malinowe - 6058 przepisów (strona:222/404)

Rabarbarowe róże 172

wzdłuż w długie paski. Po zwinięciu ciasta i upieczeniu tworzą rozetki na kształt róży. Pod taką właśnie nazwą znalazłam przepis. Najładniej się prezentuje i jest bardzo smaczny rabarbar malinowy, niestety jak do tej pory jeden, jedyny raz go upolowałam i nie tym razem niestety. Do gotowania syropu by podrasować kolor i smak rabarbaru dodałam 2 garstki mrożonych malin. Składniki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Majowe wakacje, rewelacje i kakaowy pudding chia. Z malinami 133

trzepaczki. Mieszać tak długo, aż masa wyraźnie zgęstnieje. Schłodzić w lodówce przez noc. Przełożyć pudding do miseczek lub szklanek. Kilka malin odłożyć, resztę zmiksować blenderem na gładką masę. Mus malinowy wyłożyć na pudding, udekorować pozostałymi owocami. Smacznego! Z racji wakacji na blogu zapanuje cisza przez najbliższe dwa tygodnie. Być może uda mi się coś w międzyczasie wrzucić

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Marchewkowa panna cotta 158

jednodniowego) ale oczywiście najlepiej użyć świeżo wyciśniętego. Ja deseru nie słodziłam, można dosłodzić do smaku. Podawać z ulubionym sokiem, najlepiej lekko kwaśnym. U mnie był to domowy sok malinowy. Polecam! składniki 200 ml soku z marchewki 300 ml śmietanki 30% 4 listki żelatyny (lub ilość przewidziana na 500 ml płynu) cukier lub ksylitol do smaku - opcjonalnie do podania

Stare Gary
Szybkie curry z cukinii 244

ręką ;) A na poważnie, to bardzo często przyrządzam obiad w 15 minut i ten właśnie do takich należy. Polecam zabieganym :) pół cebuli mała cukinia puszka krojonych pomidorów duży pomidor malinowy 3 łyżki mleczka kokosowego łyżka przyprawy curry 1/4 łyżeczki wędzonej papryki pikantnej sól i pieprz do smaku posiekana bazylia łyżka oleju rzapakowego   sezam do posypania ryż do podania Ryż

Mienta blog
Tacos z limonkowo-miodowym kurczakiem 242

świeżo wyciśniętego soku z limonki. Dodatkowo: 1 szklanka startego, łatwo topliwego, żółtego sera (u mnie czerwony cheddar); 3 łyżki marynowanych papryczek jalapeno w plastrach; 1 duży pomidor (u mnie malinowy); Pęczek świeżej kolendry; Sól i pieprz do oprószenia piersi z kurczaka; Olej do posmarowania patelni grillowej. 1 szklanka = 1 cup = 240 ml   Sposób przygotowania: Pomidora umyć, osuszyć, pokroić

Gospodyni Miejska
Koktajl melonowo-malinowy z miodem z koniczyny 104

miodu z koniczyny) Wykonanie: W blenderze umieścić pokrojonego na kawałki melona, banana, wrzucić maliny, dodać miód. Całość dobrze zmiksować. Koktajl przelać do pucharków, schłodzić przed podaniem. Artykuł Koktajl melonowo-malinowy z miodem z koniczyny pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Ciasto czekoladowe z gruszkami i żurawiną 112

boskie połączenie słodkich gruszek, czekolady i kwaskowatej żurawiny. Ciasto świetnie smakuje na ciepło z gałką lodów lub… również na ciepło, polane nalewką malinową. Obie opcje przetestowane. Ktoś się oprze? Składniki: 100g gorzkiej czekolady 75g masła 140g cukru trzcinowego 2 jajka 120g mąki pszennej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki cynamonu 2 łyżki suszonej żurawiny 2 gruszki

Raj dla Podniebienia
Warszawskie bistro „Charlotte” czyli dobry adres kulinarny 164

grupki znajomych, wszyscy jedzą ze smakiem, kontemplując te chwile przy rozmowie, książce czy porannej gazecie.   Na przedpołudniowy deser wybieramy sernik z białej czekolady. Pierwszy kawałek ze sporą iloscią malinowej konfitury trafia do ust mojej połowy. Uśmiecha się mowi : „Będzie pani zadowolona!” Czyli już wiem, że sernik jest pyszny. Na ciemnym spodzie, gęsty, mazisty, wysoki. Nakładam na jego

