Torcik Wuzetka Torcik ten jest bardzo prosty w przygotowaniu i z pewnością przypadnie do gustu osobom, które lubią tradycyjne ciasta (jak mojej babci). Krem śmietanowy jest delikatny i lekko kwaskowaty. Torcik stosunkowo szybko można przygotować, a jeszcze szybciej zniknie z waszych talerzy. Składniki: (na tortownicę o śr. 24 cm) Na biszkopt: 5 jajek 5 łyżek cukru 3,5 łyżki mąki zwykłej 2,5 łyżka mąki ziemniaczanej Na krem śmietanowy: 350 ml śmietanki 30% 350 ml śmietany 18% (kwaśnej) 3 łyżki... czytaj dalej...
Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...