malinowe - 6058 przepisów (strona:204/404)

Tort z dżemem truskawkowym Łowicz 214

masy, zostawiając na bok i górę placka. Pozostałością masy obrobić boki i wierzch ciasta. Udekorować górę wg uznania. Każdą rurkę przepołowić na pół i nasączyć w soku malinowym rozcieńczonym z wodą. Przyklejać do boków ciasta. Na koniec związać delikatnie wstążką i włożyć na ok. 3 godziny do lodówki. Po tym czasie można spożywać. Smacznego

Gotuję Testuję
PIERNIKI DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM 182

łyżki miód 2 łyżki przyprawa do piernika 4 łyżeczki  kakao 2 łyżki olej rzepakowy Wielkopolski 80 ml.  sól 1 szczypta jaja 2 szt. ( małe )  dżem malinowy najlepiej domowy ( u mnie od babci ) Polewa masło 1/2 kostki  cukier 1/2 szkl. kakao 3 łyżki mleko 4-5 łyżek Ciasto: Mąkę przesiać. Mleko podgrzać, aby było ciepłe

Kuchnia Paulettes
Domowe grzane wino 207

smaczniejsze aniżeli to kupne :) Domowe grzane wino – składniki 1-2 gwiazdki anyżu skórka z 1/2 cytryny parę plasterków pomarańczy 4-5 goździków kora cynamonowa 1 łyżka miodu sok malinowy szczypta kardamonu 0,5 l czerwonego wino (wybierzcie to najtańsze, ale to za 4 złote ;) ) Domowe grzane wino – przepis Cytrynę i pomarańczę dokładnie myjemy. Cytrynę obieramy ze skórki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ciasto nadziewane żurawiną 168

mąki pszennej ½ szklanki mąki ziemniaczanej 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia 25 dag margaryny "Kasia" Nadzienie: 1.) 40 dag suszonej żurawiny 1/2 szklanki syropu żurawinowego 1 duży kisiel wiśniowy lub malinowy  (na 3/4 L) 3 łyżki cukru 2.) 4 opakowania serka Danio (4x140g) o smaku waniliowym 3 białka ½ szklanki cukru 1 łyżka budyniu waniliowego Dodatkowo: cukier puder do posypania

Praktyczna pl
Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem (bez cukru) 201

wykorzystałam w tym przepisie sproszkowany młody jęczmień. Polecam wypróbować, bo kolor wychodzi żywy i można go uzyskać łatwiej niż przy użyciu szpinaku. Jeśli macie dostęp do rabarbaru w kolorze malinowym – będzie bardziej kontrastowo i barwniej Zielone ciasto orkiszowe z rabarbarem 200 g mąki orkiszowej razowej 30 g mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżka sproszkowanego młodego

Fitkot
Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru, bez glutenu) 205

wiem, pewnie w jakiś sposób tak – częstujcie się Piankowe ciasto na białkach z jabłkami i budyniem (bez cukru) foremka 21 x 27 cm 6 białek 1 budyń malinowy bez cukru 5 łyżek erytrytolu 4 łyżki ksylitolu 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki ryżowej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki mąki kokosowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Fitkot
Pieczone jabłka,herbatniki i miód 131

zamknąć odciętym kapelusikiem.   Umieścić w naczyniu żaroodpornym (jeśli bez masła) z odrobiną wody i piec 30 do 35 minut. Podawać jeszcze gorące!   Opcjonalnie polać sosem malinowym

w mojej kuchni
Bułeczki z serkiem i dżemem malinowym 166

rozczynu dodać resztę cukru, masło, sól i zagnieść ciasto (aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki powietrza). Odstawić do wyrośnięcia.. Ciasto rozwałkować w duży prostokąt, posmarować serkiem i dżemem malinowym. Złożyć dwa razy ,pokroić na 3-4 cm pasy. Każdy przekręcić przez środek. Ułożyć na blaszce ,posypać kruszonką.Piec około 25 minut w temperaturze 180 stopni

