malinowe - 6058 przepisów (strona:194/404)

Ryba w panierce sezamowej z sałatką a’la tabbouleh 180

łyżeczka kurkumy sól i pieprz do smaku łyżeczka soku z cytryny 4-5 łyżek oleju/oliwy do smażenia Sałatka woreczek ugotowanej kaszy bulgur/pęczak pół ogórka szklarniowego duży pomidor (najlepiej malinowy) 4 łyżki serka typu twarożek drobnoziarnisty/ jogurtu naturalnego/ ok. 80g pokruszonej fety 3-4 łyżki posiekanej pietruszki 2 łyżki posiekanej mięty łyżka soku z cytryny 1 ząbek zgniecionego czosnku

Pyszny Duet
Grillowane pomidory z duszonymi szparagami i groszkiem cukrowym z chipsem z szynki parmeńskiej. Najlepsza sałatka na świecie! 126

szparagami, które kocham najmocniej na świecie. Całość podana z pomidorkami słodkimi i chipsem z szynki parmeńskiej oraz lekkim dressingiem cytrynowo- pietruszkowym. Uwielbiam, pychotka!  Składniki: 3-4 pomidory malinowe oliwa z oliwek  ząbek czosnku sól i pieprz natka pietruszki kilka szparag garść groszku cukrowego  pomidorki koktajlowe kilka plastrów szynki parmeńskiej  dressing: oliwa z oliwek, sok z cytryny

Mango Papaja
GALARETKA MALINOWA NA TONICU Z LODEM I SYROPEM RÓŻANYM 153

pierwsze co chciałam  zrobić , to zimny ,pyszny deser na bazie toniku i oczywiście z lodem.Was też do tego zachęcam.Zapraszam.  Przepis na 2-4 porcje 1 galaretka malinowa świeże lub mrożone maliny lub mrożone płatki migdałów 0.5 litra tonicu lody śmietankowe syrop różany *********************** 1. Galaretkę rozprowadzić gorącym tonikiem ,mieszač do rozpuszczenia się galaretki ,wystudzić. 2.Do pucharków wsypać

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Bruschetta z mini mozzarellą 155

oznacza? To oznacza,że firma Zott produkuje swoje produkty ze składników nie przetworzonych genetycznie, czyli np. z mleka od krów karmionych wyłącznie naturalną paszą BRUSCHETTA Składniki: 2 pomidory malinowe 1 opakowanie Zottarella Minis 150g 6-8 kromek bułki paryskiej oliwa z oliwek (opcjonalnie masło) 2-3 ząbki czosnku kilka listków bazylii lub szczypiorku Przygotowanie: Kromki bułki skrapiamy oliwą i smażymy

Bon appetit mon amie
Nalewka z ziela estragonu ( pobudza wydzielanie soków trawiennych ). 188

razy dziennie po łyżeczce do herbaty, gdy mamy problemy z trawieniem. Przy nieżytach układu oddechowego 5 ml nalewki 4 razy dziennie wymieszanej z mlekiem z dodatkiem miodu i soku malinowego. Nalewką z estragonu możemy nacierać miejsca stłuczone, opuchnięte oraz zmienione reumatycznie, dla zmniejszenia obrzęku i poprawienia miejscowego krążenia

Przepisy i porady kulinarne
ZNAKOMITA DROŻDŻÓWKA z kruszonką 139

pszennej 40 g drożdży świeżych 1 łyżka cukru 1 jajko 100 g roztopionego masła 1 cukier wanilinowy 200 ml ciepłego mleka 5 łyżek cukru pudru Dodatkowo Dżem np. porzeczkowy ,malinowy 1 roztrzepane jajko Kruszonka 50 g masła 100 g mąki 50 g cukru 10 g cukru wanilinowego PRZYGOTOWANIE:  Do miseczki przekładam drożdże, ciepłe mleko, cukier oraz szczyptę soli. Mieszam

Gotowanie Patki
ALEEE PĄCZKI kawie do towarzystwa 235

bojący się eksperymentów cukierniczych mogli z kolei popróbować ananasa z kokosem, rafaello czy kawy . Swoistą wizytówką lokalu są smakowe lukry , którymi pączki się oblewa - chociażby ten uroczo różowy o malinowym posmaku . Ja osobiście skusiłam się na torcik pączkowy z bitą śmietaną i świeżymi owocami . Do tego filiżanka białej kawy . Torcik pączkowy mnie zachwycił! Co za oryginalny pomysł na pączka! Okazał

