będzie aż tak widoczny, ale ławo rozpoznać kiedy krem jest już gotowy. Więcej informacji jak zrobić krem maślany na bezie szwajcarskiej znajdziesz Tutaj . Dodatkowo: konfitura porzeczkowa / malinowa ¾ szkl słabej kawy do nasączenia (zaparzona i wystudzona) Wykonanie: Pierwszy blat biszkoptowy umieszczamy na tortownicy. Nasączmy go kawą i nakładamy warstwę konfitury. Wykładamy krem
Słodki Pomysłmalinowym sezonie nie może zabraknąć ciasta z tymi pysznymi owocami. Ciasto, które dziś proponuję, jest bardzo łatwe do wykonania, robi się je szybko, więc świetnie nadaje się na deser w ciągu tygodnia. Po ok. godzinie uzyskuje się niezwykle pachnące, wilgotne w środku i kruche z zewnątrz ciacho. Polecam! 😊 Ważna informacja: jajka, maślanka i olej muszą mieć podobną temperaturę, by się
Weekendy w domu i ogrodziebardzo spodobało mi się czekoladowe ciasto, które stanowiło bazę całego wypieku. Dlatego upiekłam je ponownie, gdy tylko pojawiły się moje ulubione owoce, zmniejszając ilość Więcej... Artykuł Malinowy Wulkan pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki Pomysłnachwalić, tak mi smakowała. Oczywiście w przypadku tego typu sałatek wiele zależy od jakości i smaku poszczególnych składników. Ja miałam to szczęście, że trafiłam na pysznego kalafiora i słodkie malinowe pomidory. Nie rezygnujcie też z sera, bo również odgrywa tutaj ważną rolę – jego ilość dostosujcie do osobistych preferencji, aczkolwiek z umiarem:) Polecam. kalafior (u mnie 2 mniejsze
Smaki Na Talerzuscript','//www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SMAŻONY CAMEMBERT Składniki: - 1 camembert - 1 jajko - bułka tarta - masło klarowane - wyrazista konfitura (u mnie: morelowa i malinowa) Przygotowanie: Jajko roztrzepujemy w miseczce. Do drugiego naczynia wsypujemy bułkę tartą. Camemberta moczymy w jajku i obtaczamy w bułce. Smażymy na rozgrzanym maśle. Na początku na mocnym ogniu
Życie zamknięte w smakużeby można było go zabrać ze sobą na piknik! Dla kogo: dla fanów lekkich deserów dla chcących spróbować wykorzystać galaretkę w nowym wcieleniu dla kochających maliny Składniki: 2 galaretki malinowo-truskawkowe (każda na 375ml wody, u mnie Delecta) 250g malin 250ml śmietany 30 lub 36% cukier (opcjonalnie) Wykonanie: Galaretki zalać gorącą wodą, odstawić do lekkiego stężenia. Uwaga! Nie mogą zastygnąć
Mania Wypiekaniamieszamy widelcem, rozbijając kryształki lodu. Lekko podgrzany kajmak i czekoladę stopioną w kąpieli wodnej mieszamy z drobno pokruszonymi herbatnikami. Masą wylepiamy dno i boki formy na tartę. Sorbet malinowy wystawiamy z lodówki na 10 min i wykładamy na przygotowany spód. Przykrywamy tartę folia aluminiową i wstawiamy do zamrażarki na 1 – 3 godz. Na sos: wlewamy do rondelka1/2 szklanki wody
Anioły w kuchnizaświeciły się kiedy w jednych delikatesach dostrzegłyśmy te o to vege perełki. Do wyboru miałyśmy lody sojowe z polewą kakaową lub wiśniową i lody ryżowe z polewą kakaową lub malinową . Drogą eliminacji wybrałyśmy ryżowe z kakao i choć cena jak na naszą kieszeń była zawrotna to miałyśmy nadzieję, że będzie to mimo wszystko udana degustacja. bez certyfikatu Nazwa: Lody
