malinowe - 6058 przepisów (strona:230/404)

“Jedz i pracuj… nad własnym zdrowiem” – recenzja 168

marchewkami, puree z bobu, francuska sałatka z zielonej soczewicy, prowansalski tian, tagine ze szpinakiem, grecka zupa cytrynowa, sałatka z kalafiora i dynia po prowansalsku. Na deser zapakuję sobie mus malinowy z kremem z mango i krem sezamowy, pieczone gruszki z custardem, clafouti z owocami zdrowsza wersja snikersa,   Jaki lunch zabrałabym do pracy po lekturze drugiej części “Jedz i pracuj

Ugotowane pozamiatane
KOKTAJL ŚNIADANIOWY 142

którym koktajl stał się orzeźwiający. Otrzymałam domowy, owocowy jogurt pitny. Polecam!   Składniki: (2 porcje) 400 g jogurtu naturalnego 1/2 szklanki mleka 2-3 łyżki ulubionego dżemu (u mnie malinowy 😊) - dobrej jakości! kilka listków mięty Wykonanie: Do kielicha blendera wlewamy jogurt, dodajemy mleko, dżem i umyte listki mięty. Wszystko blendujemy i gotowe. Przelewamy do szklanek. Prawda, że proste? Rada

Kuchnia MagdaLeny
Tort czekoladowo malinowy 157

latka :) Wypróbujcie! Przepis na biszkopt znajdziecie tutaj:  Biszkopt na tort Składniki: * 2 tabliczki mlecznej czekolady * 800ml śmietany kremówki * 5 łyżek cukru pudru * opakowanie (150g) malin * słoik dżemu malinowego Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i chłodzimy przez 10 minut. Ubitą śmietanę dzielimy na dwie porcje (1/4 śmietany oraz 3/4). Czekoladę rozpuszczamy i studzimy. Do większej porcji śmietany delikatnie wlewamy

Klasyka Gotowania
Horiatiki - sałatka grecka 186

jest sosem na bazie oliwy, octu winnego, przypraw, świeżej natki. Dopełnieniem są już tylko zioła i pieprz. Taka sałatka powinna znaleźć się na każdej dobrej imprezie:) Składniki: 3 pomidory - malinowe lub 2 pomidory bawole serce 5 dojrzałych pomidorków koktajlowych 1 ogórek zielony 1 czerwona cebula 1 zielona papryka (dodałam też garstkę czerwonej, bo miałam a dodała słodkości) kilkanaście czarnych oliwek

Zasmakuj Kuchni
Tarta z ciasta francuskiego z boczkiem, serem feta i gruszką w occie 138

lodówce i "pod ręką". Szczególnie polecamy gruszkę w occie. Mama zawsze robiła kilka słoików takiej gruszki do spiżarni. Dla nas pycha. Składniki 300 g ciasta francuskiego 1 duży pomidor malinowy 200 g boczku pieczonego 150 g sera feta 1 gruszka z zalewy octowej szczypiorek 2 jajka żółtko do posmarowania ciasta sól pieprz suszony tymianek     Przygotowanie   Wylepiłem ciastem

R'n'G Kitchen
Placek jabłkowy z owocami jeżynowymi i masą z migdałów 210

SKŁADNIKI: 4 kwadraty mrożonego ciasta francuskiego (maślanego) 1 łyżki dżemu malinowego 3 kulki kandyzowanego imbiru 2 łyżki syropu w którym jest kandyzowany imbir 100 g masy marcepanowej lub z mielonych migdałów (patrz niżej) 2 słodko-kwaskowe twarde jabłka 125-150 g mrożonych jeżyn lub mix owoców jeżynowych na masę migdałową: 100 g białych migdałów 1 surowe jajko 100 g cukru

Sztuka gotowania w/g Samiry
Tarta pomidorowa z klopsikami 208

wiem jak Wy ale ja tarty robię dość często. Do moich ulubionych należy ta z czekoladą, malinowym sosem i bitą śmietaną. Pycha… Tarta pomidorowa z klopsikami Tarta czekoladowa jest na słodko i jako deser sprawdza się rewelacyjnie. Poza tartami słodkimi jest jednak masa tart, które możemy robić na słono. Bardzo popularne są te ze szpinakiem, boczkiem, grzybami. Tarty

mecooks
Jabłecznik łaciaty z czekoladą, polewą i masą krówkową 272

cukru wanilinowego Masa jabłkowa: 1,2kg umytych jabłek 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g lub cukru wanilinowego 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 opakowanie galaretki w proszku (użyłam malinowej) Do nasączenia: około 1/4 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny Polewa: 150g masła 3 łyżki kakao bez cukru 3 łyżki cukru pudru 7-8 łyżek wody Dodatwoko: 1 puszka masy

