malinami i białą czekoladą / Vanilla cake with raspberries and white chocolate 115

Biszkopt 2: Składniki identyczne jak na biszkopt 1. Krem: 400 g. śmietanki 36% 500 g. mascarpone 3/4 szkl. cukru pudru 1 laska wanilii 200 g. białej czekolady 2 szkl. malin Do nasączenia: 1 szkl. wody 1 łyżka miodu sok z 1/2 cytryny Śmietankę i mascarpone schłódź w lodówce przez co najmniej 5 godzin. Dno tortownicy wyłóż papierem do pieczenia wypuszczając(...)zimne biszkopty przekrój na pół, otrzymasz 4 blaty. Pierwszy połóż na paterze i nasącz wcześniej przygotowaną wodą z cytryną. Rozsmaruj 1/4 kremu waniliowego, powciskaj w krem sporą garść malin. Połóż 2 blat, nasącz, wyłóż krem i maliny. 3 blat, krem, maliny. Nasącz 4 blat i połóż na kremie. Pozostałą 1/4 część kremu wymieszaj z ostudzoną czekoladą. Posmaruj masą wierzch

Delicious Place
Mus czekoladowy z malinami 125

dziś wiadomo że czekolada i maliny to zgrany i smaczny duet. Propozycja na pyszny i prosty do przygotowania deserek który znika w mgnieniu oka. 4 porcje 250 ml. słodkiej śmietanki 30 % 1 tabliczka (100 gramów) czekolady u mnie pomieszana pół na pół gorzka 60% i mleczna ok 5 łyżek cukru pudru  250 gramów malin użyłam świeżych Czekoladę rozpuszczamy(...)czekolady dodajemy 2/3 łyżki mleka. Śmietankę z dwoma łyżkami cukru pudru ubijamy na puszysty krem. Do ubitej śmietanki dodajemy stopniowo rozpuszczoną czekoladę dokładnie mieszamy do równomiernego połączenia składników.  Maliny wraz z pozostałym cukrem przekładamy do wysokiego naczynia i miksujemy na jednolity sos. Zmiksowane maliny przekładamy porcjami do pucharków kilka łyżek odkładamy. Następnie przekładamy mus czekoladowy. Włożyć do lodówki

Andzia Pichci
Ciasto na oleju z malinami 77

Szybkie ciasto na oleju z malinami. Nie wiele składników, a smakuję naprawdę super.  Przygotowanie: 20 minut Pieczenie 60 minut Koszt: Tanie Uwielbiam szybkie ciasta z dodatkiem owoców, które nie wymagają wielu składników i można je zrobić w ekspresowym tempie. Na dodatek efekt końcowy cieszy oko. Ciasta na oleju są delikatniejsze niż na maśle, tak mi się zdaję według moich(...)dobrego prawdziwego masła teraz wiadomo, jakie mamy w sklepach...a, że ja nie używam margaryny, masło staram się wykorzystywać bardziej do codziennych spraw, jak np. jajecznica ma masełku. 😊 Zamiast malin możecie użyć innych świeżych owoców, które najbardziej Wam smakują. A żeby jeszcze bardziej dopieścić kubki smakowe, możecie zrobić polewę czekoladową na ciasto.😀 Ja postawiłam na prostotę, bo goście byli już

zdrowo i aktywnie
Sorbetowe lody malinowe. Domowe lody z malin i mleka 99

Sorbet malinowy - domowe lody malinowe Sorbet malinowy jest cudowny w upalne letnie popołudnia. Osobiście lubię ten deser przygotowywać z dodatkiem mleka, które daje gładki, aksamitny smak. Dodatkowo przecieram większość malin, żeby pozbawić lody dużej ilości pestek. Lody sorbetowe są przepyszne, mają niewiele kalorii i wspaniale chłodzą i mogą być świetną owocową przekąską. Składniki potrzebne na sorbetowe lody malinowe(...)świeżych malin (pudełko) 200 ml mleka 6 łyżek cukru odrobina ekstraktu waniliowego Wypłukane i osuszone maliny blendujemy na gładką masę. Następnie ok. ¾ masy przecieramy przez sito, a następnie dodajemy resztę nieprzetartych malin. Mleko doprowadzamy do wrzenia i dodajemy cukier, można dodać odrobinę ekstraktu, wszystko gotujemy min. 5-7 minut. Mleko studzimy i łączymy z musem malinowym. Wszystko blendujemy i umieszczamy

