malinowe - 6058 przepisów (strona:242/404)

Kopytka z jogurtem greckim 150

właśnie na kopytka , i wtedy jak ziemniaki mam już ugotowane i wystudzone to praca idzie szybko i sprawnie . Ja na zdjęciu proponuję ze śmietaną bez laktozy  i sosem malinowym i cynamonem , ale dodatki jak najbardziej według uznania  . Składniki  3 duże ziemniaki ugotowane  1 jajko  2 łyżki jogurtu greckiego szczypta soli  1 szklanka mąki

Mój Smak
Tarta bakewell 180

skórką) 1,5 łyżki mąki 2/3 szkl. cukru 100 g miękkiego masła 1 całe jajko 1 białko 1/2 łyżeczki ekstraktu migdałowego skórka starta z 3/4 pomarańczy 1/3 szkl dżemu malinowego Składniki kruchego ciasta zagnieść w kulę, cienko  wyłożyć nim dno i brzegi formy i podpiec w temp. 200°C przez 12 - 15 minut. Aby brzegi ciasta nie opadły podczas

Posadzone i zjedzone
Jagodowe ciasto z serkiem śmietankowym i kruszonką 157

drobny cukier do wypieków)  1 jajko 1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 80 ml mleka w temp. pokojowej 1 szkl. jagód amerykańskich, czarnych porzeczek lub malin (albo 1/2 szkl. konfitury malinowej) Wykonanie: Piekarnik nastawić na 175°C . Kruszonka: W misce wymieszać mąkę, cukier i cynamon. Dodać zimne kawałki masła. Mikserem lub za pomocą widelca zagnieść ciasto do konsystencji sypkiego mussli. Odłożyć

Posadzone i zjedzone
Malinowa jaglanka 202

gotujemy pod przykryciem w wodzie z dodatkiem mleka przez ok. 20 min. co jakiś czas mieszając. 2. Mieszamy kaszę jaglaną z miodem, malinami i przekładamy do kokilek. 3. Malinową kaszę posypujemy migdałami. Deser jest bogaty w: - witaminę C (pochodzącą z malin), która jest antyoksydantem, działa przeciwnowotworowo, - witaminę B 2 (pochodzącą z kaszy jaglanej), która reguluje funkcjonowanie układu nerwowego, - żelazo (pochodzące

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
PANZANELLA - TOSKAŃSKA SAŁATKA Z POMIDORAMI I CHLEBEM 241

Wyobrażacie już sobie ten smak? To kwintesencja najlepszych włoskich składników, które na talerzu przenoszą nas w ten ciepły i aromatyczny klimat :)) SKŁADNIKI: 3 duże pomidory (mocno dojrzałe, u mnie malinowe) 3 garści pomidorków koktajlowych w różnych kolorach (u mnie czerwone, pomarańczowe i żółte) 1 czerwona cebula mały pęczek świeżej bazylii kilka kromek czerstwego chleba (pszennego lub np.ciabatty) oliwa z oliwek

Słodko-Słony Świat Ilony
Tarta z waniliową panna cottą, malinami i galaretką 217

Tarta z waniliową panna cottą, malinami i galaretką, to ciasto warte grzechu. Kuszę Was kaloryczną, mocno waniliową panna cottą, na maślanym cieście, a rozgrzeszam lekkim, malinowym wierzchem z galaretką. Ale, czy można przejść obojętnie obok smakowitej maliny?  Przepis na tradycyjną formę do tarty, średnią tortownicę o średnicy 23 cm - 25 cm, lub 2 mniejsze tortownice o średnicy

Smak mojego domu
Wegański tort z malinami 207

wiórków kokosowych 300 g ryżu około 800 ml mleka sojowego 150 g cukru dodatkowo: 500 g malin 50 g karobu lub kakao 150-200 g dżemu (najlepiej malinowego, ja użyłam wiśniowego, bo Nina wyjadła zapasy) 2 tabliczki 70% czekolady Przygotowanie kremu: ugotuj ryż na mleku, a wręcz go rozgotuj z dodatkiem mleka. Wiórki namocz w gorącej wodzie, po czym odsącz

greenscarf
Ciasto grysikowe z malinami 395

pochodzi z www.mgotuje.pl Ciasto grysikowe z malinami to pyszny przekładaniec bez pieczenia. Ciasto składa się z masy z kaszy manny przełożonej herbatnikami z musem malinowym i galaretką na wierzchu. Co tu dużo mówić ciasto smakuje obłędnie! " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height

