malinowe - 6058 przepisów (strona:207/404)

Wielosmakowa baba drożdżowa 253

Znalazłam babę z dżemem malinowym na stronie Ewy Wachowicz, zmodyfikowałam ją trochę na swoją nutę i oto powstała wielosmakowa baba. Bogactwo smaków i aromatów, użyłam tutaj konfitury z pieczonych moreli, masła orzechowego, serka waniliowego oraz kremu czekoladowego na bazie sera. Rezultat przerósł moje najśmielsze oczekiwania, baba rozpływała się w ustach. Polecam pokusić się o upieczenie takiego cuda. Wielosmakowa baba drożdżowa

Moje Małe Czarowanie
Mini serniczki na zimno z serków waniliowych 408

wyrobom charakteru, a słodycze..... ? Te uwielbiam w każdej postaci bez wyjątku :) Mini serniczki,  które widzicie na zdjęciu zostały przygotowane w niewielkich ramekinach. Dodatkowo ozdobiłam je serduszkami zrobionymi z malinowej galaretki. Takie serniczki to deser uniwersalny. Szybki do przygotowania, niedrogi i bardzo smaczny. Przepis dostałam od naszej koleżanki Sabinki, mam nadzieję, że i Wam przypadnie do gustu Składniki 5 małych

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Bruschetta + film 138

tego niesamowicie smaczna przekąska wybornie smakuje zarówno ze świeżą bazylią oraz oliwkami jak i z serem mozzarella.     składniki na około 12 sztuk 1 bagietka 5 średnich pomidorów malinowych 10-12 czarnych oliwek bez pestek kilka listków bazylii 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek czarny pieprz sól przepis Obrane ze skórki pomidory (sam miąższ bez pestek) kroimy w grubą

Smakowite Dania
Szakszuka z cukinią i papryką 186

papryką - koniecznie do wypróbowania :) SKŁADNIKI (dla 1 osoby - 297 kcal) 2-3 jajka - u mnie 3 bo maleńkie były :)  1/3 cebuli 1 ząbek czosnku 3 średnie pomidory - najlepiej malinowe 100 g cukinii (ok. 1/3 sztuki) 1/3 czerwonej papryki 1 łyżeczka oliwy z oliwek sól, pieprz, kurkuma, kumin, chili świeże listki bazylii PRZYGOTOWANIE Cebulę i czosnek siekamy, cukinię, paprykę

Moje Kuchenne Rewelacje
Krem amaretto z owocami lata 234

łyżki amaretto Śmietanę ubić, aż zgęstnieje, dodać cukier puder i mascarpone i ubić do sztywności. Dodać amaretto i chwilę zmiksować raz jeszcze. Na dno szklanek/pucharków wyłożyć frużelinę malinową, następnie krem i frużelina jeżynowa. Schłodzić w lodówce. Przed podaniem można udekorować owocami. * robiłam dwa rodzaje, można zrobić frużelinę z jednego rodzaju owoców lub mieszaną

Słodkie inspiracje
Lody jeżynowo jogurtowe 175

miksuję blenderem. Przecieram przez sitko i odlewam 1/4 szklanki  musu. Śmietanę kremówkę ubijam na sztywno, dodaję mleko skondensowane, połowę porcji jogurtu i mieszam mikserem, na końcu dodaję sos malinowy. Pucharki do lodów okrągłe wykładam folią spożywczą wylewam łyżkę sosu jeżynowego, na to masę wcześniej przygotowaną, i odrobinę jogurtu greckiego, i tak na przemian aż skończą się składniki. Zawijam folią

wesoła kuchnia
Torcik z rabarbarem i truskawkami 140

wody szczypta soli i cukru 200 g mąki 5 jajek Masa rabarbarowo- truskawkowa 500 g rabarbaru 500 g truskawek 3 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 200 g konfitury malinowej 1 łyżeczka skórki pomarańczowej Ponadto 3 szkl śmietany kremówki 3 łyżki cukru płatki migdałowe cukier puder i truskawki do dekoracji Przygotować ciasto: masło rozpuścić w ciepłej wodzie, dodać sól

