zagotowaniu gotuję jeszcze przez chwilę mieszając, masa powinna być gładka. Zdejmuję rondelek z palnika, dodaję masło, mieszam do rozpuszczenia i rozlewam do miseczek. Podaję ze świeżymi owocami, sokiem malinowym lub sam- jest również przepyszny. Smacznego
Smaczne ZdroweProsta, szybka, smaczna, no i świeża ;) Składniki 1/2 główki kapusty pekińskiej 1 duży pomidor malinowy 1 czerwona cebula 1 garść świeżej bazylii 1 garść natki pietruszki 50 ml oliwy z awokado 30 ml miodu spadziowego 10 ml octu ryżowego sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kapustę szatkujemy. Z pomidora usuwamy miąższ, kroimy
R'n'G KitchenMixem zbóż żyto, gryka i amarantus a do tego jogurt i kiwi, coś pysznego. Zapraszam do wypróbowania :) 1 szklanka zbóż ekspandowanych żyto, gryka, amarantus 1 jogurt malinowy kiwi Do szklanki wsypujemy troszkę zbóż następnie wykładamy jogurt i pokrojone w kostkę kiwi, następnie zboża, jogurt, kiwi, tak do wykończenia składników.Wierzch posypujemy zbożami i dekorujemy kiwi lub dowolnymi owocami
Sama słodycz i szczypta chiliNajprostsza sałata jakąkolwiek zrobiłam. Dobrze będzie smakowała z serem pleśniowym. Składniki: szpinak baby 1/2 jabłka ocet jabłkowy lub malinowy oliwa z oliwek żurawina pieprz sól Przygotowanie: Szpinak umyć osuszyć. Jabłko pokroić w zapałki. Z octu, soli i oliwy zrobić sos. Polać sałatę. Wkręcić świeży czarny pieprz. Posypać żurawiną
AZgotuj!Lubicie mozzarellę ? Jeśli tak, to taka kanapka przypadnie Wam do gustu. Składniki 4 duże pomidory malinowe 4 duże kulki mozzarelli pęczek zielonych szparagów świeża bazylia 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól pieprz gęsty ocet balsamiczny Przygotowanie Pomidory pokroiłem w dość grube plastry. Mozzarellę pokroiłem na plastry tej samej grubości co pomidory. Szparagi opłukałem, odciąłem końcówki, ugotowałem
R'n'G Kitchenlunch boxa więc dzisiaj kolejny zestaw. Tym razem jeden z ulubionych mojej córki bo z keto pizzą Lunch box LCHF nr 5: keto pizza – przepis koktajl kokosowo-malinowy – przepis chipsy kokosowe orzechy laskowe migdały rzodkiewki
Ola la LCHF150g masła 50g świeżych drożdży 2 jajka 3 żółtka 1/8 litra śmietany 2 łyżki cukru waniliowego (możecie zrobić sami - klik ) skórka cytrynowa Dodatkowo: ulubione nadzienie (u mnie malinowe - Zentis ) Ponadto: jajko do posmarowania wierzchu cukier puder do posypania Drożdże należy utrzeć z łyżką cukru. (Powinny zrobić się płynne.) Następnie mąkę przesiać na stolnicę i posiekać
Di gotujePodczas meczu reprezentacji potrzebna jest dawka pozytywnej energii :) Owocne kibicowanie = pyszny biało-czerwony deser ! Składniki na 3 porcje: galaretka malinowa 0,5 szkl. malin 0,5 szkl. truskawek ok. 350 ml. śmietanki 36% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki płatków migdałów 3 szt. ulubionych pralinek (np. Ferrero) 3 kostki gorzkiej czekolady Przygotowanie: Galaretkę przygotuj wg przepisu na opakowaniu - odstaw
Alutka-Gotujeprzepis polecam na śniadanie, obiad i kolację :) SKŁADNIKI : (2-3 porcje) pęczek zielonych szparagów 1/2 czerwonej cebuli ok. łyżki drobno posiekanych kaparów 2 jajka 1/2 dużego pomidora (najlepiej malinowy) Plastry szynki długo dojrzewającej (w wersji wegetariańskiej-pomijamy) Ser (u mnie gruziński ser sulguni) ale można go zastąpić kozim (Bulgar) ew. parmezanem SOS: kilka łyżek oliwy ev. sól pieprz suszone
Kopystką po garachskładników. Ścieramy jabłka na tarce. Dodajemy do ciasta, przyprawiamy cynamonem, mieszamy delikatnie łyżką. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy placuszki aż do zarumienienia. Podajemy np. z domowym syropem malinowym tak jak w moim przypadku. Smacznego
madamekuchnia.wordpress.comtwarogu sernikowego mielonego ( u mnie z wiaderka ) - 1 szklanka cukru - 5 jajek - 10 dag miękkiego masła - 1 budyń śmietankowy - aromat cytrynowy Dodatkowo - puszka brzoskwiń - 3 galaretki ( u mnie malinowe ) - tłuszcz i bułka tarta do wysmarowania formy Wykonanie Składniki na ciasto zagniatam i wkładam do lodówki na ok. pół godziny. Masa: żółtka oddzielam od białek, do żółtek dodaję cukier
Kuchnia z widokiem na ogródMoje propozycje na bezglutenowe desery są dodatkowo odchudzone, ale z nutką grzeszków w postaci polewy. Można ją oczywiście pominąć i ciasto podać np. z domowymi lodami jogurtowo bananowymi lub malinowymi. Smacznego! Kolejność wypieków jak na zdjęciu. Muffinki bez mąki – z kakao i malinami Składniki: 3/4 szklanki płatków owsianych bezglutenowych, żytnich, lub mieszanych 2 kopiaste łyżki wiórków kokosowych 2 kopiaste
Mój pomysł naPrzesilenie wiosenne daje mi się mocno w kość ! Ratuję się jak mogę, pijąc świeżo wyciskane soki warzywno-owocowe oraz koktajle na bazie owoców. Jako, że klasyczne koktajle malinowe i truskawkowe powoli mi się nudzą, postawiłam na NOWOŚĆ ! przygotowałam koktajl z buraka. Pieczone buraczki to doskonały składnik wielu sałatek, świetny dodatek do kanapek, a od teraz także składnik koktajli. Koktajl
kolorowotorcikowocukru 1 szklanka oleju 4 jajka 1 opakowanie siekanego, mrożonego szpinaku 450g 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa śmietanowa, składniki: 500ml. Śmietany kremówki 30% 1 opakowanie masy śmietanowej , malinowej Dr.Oetker Dodatkowo: maliny Przygotowanie: Szpinak rozmrozić i dokładnie na sicie odcisnąć z wody, dodatkowo zblendować. Piekarnik nagrzać do 170-180stopni, przygotować tortownicę 24cm, wyłożyć dno papierem do pieczenia. Jajka
W garach u Gosidelikatnego zgęstnienia płynu. Przecedzam przez sitko i gorące rozlewam do małych słoiczków, które następnie trzymam wieczkiem do dołu, aż będą zupełnie zimne. Syrop imbirowy najczęściej dodaję do herbaty malinowej z dodatkiem miodu z mniszka lekarskiego. (na szklankę 2 łyżeczki syropu i 1 łyżeczkę miodu). Jakie są zalety imbiru? - korzystnie wpływa na układ odpornościowy - przeciwdziała nudnościom i wymiotom - działa
Wielopokoleniowo