studzimy. Śmietanę oraz śmietan fixy ubijamy, a następnie dodajemy wiórki kokosowe. Zostawiamy trochę do obsypania tortu.Wlewamy czekoladę, mieszamy intensywnie. Blaty biszkoptu nasączamy, ja tym razem nasączyłam likierem malinowym, smarujemy masą kokosową. Przykrywamy następnym blatem. Czynność powtarzamy 3 razy. Na koniec cały tort smarujemy kremem kokosowym, posypujemy wiórkami kokosowymi. Na wierzchu tortu układamy najpyszniejsze na świecie kuleczki Rafaello
Życie zaczyna się w kuchniwykorzystanie owoców żelu (podpatrzonych w innych przepisach) był moją inicjatywą. Choć pewnie Ameryki nie odkryłam. Ale i tak Pavlova stała się jednym z moich ulubionych deserów. Pavlova z malinowym żelem Przygotuj miskę lub makutrę, mikser, łyżkę, łyżeczkę, garnek, płaską blachę, wysokie naczynie do ubicia śmietany, papier do pieczenia, kubek, ewentualnie trzepaczkę. Przygotuj składniki: 6 białek, 300 g drobnego cukru
blog.moje-pasje.infoWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 9 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 300 g makaronu, 2 średnie pomidory (najlepiej malinowe), mała cebula, 100 g mascarpone, 1-2 łyżki posiekanego szczypiorku, pieprz, sól, oregano, bazylia, 2 łyżki masła. Przygotowanie: Makaron gotuję al dente. Pomidory sparzam, obieram ze skóry, drobno siekam wraz z cebulą, podsmażam na maśle
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 25 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 12 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 300 g makaronu, 1 większa cukinia, 3 średnie pomidory malinowe, mniejszy por, 3 większe pieczarki, 2 ząbki czosnku, 100 g sera podpuszczkowego (opcjonalnie), oregano, bazylia, sól, szczypta cukru, ostra papryka, 2 łyżki oliwy + 1 łyżka do makaronu, garść świeżego or egano
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 4 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-7 Składniki: duży po midor malinowy, większa cebula, 8 kawałków papryczki jalapeno ze słoika (lub mniej/więcej - zależy, jak ostre chcemy), łyżka masła, zioła prowansalskie, szczypta soli, większa szczypta cukru, około 6 czubatych łyżeczek koncentratu pomidorowego, 2-3 łyżki wod y. Przygotowanie: Cebulę drobno siekam
JejKuchniaspięta wykałaczkami, - koperek do dekoracji. - ruloniki z wędlin na wykałaczkach, - kwiatek z ogórka i pomidorka koktajlowego, - kiełki do dekoracji. - kwiatki z cebuli czerwonej, rzodkiewki i pomidorków koktajlowych, - warzywa: pomidor malinowy, ogórek, szczypiorek, papryka zielona, oliwki zielone, oliwki czarne
JejKuchniaPrzygotowuję sos: miksuję maliny ze śmietaną i miętą. Dodaję cukier, dokładnie mieszam. Na talerzu układam borówki i maliny, całość posypuję cukrem pudrem i wiórkami czekolady. Naleśniki podaję z sosem malinowym
JejKuchniaZiemniaki okraszone cebulą, posypane koperkiem, jajko sadzone posypane szczypiorkiem, pomidor malinowy, rzodkiewka, maślanka (niewidoczna na zdjęciu
JejKuchniałyżeczka cynamonu, 2 łyżki oregano, łyżka gałki muszkatołowej, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 400 g suchej czerwonej soczewicy, 2 puszki czerwonej fasoli, 2 puszki czarnej fasoli, 6 dużych pomidorów (najlepiej malinowych) - można zastąpić dwoma puszkami krojonych pomidorów, sól morska, świeżo zmielony pieprz. Przygotowanie: Bulion: warzywa obieram, wrzucam do garnka z wodą, grzybami i przyprawami - gotuję około godziny. Doprawiam solą i pieprzem
JejKuchniaILOŚĆ PORCJI: 8-10 (wyszło 30 krokietów) Składniki na naleśniki: 90 0 g mąki, 4 jajka, 1 l mleka, 1,5 szklanki wody, 3 większe pomidory (najlepiej malinowe), 4 łyżki oleju, sól, 2 łyżki majeranku. Składniki na farsz: 2 kg pieczarek, 50 dag tartego sera żółtego, 2 duże papryki czerwone, 3 duże cebule, 2 łyżki masła, majeranek, bazylia, oregano
JejKuchniaPRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 30 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-5 Składniki na naleśniki: 300 g mąki, jajko, 250 ml mleka, 1/2 szklanki wody, pomidor (najlepiej malinowy), łyżka oleju, sól, 1/2 łyżki majeranku. Składniki na farsz: 30 dag pieczarek, 30 dag tartego sera żółtego, 10 dag wędliny, duża śmietana (u mnie 12%), rozmaryn, oregano, sól, bazylia, ostra
JejKuchniaPOTRAWY: 15 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 5-7 Składniki: pus zka tuńczyka (u mnie w kawałkach w oleju), 2 większe garście mieszanki sałat, kawałek ogórka zielonego, 2 średnie pomidory (najlepiej malinowe), 10 dag tartego sera żó łtego. Składniki na sos: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki jogurtu, 4 łyżki tartego sera żółtego, sos "Cezar" (Knorr). Przygotowanie: Tuńczyka osączam z oleju na sicie
JejKuchniaWYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 13 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 3 50 g ulubionego makaronu, 4 większe pomidory (najlepiej malinowe), 200 ml śmietany 30%, czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej, pęczek posiekanej natki pietruszki, bazylia, oregano, pieprz cayenne, sól, łyżeczka cukru, średnia cebula, 2 łyżki masła, 2 ząbki czosnku, 5 pieczarek (opcjonalnie). Przygotowanie: Makaron gotuję
JejKuchniaPatrycja (2 l.): Babciu, pycha! - Krzysztof (54 l.): Bardzo smaczny deser. Dodatkowo bardzo pożywny. Dodaje mnóstwo energii. - Dariusz (36 l.): Smaczny deser, idealny do pracy, dla każdego. Najlepszy smak: malinowy. - Agnieszka (35 l.): mnóstwo pysznych smaków, dodaje mnóstwo energii. Zawsze świeże, dobre i dla wszytskich. - Oliwka (9 l.): świetny deser. - Anna (84 l.): Bardzo smaczny i pożywny. Najbardziej zasmakowały
Gotuję Testujęowoców zjadanych na surowo, ciężko mi uprzedzić go i cokolwiek z nich przygotować. Uwielbiam owocowe sosy, mogę używać ich do wszystkiego, mam już za sobą kaczkę z sosem malinowym, wołowinę z rabarbarem mimo wszystko jednak najbardziej lubię je w wersji deserowej. Puddingi ubóstwiałam odkąd sięgam pamięcią, jako dziecko zjadałam je w dużych ilościach, z biegiem lat już tak mnie
Słodki Kompromis