dodatkami. Składniki 4 łyżki kaszy jaglanej kubek gorącej wody szczypta soli prażone pestki dyni suszona morwa biała siemię lniane płatki migdałów żurawina suszona pół tartego jabłka domowy sok malinowy Do małego garnka wlej kubek gorącej wody, dodaj szczyptę soli,zagotuj. Dodaj opłukaną we wrzątku kaszę jaglaną i zamieszaj. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem, aż wypije wodę. Odkryj garnek. Kasza
Z Kuchni Do Kuchniserca na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 200*C przez 20 minut,po upieczeniu wystudzić i przekroić. Śmietankę ubić na sztywno z cukrem,połączyć z musem malinowym. Masę przełożyć do rękawa,udekorować ptysie,nakryć odkrojonymi wieczkami,oprószyć cukrem pudrem i od razu podawać
Kolorowa kuchnia Elkimokre składniki. Łyżką nakładam porcję ciasta i smażę placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron po około 2 minuty. Odsączam na papierowym ręczniku i zajadamy się całą rodziną z malinową konfiturą
Zasmakuj Kuchnijogurtów greckich) - 25 dag mąki tortowej - 20 dag masła - 1 żółtko - 2 – 3 łyżki cukru pudru - szczypta soli Dodatkowo: - 1 białko do smarowania ciastek - 1 galaretka (truskawkowa, malinowa…) - 200 ml wrzątku do rozpuszczenia galaretki Do misy blendera przekładamy twaróg (ja miałam z jogurtów greckich, jeżeli używacie zwykłego najlepiej najpierw przecisnąć go przez praskę), wsypujemy przesianą mąkę, dodajemy pokrojone
mojewypiekiinietylkoskórka starta z połowy cytryny pół puszki fasoli (zachować zalewę z puszki) puszka pomidorów całych (zachować sok z puszki) – pokrojonych na duże kawałki 2 dojrzałe pomidory malinowe – pokrojone na kawałki papryka – oczyszczona i pokrojona w słupki mały ogórek szklarniowy (lub pół dużego)– obrany i pokrojony na kawałki, lekko posolony mała cebula czerwona – cienko pokrojona w piórka i posolona
Ugotowane pozamiatanejest zakręcane opakowanie, jeśli nie wykorzystamy całego produktu, zakręcamy i spokojnie możemy przechować w lodówce do następnego użycia. Kremy występują w kilku wariantach smakowych ja otrzymałam waniliowy i malinowy, który faktycznie w swoim składzie ma maliny i to aż 60% . Ogólnie skład produktu nie jest taki zły, jak na gotowy krem, który można jakiś czas przechowywać
Cynamonowe szczęściePrzedstawiam kilka łatwych przepisów, na domowe słodkości. Pod każdym zdjęciem aktywny link do przepisu, zapraszam. pyszne-galaretki-malinowe-z-żelkami rogale-rogaliki-i-nie-tylko muffinki pączki-z-piekarnika babeczki-w-wafelku kruche-maślane deser-waniliowy bezy-budyniowe krowki-mleczne Smacznego
chleba naszegowięcej niż jeden czy dwa... Przygotowałam je w rozmiarze mini, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby upiec je nieco większe; wtedy wyjdzie około dwudziestu pięciu gotowych makaroników. Makaroniki malinowe z hibiskusem Składniki: (na około 60 złożonych mini makaroników) 125 g mielonych migdałów 125 g cukru pudru 30 ml wody 125 g cukru 100 g białek różowy lub czerwony barwnik
Pożeraczka, czyli raz adobrzesię zaskoczyłam, bo nie tylko ładnie wyrosły ale też były bardzo pulchne, o lekkim posmaku twarogu. Takie ciastka wystarczy polukrować lub posypać cukrem pudrem ale mi zostało trochę konfitury malinowej więc część nadziałam. Rozeszły się w momencie, to chyba najlepsza rekomendacja. Składniki na 25 sztuk: na ciasto: 500 g mąki 3 żółtka 40 g drożdży świeżych 2 łyżki cukru
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaprzygotowuje do obiadów, a także jem, jako oddzielne danie (na śniadanie, kolację) , po prostu z kromką świeżego pieczywa. Oczywiście pomidory ze śmietaną najlepiej smakują w pomidorowym sezonie, szczególnie te malinowe, które są delikatne i słodkie. Wtedy to połączenie smakuje obłędnie. Jeżeli dbacie o sylwetkę i unikacie nadmiernych kalorii, zamiast śmietany możecie użyć jogurtu naturalnego lub greckiego. Śmiało do pomidorów możecie
Kuchnia BazyliiLinki do sklepów, co gdzie kupiłam, na samym końcu postu. Babeczki są delikatnie cytrynowe, wilgotne i pięknie pachną, ładnie wyrastają. Nadziałam je konfiturą truskawkową, ale możemy użyć innej np. malinowej. Do kremu nie musimy również dodawać niebieskiego barwnika. Bardzo polecam… Z przepisu uzyskamy 12 babeczek. Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Babeczki FROZEN
Mała Cukierenkaosobno żółtka i białka 6 sporych łyżek mąki pszennej – 110g (użyłam tortowej) 3 łyżki kakao bez cukru 1 szklanka cukru Krem: 1 galaretka brzoskwiniowa w proszku 1 galaretka malinowa w proszku 500ml gorącej wody 1200ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukier z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy 16g skórka starta
Mała Cukierenkasuchego patyczka. 8. Upieczone ciasto studzimy, następnie delikatnie przekrajamy na pół i każdą część kroimy na mniejsze kwadraty. 9. Przekładamy ulubionym dżemem, ja użyłam domowego malinowego
Marcepanowa kuchniainternecie i postanowiłam zrobić to ciasto. Oczywiście nie byłabym sobą gdybym go nieco nie zmodyfikowała. Polecam bo jest przepyszne. Składniki: 200 g herbatników 100 g masła 3 galaretki malinowe w proszku 500 g mrożonych malin 400 ml śmietanki 30 % 250 g mascarpone 1/4 szkl cukru pudru 100 g płatków migdałowych blaszka 24x24 cm Przygotowanie: Dzień wcześniej przekładamy zamrożone maliny
słodkie i nie tylko historie kulinarnesmakowały jak z cukierni. Ich przygotowanie i upieczenie nie zajmie Wam więcej jak pół godziny. Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 2 słoiczki po 200 g domowej, gęstej marmolady malinowej lub ewentualnie tyleż samo kupnej marmolady różanej, Wykonanie: Z jednego opakowania ciasta francuskiego wyciąć osiem równych prostokątów. Na każdy nałożyć po czubatej łyżeczce marmolady. Złożyć na połowę. Brzegi skleić
Przepisy Babci