wieprzowej 300 g pieczarek pół małej dyni hokkaido( bo można ją jeść ze skórką,może być również inna ale wtedy trzeba będzie ją obrać) 2 cebule dwa duże pomidory malinowe lub puszka krojonych 1 ostra papryczka(można pominąć jak wolicie łagodniejszą ) ok pół szkl. zielonej soczewicy 1 marchewka 1 pietruszka 3 ząbki czosnku sól pieprz 60 ml śmietanki
Swojskie jedzonkopiątkowy obiad bądź staracie się dbać o formę (ewentualnie pomińcie dodatek sera) to zachęcam do przygotowania poniższego dania 😀 Składniki na 3-4 porcje: 2 młode, małe cukinie 3 pomidory malinowe 250 g makaronu kukurydzianego, np. typu spaghetti 1 kulka mozzarelli 1 ząbek czosnku ewentualnie przyprawa pomidory suszone z czosnkiem sól, pieprz olej jajka w koszulce jajka* 1 łyżka octu
Ugotowaćkiełbasę. Dzisiaj jedno i drugie :) Składniki: 1 młoda cukinia 0,5 kg 2 czerwone papryki 2 zielone papryczki chilli 6 dużych pieczarek 2 średnie cebule 3 nieduże pomidory malinowe 0, 5 kg dobrych jakościowo parówek wieprzowych 2-3 białe kiełbaski 1 łyżeczka czerwonej słodkiej papryki sól, słodka mielona papryka i pieprz do smaku kilka liści świeżej bazylii kilka gałązek
Gosia gotujeDziś zapraszam Was na puszysty piernik z malinową konfiturą . Gorące letnie dni minęły, spokojnie można włączyć piekarnik i… delektować się aromatami korzennych ciast. Och, jak ja kocham te zapachy unoszące się podczas pieczenia pierników. Dzisiejszy przepis jest nie tylko pyszny, ale też prosty w przygotowaniu. Wspaniałe, aromatyczne ciasto przygotujecie dosłownie w kilka minut i to bez użycia miksera
Słodkie okruszkiNiezwykle lekka i delikatna,nadziana malinkami na maślanym spodzie-nie za słodka po prostu pyszna i do tego banalna do zrobienia-polecam gorąco do kawki Składniki: 2 galaretki malinowe 350 ml śmietanki kremówki 30% 180 g biszkoptów 150 g masła malinki Przygotowanie: Galaretki rozpuszczamy w 400 ml wody,mieszamy i zostawiamy do ostygnięcia.Ciastka rozdrabniamy w blenderze i mieszamy
Swojskie jedzonkomasy, przykrywam drugim kruchym spodem i wykładam resztę sera. Zostawiam, aż tortownica z gorącej, zrobi się letnia. Wtedy dekoruję malinami i wkładam do lodówki. galaretka: dwie paczki galaretki cytrynowej / malinowej / jagodowej 2 szklanki gorącej wody Sposób przygotowania: Galaretki rozpuszczam w gorącej wodzie. Pozostawiam do wystudzenia. Gdy lekko stężeje, ale nadal będzie płynna, wylewam na sernik z malinami. Całość chowam
W kuchni Karmel-itkibruschetty niż lato. Spróbujcie póki sezon na pomidory trwa. Jeżeli lubicie włoską kuchnię i pomidory zerknijcie również na SPAGHETTI Z ZIOŁOWYMI KLOPSIKAMI Składniki (2 porcje): 2 ciabatty 2 pomidory malinowe 4 łyżki oliwy extra vergine 2 ząbki czosnku 2 łyżki posiekanej bazylii sól świeżo mielony pieprz Dodatkowo: świeże listki bazylii do dekoracji Przygotowanie: 1) Wymieszać 3 łyżki oliwy
Fitsweet.meSKŁADNIKI : 150 g sera halloumi kilka plastrów szynki parmeńskiej 1 sałata dodatkowo - ciemne oliwki, maliny, mango pomidorki koktajlowe sos balsamiczny malinowy do smaku PRZYGOTOWANIE : Ser halloumi kroimy
Kulinarne Fantazje Marioliproszku do pieczenia Krem: 2 opakowania Śnieżki 3 opakowania serka Bieluch 200 ml mleka 3,2% 1 -2 łyżki cukru pudru 1 płaska łyżka żelatyny Dodatkowo: 1 słoiczek dżemu malinowego 40 dag malin 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 wafelki Prince Polo Classic XXL Posiekać mąkę z margaryną, dodać pozostałe składniki. Szybko zagnieść palcami
Praktyczna plPyszny, wilgotny przekładaniec - puszyste, kakaowe blaty biszkoptowe przełożone kremem śliwkowym. Choć kolor kremu bardziej przypomina malinowy ;) to zapewniam Was, że w smaku jest baardzo śliwkowy :) Z powodzeniem można użyć tu śliwek mrożonych, o które dość łatwo w wielu marketach, dlatego śmiało można powiedzieć, że to ciasto całoroczne. Jednak nie ma to jak świeże owoce, więc póki trwa jeszcze sezon
Opowieści z piekarnikaczekoladową masą, oblane gorzką czekoladą. Inspiracją były ciasteczka Delicje - ale w wersji ulepszonej!:) Składniki: ok 200 g biszkoptów, 2 łyżki masła (w temp. pokojowej) 600 g malin, 3 galaretki malinowe, 800 g śmietany 30%, 300 g czekolady gorzkiej, łyżka żelatyny, 2 łyżki cukru, ok 2 łyżek kakao, Przygotowanie: Biszkopty kruszmy bardzo drobno, Dodajemy masło i mieszamy. Wykładamy na spód dużej
Lena Gotujeszklanek. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Dekorujemy koktajl i opcjonalnie posypujemy buraczanym pudrem. Podajemy od razu. Smacznego :) Wpis powstał we wspołpracy z marką Inka. Artykuł Buraczano-malinowe smoothie z kawą Inka i bitą śmietaną pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogSierpień to czas pomidorów ! Zawsze z ogromną niecierpliwością czekam na ten moment, kiedy na targowych straganach pojawiają się pachnące słońcem różnokolorowe pomidory. Mamy ich całe mnóstwo: malinowe, podłużne, bawole serca, daktylowe, polne, koktajlowe cherry, żółte, czerwone, fioletowe, czarne... można wymieniać bez końca ! W moim małym warzywniaku co roku mam też kilka pomidorowych krzaczków, głownie koktajlowych, bo te odmiany najłatwiej
Kulinarne przygody Gatitywyśmienite burgery i szaszłyki marynowane w maśle orzechowym. Wszystko oczywiście popijane piwem:) W międzyczasie Rafał opowiadał i częstował nas piwami w różnych krajów, m.in. belgijskim wiśniowym Kriekem i malinowym Lindemans. Jak zawsze, chciałoby się zostać dłużej, leniwie położyć na kocyku, słuchając szczebiotu ptaków w drzewach, ale wszystko co dobre szybko się kończy. Do domu wróciłam
Obiad gotowyczekam z niecierpliwością. Ciekawą opcją będą też pomidory w formie potraw białkowych, bo nie samymi węglowodanami człowiek żyje... 😄 Najprostsza sałatka pomidorowa o nieziemskim smaku Składniki: krzak pomidorów malinowych, krzak pomidorów mięsistych, krzak pomidorów bawole rogi krzaki pomidorów koktajlowych: żółtych, pomarańczowych, czarnych, czerwonych, okrągłych, i gruszkowych Przygotowanie: Podchodzimy do krzaka pomidorów, jakiegokolwiek, zrywamy pomidor wycieramy o koszulkę lub spodnie
Dieta Rozdzielna i Zdrowie