Gotujemy i jemy
Czekoladowa chmura - ciasto, które rozpływa się w ustach 136

rozpoczęła. W złocistych promieniach słońca na straganach powoli zaczynają się pojawiać pierwsze dynie i cała reszta typowo jesiennych wspaniałości ale też wciąż wdzięczą się letnie smaki. Moc pomidorów, jeżyny, maliny, a nawet truskawki! W zeszłym roku celebrując najpiękniejszy czas Babiego Lata, upiekłam kruche pierożki cytrynowe [<- klik] wypełnione po brzegi soczystymi malinami i jeżynami. Ach! Co to była za uczta(...)śmietana lub krem na bazie serka. U mnie resztka ricotty zmieszanej z jogurtem naprawdę wspaniale się sprawdziła :) Na wierzchu soczyste owoce uosabiające zmieniającą się porę roku. Letnie truskawki, późne maliny i jeżyny, które zwiastują koniec letnich wojaży. Od siebie dodałam jeszcze jadalne kwiaty, które wciąż kwitną na balkonie i listki odświeżającej mięty. Całość wyszła bosko! Lekko, prosto i bez grama

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Malinowa Zebra Na Herbatnikach / Bez Pieczenia 107

Pyszne i proste ciasto bez pieczenia do wykonania w jakieś 20 minut :) Kolor tej pysznej masy będzie mocniejszy jeśli dodamy więcej malin ;) Składniki na blaszkę 21 x 21 cm 250 g herbatników kakaowych 400 ml śmietanki 30 % lub 36 % 1 łyżka lekko czubata żelatyny + odrobina gorącej wody około 3/4 szkl malin lub więcej jeśli mamy :) 3-4 łyżki cukru pudru(...)Maliny blendujemy i przecieramy przez sitko, jeśli pestki Wam nie przeszkadzają to pomijacie przecieranie. 2. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy na czas ubicia śmietany. 3. Ubijamy śmietanę na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy cukier puder (wedle smaku), oraz maliny. 4. Do żelatyny dodajemy łyżkę śmietany, mieszamy i wlewamy całość do ubitej śmietanki (w ten sposób hartujemy żelatynę

Gotowanie...to proste !
Sorbetowe lody malinowe. Domowe lody z malin i mleka 178

Sorbet malinowy - domowe lody malinowe Sorbet malinowy jest cudowny w upalne letnie popołudnia. Osobiście lubię ten deser przygotowywać z dodatkiem mleka, które daje gładki, aksamitny smak. Dodatkowo przecieram większość malin, żeby pozbawić lody dużej ilości pestek. Lody sorbetowe są przepyszne, mają niewiele kalorii i wspaniale chłodzą i mogą być świetną owocową przekąską. Składniki potrzebne na sorbetowe lody malinowe(...)świeżych malin (pudełko) 200 ml mleka 6 łyżek cukru odrobina ekstraktu waniliowego Wypłukane i osuszone maliny blendujemy na gładką masę. Następnie ok. ¾ masy przecieramy przez sito, a następnie dodajemy resztę nieprzetartych malin. Mleko doprowadzamy do wrzenia i dodajemy cukier, można dodać odrobinę ekstraktu, wszystko gotujemy min. 5-7 minut. Mleko studzimy i łączymy z musem malinowym. Wszystko blendujemy i umieszczamy

Korniszonki
Ucierane kokosowe ciasto z malinami. 150

masła lub margaryny niepełna szklanka cukru półtorej szklanki mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki pół szklanki wiórek kokosowych 3 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: półtorej szklanki świeżych malin Wykonanie pysznego ciasta z malinami: 1. Ciasto: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem na puszystą masę, następnie wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy obie mąki i proszek(...)wsypujemy wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. 2. Do pieczenia: Ciasto przekładamy do formy keksówki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 7 cm x 30 cm x 8 cm. Maliny płuczemy i delikatnie osuszamy, następnie układamy je na cieście. 3. Pieczenie: Ciasto pieczemy około 55 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia. Upieczone sprawdzamy suchym patyczkiem. Studzimy. 4. Krojenie: Wystudzone