Candy Pandasjeszcze lepsza. Smak oceniamy wysoko jednak jeden duży punkt będzie odjęty za skład ;) Ocena: 5 pand Zobacz także inne tabliczki od Zotter: Czekolada z koziego mleka – Labooko - Zotter Czekolada malinowa i kokosowa z jagodami - Mitzi blue - Zotter Nugat z nerkowców z polnymi kwiatami oraz z migdałów z różami – Labooko – Zotter Czekolada truskawkowa - Labooko - Zotter Czekolada mleczna z nugatem konopnym - Mitzi
Candy Pandasrazem stawiamy na własne wyroby! Spójrzcie na nie, czy nie wyglądają jak całkiem zacne desery? :P Poleca całkiem zgrany duet Panda i Miś :D LODY MALINOWE Z KOMOSY RYŻOWEJ Składniki: -1 szkl. komosy ryżowej (suchej) -2 szkl. płynów (u nas woda i napój ryżowy) -2 łyżeczki pasty waniliowej -ksylitol -duża garść malin -3-4 łyżki tahini Dodatkowo
Candy Pandasnawet znajdzie tutaj nuty moreli czy migdałów jednak są one skutecznie maskowane przez zbyt intensywny olejek, którego osobiście dałybyśmy tutaj o wiele mniej. W czasie jedzenia wysuwa się także malinowy kwasek, który daje o sobie znać gdy rozgryzie się pesteczkę tego owocu. Bardzo ciekawy miks smaków, którego nigdy wcześniej nie spotkałyśmy. Trufle CHUFA: Te trufle jako jedyne są w formie
Candy Pandasrodzynki*, kokos*, jagody*, (jagody*, koncentrat soku jabłkowego*, olej słonecznikowy*), nasiona chia*, ziarna sezamu*, maliny* mąka z tapioki*, olej słonecznikowy mix ( olej słonecznikowy*, mix tokoferoli*, ekstrakt rozmarynowy*), sól morska, aromat malinowy. *Składniki pochodzące z kontrolowanych upraw ekologicznych Masa netto: 3 bars x 36g Wartości odżywcze: Pomarańcza i orzechy: 100g/ 429 kcal, tłuszcz – 30g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 6g, węglowodany
Candy Pandasksylitolu -40g słodu ryżowego (lub miodu) -40g oleju kokosowego -1 jajko Dodatkowo -mieszanka MOJE MUSLI u nas FIT1 , można użyć mieszanki bezglutenowej np. MALINOWA LEKKOŚĆ lub JAGODOWY CZAR -napój roślinny/mleko/jogurt/kefir W kąpieli wodnej (lub w mikrofali) rozpuścić olej, dodać słód, ksylitol i wymieszać do prawie całkowitego rozpuszczenia składników. Mąki i kakao wymieszać, dodać
Candy Pandasdietetyczne sznycle z indyka zapiekane z pomidorami i serem mozzarella według Mojej Mamy Mariolki. Polecane danie dla diabetyków. SKŁADNIKI: 4 sznycle z indyka 2 pomidory np. Malinowe 1 kulka sera mozzarella Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka papryki czerwonej ostrej i słodkiej 50 ml wody PRZYGOTOWANIE: Sznycle z indyka dokładnie rozbijam. Doprawiam solą i pieprzem do smaku
Gotowanie Patkinawet zawekowałam kilka słoików, aby cieszył podniebienie w jesienno-zimowe dni- zróbcie podobnie, bo sos z pomidorów z puszki/kartonika/słoika już nie smakuje tak samo pysznie! 😊 Składniki: * pomidory malinowe- 2 kg * cebula- 1 średniej wielkości * czosnek- 2 małe ząbki* * sól, cukier trzcinowy- do smaku * olej rzepakowy- 2 łyżki Sos: Pomidory umyć, naciąć krzyżyk na skórce, sparzyć przez 5 minut wrzątkiem
Kraina Miodem Płynąca