ksylitolu -40g słodu ryżowego (lub miodu) -40g oleju kokosowego -1 jajko Dodatkowo -mieszanka MOJE MUSLI u nas FIT1 , można użyć mieszanki bezglutenowej np. MALINOWA LEKKOŚĆ lub JAGODOWY CZAR -napój roślinny/mleko/jogurt/kefir W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej, dodać słód, ksylitol i wymieszać do prawie całkowitego rozpuszczenia składników. Mąki i kakao wymieszać, dodać
Candy PandasPrzedstawiam dziś przepis na prosty w przygotowaniu domowy sos malinowy. Taki sos jest idealny do polania lodów, gofrów czy naleśników. Polecam Składniki: 400 g świeżych malin 4 łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: Maliny myjemy i posypujemy je cukrem. Rozgniatamy maliny z cukrem na papkę a następnie zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i odstawiamy do ostygnięcia. Zimny sos przecieramy przez sito aby pozbyć
słodkie i nie tylko historie kulinarnedietetyczne sznycle z indyka zapiekane z pomidorami i serem mozzarella według Mojej Mamy Mariolki. Polecane danie dla diabetyków. SKŁADNIKI: 4 sznycle z indyka 2 pomidory np. Malinowe 1 kulka sera mozzarella Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej i słodkiej 50 ml wody PRZYGOTOWANIE: Sznycle z indyka dokładnie rozbijam. Doprawiam solą i pieprzem do smaku
Gotowanie Patkinawet zawekowałam kilka słoików, aby cieszył podniebienie w jesienno-zimowe dni- zróbcie podobnie, bo sos z pomidorów z puszki/kartonika/słoika już nie smakuje tak samo pysznie! 😊 Składniki: * pomidory malinowe- 2 kg * cebula- 1 średniej wielkości * czosnek- 2 małe ząbki* * sól, cukier trzcinowy- do smaku * olej rzepakowy- 2 łyżki Sos: Pomidory umyć, naciąć krzyżyk na skórce, sparzyć przez 5 minut wrzątkiem
Kraina Miodem PłynącaOBIAD W 15 MINUT, MAKARON ZE SZPINAKIEM, ORZESZKAMI I PARMEZANEM. PIEROGI Z JAGODAMI JAK U BABCI! GRECKA TARTA DIONIZOSA! NADZIEWANE CUKINIE W STYLU WŁOSKIM! WERSJA FIT! PIECZONE POMIDORY MALINOWE Z MIGDAŁOWYM PESTO
SMYKWKUCHNIwymiarach 25x40 cm, wyłożyć papierem do pieczenia. Schłodzonym ciastem wylepić dno formy, wyrównać. Piec przez ok 20 minut w 190 stopniach. Wystudzić. Galaretka z malinami: 600 g malin 3 malinowe galaretki 4 szklanki wrzącej wody Galaretki rozpuścić w 4 szklankach wrzącej wody. Wystudzić, wymieszać z malinami. Schłodzić do lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę wylać na zimny spód ciasta. Krem śmietanowy
kulinarnyswiatdomitaka łatwa pomidorowa z kokosową nutką wg Jadłonomii :) Krem pomidorowo-kokosowy z koperkiem 1 duża cebula 2 łodygi selera naciowego 2 marchewki szczypta chili olej kokosowy 2 kg pomidorów malinowych pół łyżeczki soli 125 ml mleczka kokosowego kilka łodyżek koperku Cebule kroimy w półplasterki, seler i marchewkę kroimy w cienkie plasterki. W sporym garnku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy warzywa
Dzieje kuchennej Wiewiórydodawałam, zrezygnowałam również z wina, bo nie chciałam, by bigos miał ciężki smak). Dodać pomidory w puszce wraz z sokiem (można zastąpić pokrojonymi w kostkę świeżymi pelati lub malinowymi) oraz koncentrat pomidorowy. Po kilkunastu kolejnych minutach bigos doprawić solą, pieprzem, majerankiem, słodką i wędzoną papryką i jeśli bigos będzie zbyt kwaśny, również cukrem. Bigos jest smaczniejszy po minimum dwukrotnym przegotowaniu