Marta Gotuje
Zupa - Krem paprykowo-cukiniowy 198

Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 3 duże czerwone papryki 1 kg obranej i wydrążonej cukinii 3 cebule 3 duże pomidory malinowe 400 g boczku 200 g kiełbasy olej sól, pieprz Cebulę i cukinię pokroić w kostkę. Paprykę umyć, wydrążyć i pokroić w grubą kostkę. Kiełbasę i boczek pokroić na większe kawałki

kulinarnyswiatdomi
Sernik malinowo-jeżynowy 179

Sernik malinowo-jeżynowy Składniki : Spód ciasta herbatniki kakaowe - 200 g masło - 120 g Masa serowa : ser chudy - 320 g śmietanka 36% - 0,5 l mleko skondensowane niesłodzone - 0,5 l cukier kryształ - 0,5 szkl galaretki cytrynowe - 2 opak woda gotowana do galaretek - 1 szkl żelatyna - 2 łyżeczki woda do żelatyny - 5 łyżek Dodatkowo : jeżyny - 130 g maliny na wierzch

Kuchnia Danusi
Sok brzoswiniowo-jabłkowo-malinowy 138

myjemy. Z jabłek i brzoskwiń usuwamy pestki i gniazda nasiene. Wszystkie owoce wrzucamy do wyciskarki (lub sokowirówki). Powstały sok mieszamy i od razu podajemy. Smacznego :) Artykuł Sok brzoswiniowo-jabłkowo-malinowy pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Faszerowane kwiaty cukinii 154

gazowana, szczypta soli, olej do głębokiego smażenia (u mnie ryżowy), sałatka: garść listków rukwi wodnej, kilkanaście malin, 1 łyżka miodu (u mnie faceliowy), 3 łyżki octu owocowego (u mnie malinowy), szczypta soli, oliwa Szpinak oczyścić, umyć. Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekany czosnek, szpinak, gałkę muszkatołową i sól. Mieszając przesmażyć, tak aby wszystkie liście „złapały” masło. Odstawić do ostudzenia. Mąkę

królestwo garów
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 26.08.2016r. 140

jagodami Bożena Grzyby z jajkiem Angelika Tarta na gryczanym spodzie z karmelizowaną gruszką Magdalena  Francuskie tosty z dżemem i bananem Marta Lody z owocami   Paulina Tort malinowo-jogurtowy bez pieczenia Gosia Pomidorowa z pleśniowym serem Marzena  Soczewica z burakami i olejem z pestek dyni   Monika Rolada z cukinii i kaszy jaglanej  Justyna  Orzeźwiający chłodnik

Magiczne Życie Marty
Zaskakujące przekąski, czyli #CzasNaMałeCoNieco 168

krem twarożkowy w roli majonezu żółte maliny w roli czerwonego kawioru gościnnie: banany Banany pokroić w kawałki, otoczyć cienko pokrojonymi morelami, na wierzch wyłożyć krem i udekorować malinami. 3. Malinowe salami twarogowe występują: twaróg w roli salami 150 g twarogu półtłustego 10 g liofilizowanych malin 2 łyżki ksylitolu 2 łyżki ekspandowanych ziaren żyta 5 łyżek ekspandowanej kaszy jaglanej 2 łyżki

FitKot
Tort z kremem malinowym ze świeżymi malinami i borówkami 185

śmietany ubić z niepełną łyżką cukru pudru i z połową śmietan fixu - będzie to krem na wierzch i na boki tortu. Jedną część biszkoptu nasączyć, nałożyć krem malinowy, na to kolejny płat biszkoptu, znowu nasączyć i nałożyć biały krem. Na nim poukładać 150 gram borówek, lekko wciskając w krem. Na to położyć ostatni płat biszkoptu, nasączyć i pokryć wierzch

Wołowina od rekina

Proponowane wyszukiwania