śmietanki kremówki 30% 1/2 szklanki mleka 2 szklanki świeżych malin 1/2 szklanki borówek 7 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżki żelatyny 2 opakowania galaretki malinowej SKŁADNIKI na spód do sernika na zimno: 400 g herbatników maślanych 200 g masła 2 łyżki kakao PRZYGOTOWANIE galaretki i spodu do sernika na zimno: Galaretkę przygotowujemy zgodnie
kulinarnyJaciepło z warzywami pieczonymi w piekarniku z dodatkiem surowych. Pyszna i do syta! Składniki marchewka, seler, pietruszka, groszek,batat itd botwinka ulubiona sałata koperek bazylia oliwa z oliwek pomidor malinowy opcjonalnie biały i czarny sezam Warzywa obierz, pokrój na kawałki, wsyp do miski, przypraw jak lubisz. Dolej trochę oliwy z oliwek. Wsyp do specjalnego woreczka do zapiekania, dolej trochę wody
Z Kuchni Do Kuchnisera z wiaderka, 100 g jogurtu naturalnego, 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżki wiórek kokosowych, 1/3 szkl. jagód, 6 listków żelatyny Dodatkowo: maliny i jagody do dekoracji, galaretka malinowa WYKONANIE Spód ciasteczkowy: Ciastka blendujemy lub mocno rozgniatamy. Masło topimy. Wystudzone masło mieszamy z pokruszonymi ciastkami. Tortownicę o średnicy 18 cm wykładamy folią, wykładamy masę ciasteczkową lekko dociskając. Wkładamy do lodówki
słodki bratekniemal magiczny żelują płyny, przygotowuję go czasami nawet po kilka razy w miesiącu. Szczególnie latem, kiedy owoców jest pod dostatkiem. Ostatnio moją ulubioną wersją puddingu chia jest ta z malinowym musem. Ale wystarczy zmiksować wszelkie inne ulubione owoce, np. jagody, czy truskawki i połączyć je z mlekiem kokosowym oraz nasionami chia. Dzięki temu pudding jest jeszcze lepszy i bardziej uzależniający
Food Squarepiekarniku nagrzanym do 170 stopni C około 10 minut. Podpieczony spód wyciągnij z piekarnika, odstaw ,aż wystygnie. Przygotuj teraz piankę. Składniki 6 białek 2 opakowania budyniu wiśniowego lub malinowego 120 ml oleju roślinnego czarna jagoda pół litra lub więcej 150-200 g cukru Białka ubij na sztywno i stopniowo dodawaj cukier, proszek budyniowy oraz olej. Wszystko dokładnie wymieszaj. Piankę wyłóż
Z Kuchni Do Kuchnisalatka pachnąca Bieszczadami. Bo stamtąd przywiozłam sporą ilość wędzonych oscypków. Uwielbiam ten owczy ser! Jest niesamowicie aromatyczny i zwykłą sałatkę zamienia w niezwykłą! Składniki salata lodowa lub inna pomidor malinowy oscypek wędzony lub naturalny garść prażonych pestek dyni trochę białego i czarnego sezamu olej z czarnuszki lub inny sól do smaku spora ilość świeżych liści bazylii Warzywa umyj. Porwij sałatę
Z Kuchni Do Kuchnimozzarellę na małe kawałeczki, kilka malin miksujemy na sosik. Wszystko gotowe, można podawać. Układamy kolejno mix sałat, a na to wątróbki, pomidorki, mozzarelkę, maliny - na górę kilka kropel sosu malinowego. Smacznego !!! Wartość odżywcza oraz kalorie (2 porcje): Wartość odżywcza opracowana na stronie www.kalkulatorkalorii.net
Smacznie Pysznie Kalorycznieprzecedź przez gazę , wyciśnij z nich resztę soku. Maliny także przecedź przez gazę ( możesz przez tą samą co wiśnie ), wyciśnij resztę soku z owoców. Nalew wiśniowy wymieszaj z sokiem malinowym. Płyn wlej do słoja, słój szczelnie zamknij i odstaw na 3 miesiące, aby trunek się sklarował. Po tym czasie zlej ostrożnie nalewkę znad osadu, osad przefiltruj przez bibułę filtracyjną , połącz
Przepisy i porady kulinarneprosto ze słoika. Trudno o wygodniejszy posiłek! Składniki słoik litrowy lub dwa mniejsze słoiki makaron penne lub jak u mnie zielony makaron w kształcie listków oliwnych zielone pesto pomidory malinowe lub koktajlowe, możecie użyć trzech kolorów pomidorków pomarańczowa papryka w oryginale są mikroliście, nie miałam ich pod ręką, dlatego dodałam młodziutkiej świeżej botwinki i koperku parmezan lub długo dojrzewający
Z Kuchni Do Kuchnidużą blachę 36x25 cm Brownie: 200 g masła 300 g czekolady mlecznej 150 g mąki pszennej 100 g cukru 3 jajka szczypta soli Galaretka z malinami: 2 galaretki malinowe lub truskawkowe 500 g malin Sernik z białą czekoladą: 1 kg białego sera w wiaderku* 200 g sera mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 300 g białej czekolady
Food SquareKorzystajmy z darów natury i miksujmy pożywne koktajle z owocami leśnymi ! Na zdrowie! Koktajl malinowo - brzoskwiniowy Koktajl jagodowo - porzeczkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z musli i chia Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl jeżynowy z chia Koktajl z jeżyn na jogurcie Koktajl jeżynowy z chrupiącą granolą owocową Koktajl z jeżyn na maślance
Moja smaczna kuchniabobem Składniki: 500 g bobu ½ pęczka koperku 60 ml oliwy z oliwek 5 ząbków czosnku 120 g boczku wędzonego 1 łyżka oleju roślinnego 1 duży pomidor malinowy ½ pęczka natki pietruszki 20 g parmezanu sok wyciśnięty z ½ cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Bób przepłucz pod zimną bieżącą wodą. Przełóż do garnka, zalej zimną wodą
kuron.com.plogórka, którego zrywa się z grządki. Składniki na panzanellę: 100 g sucharków pół szklanki zimnej wody 2 łyżki octu jabłkowego duży ogórek szklarniowy duża cebula – 4 dojrzałe pomidory malinowe puszka tuńczyka (jednolity w sosie własnym) świeżo zmielony pieprz kilka listków bazylii do dekoracji pestki dyni do dekoracji garść zielonych oliwek bez pestek do dekoracji chlust oliwy do dekoracji Pełen przepis
Ugotowane pozamiatanePodrzucam Wam dziś przepis na naprawdę szybkie jedzonko- zapiekana bułka z pomidorami. Składniki: półbagietka 1 pomidor malinowy 1 łyżka oliwy 1 ząbek czosnku sól i pieprz Przygotowanie: włącz piekarnik i rozgrzej do 180 stopni bułki przekrój na pół, połóż na blachę i wstaw do piekarnika na 10 minut w międzyczasie sparz pomidora, obierz go ze skóry, pokrój naprawdę drobno buły
Oka w rosole czyli KaFka gotujefioletową kukurydzą i z jarmużem) puszka czarnej fasoli (400 g) kopiasta łyżka pikantnego sosu barbecue pół łyżeczki mielonej kolendry pół łyżeczki mielonego kuminu salsa awokado: dojrzałe awokado duży pomidor malinowy sok z połowy limonki pół łyżeczki zielonego tabasco pół pęczka drobno posiekanego szczypiorku spora szczypta soli dodatkowo: kwaśna śmietana cheddar papryczki jalapeño i chili szczypiorek, natka pietruszki lub kolendra cząstki
Mienta blog