Izabelawkuchni
Maliny do słoików na zimowe przeziębienia 109

przygotowywane maliny robimy z Mamą co roku. Zimą mogą być słodką przekąską. Najczęściej jednak wyciągamy je z piwnicy, gdy czujemy zbliżające się przeziębienie. Wystarczy przełożyć je do szklanek, dolać wrzątek i pić. Ja je lubię dodać też do gorącej czarnej herbaty po przemarznięciu jesienną lub zimową porą. Pracy przy nich niewiele, a potrafią zdziałać cuda 😊 Składniki : maliny (dowolna ilość) cukier(...)Maliny przebrać, wkładać jak najciaśniej do słoiczków, zasypując cukrem (1,5 łyżki na słoiczek 220 ml). Ułożyć maliny na wierzchu, docisnąć je lekko łyżką. Zakręcić słoiczki i pasteryzować (na dnie garnka ułożyć złożoną ściereczkę kuchenną, ustawić na niej słoiki, zalać woda do wysokości szyjek; doprowadzić do wrzenia, a potem zmniejszyć moc palnika i gotować ok. kwadransa, by cukier się rozpuścił

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik z musem malinowym (bez cukru) 168

Dziś coś idealnego na dla fanów serników z owocami. To ciasto świetnie smakuje latem, w sezonie na maliny, ale oczywiście można użyć też mrożonych i śmiało przygotować ten sernik o każdej porze roku i na każdą okazję, bo prezentują się naprawdę znakomicie a smakuje jeszcze lepiej.  Przepis został "skradziony" ze strony Kwestii Samku, więc zainteresowanych odsyłam do oryginalnego przepisu(...)łyżki masła Masa serowa: 500 g twarogu tłustego lub półtłustego 500 g mascarpone 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 szklanki ksylitolu 5 jajek Mus malinowy: 800 g malin (mrożonych lub świeżych) 7 łyżek ksylitolu 10 g żelatyny w proszku (1 pełna łyżka stołowa) 500 g śmietanki kokosowej (z 2 puszek mleczka kokosowego)* lub śmietanki 30% Wykonanie: Spód:  Ciastka

Healthy food explorer
Tiramisu z Malinami 155

znam nikogo kto by nie lubił tiramisu. Próbowałam wiele wariacji smakowych, z truskawkami, herbatą matcha, z winem marsala, z bezami, truskawkami itd. Tym razem postawiłam na maliny, bo osobiście lubię zrównoważone smaki, a maliny fajnie przełamują słodycz klasycznego tiramisu, a przy okazji mój Młody z każdą porcją pochłaniał wszystkie owoce, których normalnie by nie ruszył gdyby leżały osobno w miseczce(...)Składniki na naczynie 22x25x4 cm: 400 g serka mascarpone 2 duże jajka podłużne biszkopty  1 łyżka cukru pudru 25 ml Amaretto 1 filiżanka espresso kakao do oprószenia świeże maliny Wykonanie: W pierwszej kolejności robię espresso, które spokojnie sobie stygnie. Główne składniki powinny być wyciągnięte prosto z lodówki, oczywiście nie chodzi tu o biszkopty, tylko o jajka i mascarpone

Blondynka Gotuje
Rolada z musem czekoladowym i malinami 126

jest mało. Ciekawe, jak Francuzki skomentowałyby mus do dzisiejszej rolady 😉 Przygotowywałam ją z myślą o maluchach, które bardzo lubią czekoladę i rolady. Podejrzewam, że tak bardzo jak ja lubię maliny 😊😉 By zatem udobruchać wszystkie strony, jest rolada, jest czekolada i są maliny 😉 Ten deser robiłam zainspirowana filmikiem Noizz Food. Filmik znacznie skraca cały przepis, szczególnie przygotowanie musu czekoladowego. Owocową wkładkę(...)czekolady 300 ml śmietany 30% Ciasto 5 jajek szczypta soli 5 łyżek cukru 5 łyżek mąki 3 łyżki oleju 3 łyżki wody 2 łyżki ciemnego kakao Dodatkowo owoce, np. maliny Czekoladę razem ze śmietaną stopić w kąpieli wodnej. Aby masa się nie zwarzyła, połamaną czekoladę i śmietanę umieścić w misce, gdy woda pod nią jeszcze nie wrze . Całość dokładnie wymieszać

Weekendy w domu i ogrodzie
Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami 517

Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami Smaczne i efektowne ciasto z delikatnym kremem malinowym. Palce lizać!     Składniki: Ciasto: 5 jajek 6 łyżek cukru 3/4 szklanki mąki 80ml wody 45ml oleju 3 łyżki kakao Krem malinowy: 250g malin 3 łyżki cukru 1 galaretka malinowa 250ml śmietanki kremówki Dodatkowo: 150g malin     *** Białka jaj ubijamy na sztywno z 3 łyżkami(...)CIASTA BEZ PIECZENIA PRZEPISY TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ DANIA JEDNOGARNKOWE – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ       Artykuł Dwukolorowa rolada biszkoptowa z malinami pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem