malinowe - 6058 przepisów (strona:229/404)

Jajka z galaretek 195

Moje dzieci uwielbiają galaretki owocowe. Często robię je na bazie świeżych soków owocowych jak np. galaretka malinowa , czasem używam gotowych galaretek tworząc np. tęczowe galaretki . Dziś postanowiłam zrobić deser podobny do tęczowych galaretek, ale bez warstwy śmietankowej i w dodatku w wydmuszce. Dzieci były zachwycone kolorowymi jajeczkami, a i nam również spodobała się taka forma deseru. Jest on nieco pracochłonny

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Różowe lody z czerwonych pomarańczy. I wiosna 172

dodałam odrobinę pieprzu. Nie jest mocno wyczuwalny, ale na sam koniec lekko szczypie w język i wywołuje przyjemne zaskoczenie. Polecam Wam ogromnie na te coraz cieplejsze dni. Lody pomarańczowo-malinowe z różowym pieprzem Składniki: (na 1,3 l lodów) 350 ml soku z czerwonych pomarańczy (7-8 owoców) 125 g cukru 125 g malin 400 ml śmietany kremówki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Najlepsze 6 książek z pomysłami na drugie śniadanie i lunch do pracy 186

marchewkami, puree z bobu, francuska sałatka z zielonej soczewicy, prowansalski tian, tagine ze szpinakiem, grecka zupa cytrynowa, sałatka z kalafiora i dynia po prowansalsku. Na deser zapakuję sobie mus malinowy z kremem z mango i krem sezamowy, pieczone gruszki z custardem, clafouti z owocami zdrowsza wersja snikersa, Jaki lunch zabrałabym do pracy po lekturze drugiej części “Jedz i pracuj”? Pysznie

Ugotowane pozamiatane
SMACZNIE, SYCACO I POMYSLOWO - ZUPA Z BURAKOW I POMIDOROW 92

minut + smażenie i gotowanie 20 minut ok. 2 łyżki oliwy z oliwek 1 cebula (najlepiej ta biała, sałatkowa) 2 ząbki czosnku 2  spore pomidory (najlepiej malinowe), bez skórki, pokrojone w kostkę 200g przecieru pomidorowego Łowicz 250g ugotowanych buraków, pokrojonych w kostkę 700ml delikatnego bulionu warzywnego sporo posiekanej, świeżej pietruszki sól morska i świeżo zmielony pieprz dodatkowo: C anapes

Moja Książka Kucharska
Najlepsza babka 235

jajka 3/4 szklanki cukru 12 g  cukru z prawdziwą wanilią Dr.Oetker 1 szklanka mąki pszennej typ 500 ½ szklanki mąki ziemniaczanej 20 dag masła 1 kisiel  wiśniowy lub malinowy Dr.Oetker 3 łyżki kandyzowanej mieszanki keksowej-niekoniecznie 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Aromat cytrynowy do ciast Dodatkowo: Lukier lub polewa z białej czekolady Dowolna posypka Sposób przygotowania: Masło rozpuszczamy

Wanilia i Kardamon
Mrożona kawa bananowa 114

porcję:   2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 200ml zimnego mleka łyżeczka brązowego cukru 1 dojrzały, miękki banan kilka kostek lodu bita śmietana do dekoracji posypka do kawy (kakao, posypka malinowa)   Wykonanie: Obranego banana, kawę, mleko, cukier i kostki lodu umieszczamy w wysokim naczyniu i miksujemy blenderem. Kawę przelewamy do wysokich szklanek, dekorujemy bitą śmietaną i posypką. Podajemy natychmiast po przygotowaniu

Smak mojej kuchni
Wafle przekładane masą z mleka w proszku 179

mleka 80 g cukru pudru 250 g pełnotłustego mleka w proszku, ok. 2,5 szklanki  (nie granulowanego) 200 g masła 2 łyżki ciemnego kakao dżem z czarnej porzeczki (malinowy lub inny) Przygotowanie: Masło topimy, dodajemy cukier puder, mleko (płynne) i kakao. Doprowadzamy do wrzenia. Do gotującej się masy wsypujemy mleko w proszku i mieszamy, aby nie powstały grudki. Kiedy

bistro mama
Mały torcik z galaretką 130

niczego. Taki na ostatnią chwilę. Ale podobno był pyszny! Składniki : * biszkopt z 3 jajek : 3 jajka, szklanka mą ki pszennej, pół szklanki cukru , łyżeczka proszku do pieczenia * 1 galaretka malinowa   * 500ml śmietany kremówki  * 3 łyżki cukru pudru  * 2 śmietan-fixy * sok pomarańczowy do nasączenia biszkoptu * owoce i ozdoby do dekoracji    Przygotowanie : Galaretkę rozpuścić

Magiczne Życie Marty
KANAPKA Z HUMMUSEM I ŚWIEŻYM POMIDOREM 192

opieczeniu natrzecie przepołowionym ząbkiem czosnku. Takie kanapki to idealna propozycja na śniadanie, kolację lub poczęstunek dla gości. SKŁADNIKI / 2 porcje 2  ciabatty  1 duży pomidor / najlepiej malinowy lub bawole serce 1 mała czerwona cebula garść listków natki pietruszki 4 łyżki hummusu np. z tego przepisu sól, pieprz, suszony lubczyk, słodka czerwona papryka w proszku  oliwa WYKONANIE Pomidora

cool and minty
Kawa i herbata a dieta rozdzielna 104

wspomagać nasz organizm w odpowiednim kierunku. Jeśli chcemy lub lubimy jakąś herbatkę i chcemy ją wypić tylko dla przyjemności, to czemu nie. Ja osobiście uwielbiam rozkoszować się smakiem herbatki malinowej...  Kawa    Kawa za to, to mój ulubiony przerywnik. Jeśli miałbym podjąć decyzję czy rezygnuję z piwa, czy z kawy to zdecydowanie zrezygnował bym z piwa. Tutaj zasada

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Ketchup domowy 155

słoików i szczelnie zakręcamy. Aby mieć pewność, że słoiki dobrze się zamknęły pasteryzujemy je przez 10-15 min. Aby zmniejszyc ilość cukru i soli możemy użyć pomidorów malinowych. Smacznego

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Placki z amarantusa 198

próbował zrobić placki z amarantusa na wytrawnie. Coś z grzybową nutą? Myślę, że to może się udać! Wracając jednak do dzisiejszych placuszków, to ja zrobiłem do nich szybki dżemik malinowy i zachęcam Was do spróbowania go. Wykonanie to zaledwie kilka chwil, a jest zdecydowanie smaczniejszy i zdrowszy od sklepowego. Poza dżemem, bardzo fajnym dodatkiem może być oczywiście wegańska bita śmietana

Blendman
Sernik w 4 smakach 147

dodać ser, zmiksować. Białka ubić na sztywno, dodać do masy, podzielić ją na 4 części. Do każdej dodać ulubione dodatki, u mnie: 1) ziarenka z 1/3 laski wanilii, dżem malinowy, wiórki kokosowe (brak na zdjęciu) 2) chałwa, płatki migdałów 3) pasek mlecznej czekolady, cukierek "Śliwka w czekoladzie" w środku, płatki migdałów 4) biała czekolada, suszona żurawina, wiórki kokosowe Przełożyć

Słodkie inspiracje
Aksamitny krem waniliowy z owocami 92

musi być na sztywno). Budyń ostudzić. Zmiksować z ubitą kremówką, delikatnie i stopniowo ją dodając, cały czas miksując poprzednią porcję. Banany pokroić. Do przygotowanych pucharków z ciastkami rozłożyć mus malinowy, na to wyłożyć krem budyniowy, ułożyć pokrojone banany i posypać resztą ciastek z czekoladą. Schłodzić w lodówce przez min. 4 h. Smacznego! * można też zrobić domowy budyń, np. takie

Słodkie inspiracje
Śniadanie na sobotę #33 139

dużego jajka lub 2 małych 2 łyżki cukru pudru garść orzechów pecan (lub ew. włoskich) pół łyżeczki cynamonu łyżka syropu klonowego (ew. miodu) 2 czubate łyżeczki kwaśnego dżemu malinowego lub porzeczkowego Jabłka przekroić na pół, wydrążyć gniazda nasienne. Umieścić w foremkach i podpiec 10-15 min. w 180 st. C (aby zmiękły). Orzechy posiekać, wymieszać z syropem klonowym i cynamonem

Słodkie inspiracje