Mała Cukierenka
Pączki na maślance i mleku 764

świeżych drożdży 3/4 szkl. mleka  1/2 szkl. maślanki naturalnej  1/3 łyżeczki soli 2 płaskie łyżki cukru 2 łyżki spirytusu [ ekstrakt waniliowy] dodatkowo dowolne nadzienie [domowy dżem malinowy] olej do smażenia cukier puder do posypania lub lukier W ciepłym mleku rozprowadzić drożdże, dodać 1 łyżeczkę cukru i 1 płaską łyżkę mąki.Wymieszać dokładnie, odstawić w ciepłe miejsce do napęcznienia

Moje domowe kucharzenie
Gofry jaglane 297

tolerują glutenu - przygotowane na bazie mąki jaglanej oraz ziemniaczanej. Poniższe gofry idealnie się pieką i świetnie smakują posypane dużą ilością cukru pudru oraz podane z domowym sosem owocowym, np. malinowym. Nie będę ukrywać, że gofry przygotowane na mące jaglanej są nieco inne w smaku, a także bardziej suche, niż te  przygotowane na mące pszennej .   Składniki na 5 sztuk

Ugotować
Tortowa kostka owocowa 409

jeżyn 1 łyżeczka soku z cytryny ¾ szklanki cukru 2 łyżki wody ½ litra śmietany 30% 25 dag sera mascarpone 5  listków żelatyny Dr.Oetker 4 łyżki konfitury jeżynowej lub malinowej Poncz: 3/4 szklanki domowej owocowej nalewki u mnie porzeczkowa 150 ml przegotowanej wody Wierzch: 2  galaretki z owoców leśnych Dr.Oetker 20 dag mrożonych  malin i jeżyn Sposób wykonania ciasta

Wanilia i Kardamon
Czeskie pączki vdolky 172

połowy cytryny [ nie dałam] łyżka ekstraktu waniliowego (lub spirytusu) szczypta soli olej do smażenia tłuszcz do blaszki twardy twaróg [ u mnie serek wiejski ziarnisty] powidła śliwkowe [ u mnie dżem malinowy] Drożdże pokruszyć, dodać łyżkę cukru i łyżkę mąki oraz około 1/2 szkl mleka. Wymieszać,przykryć i odstawić w ciepłe miejsce na około 15 minut. W pozostałym mleku roztrzepać żółtka. Mąkę

Moje domowe kucharzenie
Malinowa pianka 120

Składniki: 1,5 puszki mleka skondensowanego (około 800 g) 4 galaretki malinowe 2 szklanki malin (mrożonych) opakowanie biszkoptów (120 g) wiórki kokosowe Sposób wykonania: Przygotowujemy galaretki z połowy zalecanej ilości wody. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami. Mocno schłodzone mleko skondensowane ubijamy mikserem na puszystą masę.  Dodajemy schłodzoną ale płynną galaretkę, miksujemy. Do masy dodajemy maliny i mieszamy

Qchnia po prostu
Granolowe batony Made Good :) 150

soku jabłkowego, olej słonecznikowy * nasiona chia * ziarna sezamu * malina * mąka z tapioki * olej słonecznikowy mix - olej słonecznikowy, antyoksydanty: mix tokoferoli, ekstrakt rozmarynowy  *  sól morska  *  aromat malinowy  Jagodowe smaki czuć jeszcze przed spróbowaniem batona. Są one także wyczuwalne podczas jedzenia. Batonik składa się w dużej ilości z mniejszych kawałeczków, a jego struktura jest raczej stabilna, czyli

Zdrowie na języku :P
Chleb pszenno gryczany z czarnuszką 202

powoduje, że pieczywo dłużej zachowuje świeżość i ma większą wartość odżywczą. Zawiera dużo białka, błonnika i składników mineralnych: magnezu, potasu, fosforu, wapnia, cynku oraz żelaza. Domowy chleb – z miodem malinowym, konfiturą jagodową… i nie tylko. Gorąco polecam i życzę smacznego. Polecam również inne przepisy na chleby znajdujace się na blogu: Chleb pszenno orkiszowy Chleb na owsiance Najłatwiejszy chleb drożdżowy Chleb

mojewypiekiinietylko