Grunt to przepis!
Szakszuka 141

Pożywne, zdrowe śniadanko podane nieco inaczej :) Wartościowe i sycące. Bardzo smaczne. Warto spróbować. Składniki na szakszukę (2 porcje): 4 duże pomidory malinowe (wystarczą 3) 4 jajka 4 kuleczki mozzarelli kilka listków bazyli duży ząbek czosnku sól pieprz oregano Pomidory sparzyć, a następnie obrać ze skórki. Pokroić w średniej wielkości kostkę. Czosnek przepuścić przez praskę i chwilę podsmażyć na maśle. Dodać

Karola gotuje
ciasteczka słoneczka vel ciasteczka warszawskie 391

pieczenia i pieczemy przez ok. 15 min. w 180 st. C, do lekkie zrumienienia się lukru. Po upieczeniu odstawiamy do całkowitego wystudzenia. dodatkowo: ulubiony dżem do przełożenia np. morelowy, malinowy… wiórka do obtoczenia wykonanie: Wystudzone ciasteczka smarujemy dżemem od strony bez lukru/bezy, łączymy dwa. Boki również smarujemy dżemem i obtaczamy w wiórkach

Domowy Smak Jedzenia
ciasto śnieżny puch 337

składniki: 500 g sera białego, zmielonego 300 ml śmietanki kremówki 2 galaretki (np. cytrynowe lub agrestowe lub malinowe) 500 ml gorącej wody 2 łyżki cukru pudru lub do smaku dodatkowo: ok. 5 – 6 łyżek wiórek kokosowych do posypania ciasta ok. 15 szt. herbatników + 4 na docinkę (ilość herbatników zależy od ich wielkości) wykonanie: Na dnie foremki (ok.21x25cm) wyłożonej papierem

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto budyniowo-maliowe 166

szkl mąki krupczatki 125 g masła 2 żółtka szczypta soli szczypta proszku do pieczenia 2 budynie waniliowe 3/4 l mleka 6 łyżek cukru maliny ok 400 g 2 galaretki malinowe Ciasto zagniatamy i wyklejmy dno tortownicy . Podpiekamy ok 15 min . w temp 180st Budyń gotujemy z cukrem. Trochę malin posypujemy na cieście, oblewamy budyniem i pieczemy ok 20 min. Wyjmujemy

Gotowanie jest łatwe
Tort bezowy Pavlova z malinową frużeliną 194

Wysoka czteropiętrowa beza Pavlova obsypana kwiatami jabłoni. Malinowa, słodka i chrupiąca z zewnątrz. Czytaj więcej

Przepisy Kulinarne
Paprykarz jaglany z wędzonym serem 128

który bardzo kojarzy się po prostu z mięsem. Potrzebujemy: 2/3 szklanki suchej kaszy jaglanej 2 i 1/2 szklanki wody do gotowania kaszy 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego 1/3 świeżego pomidora malinowego 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 2 płaskie łyżki miodu, ja użyłam miodu wrzosowego od Wyroby Naturalne   1 szklanka startego na małych oczkach oscypka Wyroby Naturalne sól, pieprz

MamaOskarka
SZYBKIE DROŻDŻÓWKI Z BUDYNIEM 1243

można kombinować. Moja dzisiejsza propozycja nadzienia to budyń, a nawet jego dwa smaki, tak żeby nie było nudno ;) SKŁADNIKI: nadzienie 2 opakowania budyniu z cukrem (u mnie waniliowy i malinowy) 500 ml mleka ciasto 20 g świeżych drożdży 250 ml mleka 40 g cukru 500 g mąki pszennej 1 żółtko 85 g oleju szczypta soli białko do do posmarowania drożdżówek

Kuchnia w opałach
Buddha bowl: miska rozmaitości z quinoa i awokado 182

Pysznie, zdrowo i bardzo kolorowo! Buddha bowl: miska rozmaitości z quinoa i awokado Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1 szklanka ugotowanej quinoa (komosy ryżowej) 1 dojrzałe awokado 1/2  malinowego pomidora 2 duże rzodkiewki 1/4 czerwonej cebuli 2 garści liści szpinaku kiełki rzodkiewki rzeżucha uprażone nasiona słonecznika Dressing: oliwa z oliwek EV sok z cytryny 1/3 łyżeczki musztardy sól pieprz

Kulinarne przygody Gatity