Czerwień i błękitnadzieję, że delikatne gałązki wytrzymają ciężar... W międzyczasie czarny bez przestał kwitnąć. Deszcze zmyły z gałązek ostatnie kwiatki; na szczęście zanim to się stało, przygotowałam solidną porcję syropów. Malinowy, truskawkowy i klasyczny; rozchodzą się szybciej, niż się spodziewałam! Tego ostatniego użyłam do przygotowania mrożonej herbaty. Trzy tygodnie temu trafił nam się słoneczny weekend, nie zwlekając więc, czym prędzej ukręciłam lody
Pożeraczka, czyli raz adobrzesorbet co 30 minut przez pierwsze 2-3 godziny. Następnie sorbet jest gotowy :)) ps. może być przechowywany przez kilka tygodni w zamrażarce. Słoneczne dni są z powrotem, sezon malinowy w pełnym rozkwicie ... więc dlaczego nie zrobi trochę sorbetu ? Malina i bazylia jest naprawdę doskonała! A jeśli chcesz, bazylie możesz zastąpić miętą. Ten przepis jest bardzo prosty i nie wymaga
w mojej kuchnidekoracji) szklanka ugotowanego pęczaku sok z połowy cytryny świeżo zmielony pieprz pęczek rzodkiewki – umytej i startej na tarce pół ogórka szklarniowego – obranego i drobno pokrojonego 3 pomidory malinowe pokrojone na ósemki dymka – cebula ze szczypiorkiem – posiekana po pół pęczka koperku i natki pietruszki – drobno posiekane 4 listki mięty – posiekanej chlust oliwy do dekoracji
Ugotowane pozamiataneOMLET: 4 jajka 125 g twarogu wędzonego 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 1 łyżka mleka 1 łyżka margaryny Optima Omega 3 sól pieprz czarny mielony DODATKI: 1 pomidor malinowy 1 słodka cebula biała parę liści sałaty lodowej pieprz czarny margaryna Optima Omega 3 do smarowania Wszystkie składniki na proziaki umieścić w misce i wymieszać. Oprószając stolnicę mąką orkiszową, wyłożyć ciasto
https:KKuchniaMniamweekendowe śniadanie poleca się omlet jajeczny z dużą ilością szpinaku wraz z dodatkiem czosnku oraz z plasterkami pomidora malinowego. Omlet jest prosty i szybki do przygotowania. Obowiązkowo przed podaniem, należy go pokroić w trójkąty (tak jak pizzę) i posypać posiekanym szczypiorkiem. Składniki na 2 porcje: (duża lub średniej wielkości patelnia) 4 jajka (rozmiar l) 3 garście świeżego szpinaku
Ugotowaćubiłam na puch, dodając pod koniec cukier puder i miąższ z laski wanilii. Ubitą kremówką za pomocą szprycy udekorowałam moje tartaletki. Dodatkowo na każdej rozłożyłam po łyżeczce konfitury malinowej. Teraz już mogłam poczęstować moich gości I tak zostały zjedzone do ostatniego okruszka. Smakowały wszystkim. I to bardzo. Polecam ten deser na każdą chwilę, kiedy najdzie Was ochota, żeby
Kuchnia u Krysirazem mam dla Was przepis z Bage og sylte , nr 1/2016. Nie mogłam oprzeć się tym pysznie zapowiadającym się warstwom. Jest więc idealnie gładki i soczyście czerwony mus truskawkowo-malinowy, jest kwaskowy, wyrazisty kompot rabarbarowy, a do tego wszystkiego kremowy serek z mascarpone i skyra. Ten ostatni to typowo skandynawski produkt, coś pomiędzy jogurtem a serkiem homogenizowanym. W zastępstwie możecie
Pożeraczka, czyli raz adobrze