Moje domowe kucharzenie
Szakszuka 164

wiele i każdy może bawić się w komponowanie tego dania wg. naszych upodobań. Dzisiaj przedstawiam pomysł na szakszukę ze szpinakiem i czerwoną fasolkę. Składniki/1 porcja: – 1 pomidor malinowy lub 1/2 pomidorów z puszki – 2 jaja wiejskie – 1/2 ząbku czosnku – tarty parmezan (opcjonalnie) – papryczka chili do smaku – 1 garść szpinaku – 2 łyżki czerwonej

I LOVE LIFE
KASZA BULGUR - SAŁATKA NA ZIMNO 172

dwóch niejadków lub dla jeden, która lubi sobie  zjeść - dla mnie :-)))))  Składniki:  100 g ugotowanej i wystudzonej kaszy bulgur 2 małe jajka  2 małe pomidory malinowe  4-5 liści sałaty lodowej  1 dojrzałe avocado  na sos:   2-3 łyżki oleju rzepakowego, łyżeczka ziół włoskich,  łyżeczka soku z cytryny,ząbek czosnku

pieprzny smaczek
Wege bigos z ciecierzycą 212

Składniki: - 1 kg kapusty kiszonej - 1 kg pomidorów malinowych - 0,5 kg ciecierzycy - 3 cebule - 4 ząbki czosnku - czarny pieprz - majeranek około 2-3 łyżek - 1 łyżeczka pasty z kurkumy  przepis na pastę znajdziesz tu - 2 łyżki masła - opcjonalnie 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Ciecierzycę namoczoną przez noc w wodzie płuczemy, zalewamy wodą i gotujemy do miękkości. Kapustę kiszoną

Szkrab Je Sam
Meksykańska zupa limonkowa 249

sprawą ostrych papryczek oraz dzięki limonce magicznie przenosi w wakacyjny nastrój. Będziesz potrzebować 600 ml bulionu z kurczaka (przygotowanego na udkach, które zachowujemy do zupy)  3 duże pomidory malinowe 3 ząbki czosnku 1 cebula sok z 4 limonek (możesz też dodać startą skórkę z połowy limonki) 1 paptyczka chili 1 łyżka oliwy świeża kolendra tortille Etap I  Pomidory

Wylizany Rondel
SPAGHETTI NEAPOLITANA 188

czasie, gdy gotuje się makaron przygotować pyszny i aromatyczny sos. Opcjonalnie, pod koniec gotowania,  można dodać kilka pomidorków koktajlowych lub pokrojonego w  dużą kostkę pomidora malinowego.  SKŁADNIKI / 2-3 porcje 200 g makaronu spaghetti 2 łyżki oleju np. kokosowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów garść pomidorków koktajlowych 4 łyżki tartego parmezanu

cool and minty
Sałatka śledziowa z fasolą 303

bardziej nowoczesnym wydaniu. 1/2 szklanki 100% oleju rzepakowego Wielkopolskiego 6 płatów śledziowych solonych a’la Matjas 150 g fasoli Jaś 1 duża cebula 1 duża marchewka 1 pomidor malinowy 1 papryka czerwona 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego sok wyciśnięty z 1 cytryny 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki cukru Fasolę namoczyć w zimnej wodzie w proporcji dwa razy większej niż objętość

https:KKuchniaMniam
Omlet z brukselką i szynką 255

tradycyjny omlet podać w bardziej nowoczesnym wydaniu. olej rzepakowy Wielkopolski 4 jajka 2 łyżki mleka 1/2 cebuli 6-8 brukselek 4 plasterki szynki wieprzowej 1/2 pomidora malinowego sól pieprz czarny Brukselkę oczyścić z zewnętrznych listków i przeciąć na równe połówki. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy i wrzucić pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażyć, aż stanie się szklista. Podlać niewielką ilością

https:KKuchniaMniam