Pieguskowa Kuchnia
TARTELETKI Z MALINAMI I MUSEM JOGURTOWYM 161

Dzisiaj serwuje tarteletki z malinami i musem jogurtowym.Pogoda nas nie rozpieszcza, ale to wcale nie oznacza, że nie możemy sami sobie poprawić nastroju. Sezon malinowy właśnie się zaczyna i o tej porze można nabyć bardzo dobrej jakości owoce niemalże na każdym kroku. Mam to szczęście, że maliny, które miały być późne dziwnym trafem zaowocowały już teraz na mojej działce

Pieguskowa Kuchnia
Serowe placki z bananem i mąką ryżową 135

można również je smażyć na zupełnie suchej patelni. Najlepsze są na ciepło, ale i zimne placki się obronią. Na zimno doskonałe są z serkiem homogenizowanym domowej roboty np. malinowym i dodatkowo owocami. Dżem też się nada… Spróbujcie również wersji placków z rodzynkami o ile lubicie. {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","image":"http:\/\/mieszamwgarnku.pl\/wp-content\/uploads\/2017\/08\/placuszki-serowe.jpg","recipeIngredient

Mieszam w Garnku
Wieczór panieński po duńsku i cobbler. Rabarbarowo-miodowy 179

malin, zmniejszyłam też nieco ilość cukru. Cobbler smakuje genialnie podany na ciepło z lodami waniliowymi. Takie proste, a tak zaskakująco pyszne.  Po prostu nie można się oprzeć. Cobbler malinowo-rabarbarowy z miodowymi ciastkami Składniki: (na formę o średnicy 25 cm) 375 g malin 175 g rabarbaru 100 g cukru kokosowego skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki ekstraktu

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Tosty z grillowanym camembert i musem malinowym 172

tron (uważamy, aby ser nie wypłynął). Maliny z cukrem pudrem wrzucamy do wysokiego naczynia i blendujemy. Tost wykładamy na talerz, na którym układamy ser. Polewamy całość musem malinowym. Smacznego

ChilliJemy
Fritatta z młodych ziemniaków, kiełbasek i szczypiorku! 158

jajek i dobrej jakości masła i oliwy. Fritattę możesz przygotować z wieloma składnikami, wystarczy, że dodasz podsmażone na maśle kurki lub grzyby i uzyskasz fritattę grzybową, możesz dodać pomidory malinowe, oliwki, bądź ulubiony ser. Dzisiaj dzielę się z Wami moim ulubionym pomysłem na fritattę! Polecam! PRZEPIS NA FRITATTĘ SKŁADNIKI: - 8 sporych młodych ziemniaków - 1 opakowanie kiełbasek śląskich z papryką Henryk

SMYKWKUCHNI
Tartaletki z malinami 182

wanilią  ½ łyżeczki proszku do pieczenia 1 żółtko KREM: 350 ml mleka 1 budyń śmietankowy 50 g masła 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cukru z wanilią DODATKOWO: 1 galaretka malinowa 10 dag malin Maczek smak truskawkowy  do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto włóż do miski, zagnieć ręką ciasto, owiń w folię i włóż na 15 minut

Wanilia i Kardamon
Deser z mango, malinami i chia wg Aleex 173

wydrążyć, przełożyć do miseczki i zmiksować. 2. Dodać 1 łyżkę nasion chia. Przełożyć do pucharków lub szklaneczek. 3. Maliny zmiksować, przetrzeć przez sitko, aby pozbyć się pesteczek. Jeśli mus malinowy jest zbyt kwaśny, dosłodzić. 4. Maliny wymieszać z 1 łyżką nasion chia i rozłożyć na musie z mango. 5. Wstawić do lodówki na kilka godzin. 6. Śmietanę ubić z cukrem

W mojej kuchni
Jagodowa kostka 576

galaretce, śmietankową masę z dodatkiem serka philadelphia oraz kokosową bezę. Osobiście bardzo lubię tego typu ciasta, więc kto wie, być może w przyszłym roku pokuszę się jeszcze o wersję malinową lub wiśniową?;) Kruchy spód: 200 g mąki tortowej 150 g masła, zimnego 4 żółtka 40 g cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli Warstwa jagodowa: 500 g jagód

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania