DOMOWE LODY MALINOWE Z BIAŁĄ CZEKOLADĄ! Lody domowe to dla mnie zawsze wyzwanie, bo nie mając maszyny do lodów ciężko jest uzyskać efekt lodów, do których jesteśmy przyzwyczajeni chociażby z lodziarni, nawet nie wiem czy jest on możliwy chyba nie. Ale to nie oznacza, że nie możemy zrobić dobrych domowych lodów. Najważniejsze przy domowych lodach, to jedna jedyna rzecz
SMYKWKUCHNInimi mało a idealnie gaszą pragnienie. Wrzucacie do słoja co dusz zapragnie i co lubicie, zalewacie wodą, chwilę stoi i woda smakowa gotowa. Zachęcam do próbowania różnych wariantów smakowych. Malinowa lemoniada. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieDzisiejszy deser powstał na bazie przepisu Anny Olson na pudding waniliowo-malinowy z tapioki. Ten oryginalny pewnie też zrobię, ale jestem właśnie po lekturze "Historii pszczół" Mai Lunde, więc nabrałam smaku na miód :) To deser mleczny, który gotuje się kilkanaście minut, więc warto przygotować go w dobrym garnku, by mleko i skrobia z tapioki nie przywarły do dna i się
Weekendy w domu i ogrodzietortu dla dziecka. Które dziecko nie lubi batoników Milky Way? Krem jest słodki, dlatego warto go przełamać konfiturą lub frużeliną owocową. Osobiście polecam moją ulubioną frużelinę malinową Składniki: 400 ml śmietany kremówki 30/36% ok 180 g batoników milky way, pokrojonych w kostkę 500 g serka mascarpone, schłodzonego Wykonanie: W rondelku, na małym ogniu podgrzewamy kremówkę
Słodki Pomysłdeserów. Nigdy nie byłam fanką tych cukierków, ale ten krem po prostu uwielbiam! Słodycz kremu z białymi michałkami można przełamać frużeliną owocową np. malinową :). Składniki: 160 ml śmietany kremówki 30/36% 140 g białej czekolady 125 g serka mascarpone, schłodzonego 45 g podpieczonych, drobno posiekanych orzeszków ziemnych nie solonych 5 pokruszonych białych ”Michałków
Słodki Pomysłbędzie aż tak widoczny, ale ławo rozpoznać kiedy krem jest już gotowy. Więcej informacji jak zrobić krem maślany na bezie szwajcarskiej znajdziesz Tutaj . Dodatkowo: konfitura porzeczkowa / malinowa ¾ szkl słabej kawy do nasączenia (zaparzona i wystudzona) Wykonanie: Pierwszy blat biszkoptowy umieszczamy na tortownicy. Nasączmy go kawą i nakładamy warstwę konfitury. Wykładamy krem
Słodki Pomysłmalinowym sezonie nie może zabraknąć ciasta z tymi pysznymi owocami. Ciasto, które dziś proponuję, jest bardzo łatwe do wykonania, robi się je szybko, więc świetnie nadaje się na deser w ciągu tygodnia. Po ok. godzinie uzyskuje się niezwykle pachnące, wilgotne w środku i kruche z zewnątrz ciacho. Polecam! 😊 Ważna informacja: jajka, maślanka i olej muszą mieć podobną temperaturę, by się
Weekendy w domu i ogrodziebardzo spodobało mi się czekoladowe ciasto, które stanowiło bazę całego wypieku. Dlatego upiekłam je ponownie, gdy tylko pojawiły się moje ulubione owoce, zmniejszając ilość Więcej... Artykuł Malinowy Wulkan pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki Pomysłnachwalić, tak mi smakowała. Oczywiście w przypadku tego typu sałatek wiele zależy od jakości i smaku poszczególnych składników. Ja miałam to szczęście, że trafiłam na pysznego kalafiora i słodkie malinowe pomidory. Nie rezygnujcie też z sera, bo również odgrywa tutaj ważną rolę – jego ilość dostosujcie do osobistych preferencji, aczkolwiek z umiarem:) Polecam. kalafior (u mnie 2 mniejsze
Smaki Na Talerzuscript','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SMAŻONY CAMEMBERT Składniki: - 1 camembert - 1 jajko - bułka tarta - masło klarowane - wyrazista konfitura (u mnie: morelowa i malinowa) Przygotowanie: Jajko roztrzepujemy w miseczce. Do drugiego naczynia wsypujemy bułkę tartą. Camemberta moczymy w jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym maśle. Na początku na mocnym ogniu
Życie zamknięte w smakużeby można było go zabrać ze sobą na piknik! Dla kogo: dla fanów lekkich deserów dla chcących spróbować wykorzystać galaretkę w nowym wcieleniu dla kochających maliny Składniki: 2 galaretki malinowo-truskawkowe (każda na 375ml wody, u mnie Delecta) 250g malin 250ml śmietany 30 lub 36% cukier (opcjonalnie) Wykonanie: Galaretki zalać gorącą wodą, odstawić do lekkiego stężenia. Uwaga! Nie mogą zastygnąć
Mania Wypiekaniamieszamy widelcem, rozbijając kryształki lodu. Lekko podgrzany kajmak i czekoladę stopioną w kąpieli wodnej mieszamy z drobno pokruszonymi herbatnikami. Masą wylepiamy dno i boki formy na tartę. Sorbet malinowy wystawiamy z lodówki na 10 min i wykładamy na przygotowany spód. Przykrywamy tartę folia aluminiową i wstawiamy do zamrażarki na 1 – 3 godz. Na sos: wlewamy do rondelka1/2 szklanki wody
Anioły w kuchnizaświeciły się kiedy w jednych delikatesach dostrzegłyśmy te o to vege perełki. Do wyboru miałyśmy lody sojowe z polewą kakaową lub wiśniową i lody ryżowe z polewą kakaową lub malinową . Drogą eliminacji wybrałyśmy ryżowe z kakao i choć cena jak na naszą kieszeń była zawrotna to miałyśmy nadzieję, że będzie to mimo wszystko udana degustacja. bez certyfikatu Nazwa: Lody
Candy Pandasjeszcze lepsza. Smak oceniamy wysoko jednak jeden duży punkt będzie odjęty za skład ;) Ocena: 5 pand Zobacz także inne tabliczki od Zotter: Czekolada z koziego mleka – Labooko - Zotter Czekolada malinowa i kokosowa z jagodami - Mitzi blue - Zotter Nugat z nerkowców z polnymi kwiatami oraz z migdałów z różami – Labooko – Zotter Czekolada truskawkowa - Labooko - Zotter Czekolada mleczna z nugatem konopnym - Mitzi
Candy Pandasrazem stawiamy na własne wyroby! Spójrzcie na nie, czy nie wyglądają jak całkiem zacne desery? :P Poleca całkiem zgrany duet Panda i Miś :D LODY MALINOWE Z KOMOSY RYŻOWEJ Składniki: -1 szkl. komosy ryżowej (suchej) -2 szkl. płynów (u nas woda i napój ryżowy) -2 łyżeczki pasty waniliowej -ksylitol -duża garść malin -3-4 łyżki tahini Dodatkowo
Candy Pandas