Raj dla Podniebienia
Prosta sałatka z awokado, jajkiem i orzechami laskowymi w dressingu miodowo - musztardowym 144

Lepszego nie znam. Jak zwykle w punkt.  Składniki (na 1 porcję): 1/2 główki sałaty rzymskiej  1/4 awokado  garść orzechów laskowych  1 jajko  1 pomidor malinowy  30 gram sera feta  kawałek czerwonej cebuli  dressing: 1 łyżka musztardy francuskiej, 1 łyżka syropu klonowego, 1 łyżka oleju z orzechów laskowych, 1 łyżka soku z cytryny

Mango Papaja
Wiosenna sałatka ze szparagami i sosem winegret 171

krótki, korzystajmy póki czas.  Na podwieczorek spisze sie doskonale, można też zabrać w słoiku do pracy. Składniki: ½ główki lodowej sałaty 1 kulka mozzarelli 10 sztuk zielonych szparagów 1 malinowy pomidor ½ ogórka Pęczek rzodkiewki 3 łyżki płatków migdałowych Sos winegret: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka białego octu winnego szczypta soli szczypta pieprzu 1 mały ząbek czosnku

Wanilia i Kardamon
“W słoiku” – recenzja 159

przepisy z tej książki chciałabym zapakować do słoika? Dobrze wygląda słoik z pieczonym rabarbarem, frużeliną wiśniową, wiśnie korzenne z octem, morele z tymiankiem, śliwki w herbacie, marynowane rzodkiewki, macerat malinowy, kiszone pomidorki z winogronami, chipsy z cukinii, dżem z boczku i fig dressing z mango i imbirem. W słoiku Autorka: Kasia Marciniewicz Wydawnictwo: Publicat Data premiery: 2017 Ilość stron

Ugotowane pozamiatane
Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie 271

mąki pszennej 250 g zimnego masła 120 g cukru pudru 3 żółtka Masa rabarbarowa: 750 g rabarbaru (umyty, oczyszczony, pokrojony w kostkę) ½ szklanki cukru 1 opakowanie galaretki np. truskawkowa, malinowa 4 łyżki dżemu truskawkowego Wykonanie: Mąkę, pokrojone w kosteczkę masło i cukier   umieściłam w misce, posiekałam (siekaczem) żeby wszystkie składniki się ze sobą połączyły a ciasto konsystencją przypominało kruszonkę

Kuchnia u Krysi
Lekkie śniadanie : Borówkowo-ryżowe krążki słodzone rodzynkami (Vege & White sugar free) 149

Kochani nie tak dawno dzieliłam się z wami moim przepisem na  Malinowy ryż na mleku . Dzisiaj ponownie odczaruję klasyczną nudną kolację i zaserwuję wam coś smacznego, i lekkiego. Do mojego przepisu wykorzystałam płatki ryżowe, które gotowałam w wodzie z dodatkiem rodzynek sułtańskich. Piękny fioletowy kolor i ciekawy smak dodają borówki amerykańskie. W ramach wzbogacenia smaku dodałam skórkę pomarańczową

vaniliowoczekoladowa
Porady dla początkującego winiarza 133

także z warzyw, np. z pomidorów, a sam smak wina możemy podkręcić bakaliami: rodzynkami czy też suszonymi morelami. Jednak najpopularniejsze są wina winogronowe, wiśniowe, porzeczkowe, borówkowe, agrestowe, jabłkowe, gruszkowe, malinowe. Korzystanie z owoców sezonowych to najlepsze wyjście, bo wtedy te owoce są najtańsze i najbardziej dorodne, a to daje gwarancję wydobycia maksymalnego smaku i owocowej esencji. Przygotowanie wina domowego składa

Moja smaczna kuchnia
Kompot z rabarbaru i truskawek 113

Orzeźwiający napój, kompot z rabarbaru i truskawek, kusi kolorkiem i aromatem. Do kompotu polecam rabarbar „malinowy”, który jest słodszy, o mocno czerwonych łodygach. Żeby przełamać smak dodałam kilka truskawek. Najlepiej smakuje schłodzony;) Składniki : 300 g rabarbaru 1 litr wody  4 łyżki cukru ( w zależności od gustu można dosłodzić) Kilka truskawek Umyć rabarbar i truskawki. Odciąć liście

Rusty Fork

Proponowane wyszukiwania