Masa śmietanowa: - 250g zimnego mascarpone - 200g zimnej kremówki 30% - 150g schłodzonej galaretki rozpuszczonej w wodzie* (patrz poniżej) - 1 łyżka mielonego ksylitolu lub pudru trzcinowego (lub zwykłego) Dodatkowo: - 4 galaretki malinowe (na 0,5l wody każda) - ok.300-400g malin (u mnie ogrodowe: świeże i mrożone) * W ok. 1350g (ml) gorącej wody rozmieszać dokładnie 4 galaretki. Odlać z całości 150g (ml) płynnej galaretki
Smaczne Zdrowemlekiem i syropem różanym. Na patelni rozpuszczamy masło. Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane. Przed podaniem polewamy syropem różanym i posypujemy suszonym płatkami. Smacznego :) Artykuł Malinowo-różane tosty francuskie z twarożkiem pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogTosty francuskie to świetny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa- choć ze świeżego również są pyszne. Ja zrobiłam moje tosty z chleba tostowego świeżego i wyszły super.Do środka plaster pomidora malinowego i mozzarella Galbani . Polecam Składniki: 3 jajka 1/2 szkl mleka 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i suszonej bazylii 8 kawałków chleba tostowego 4 plastry pomidora 4 łyżeczki
słodkie i nie tylko historie kulinarnesię aksamitna. Gotową masę wylewamy na upieczone i wystudzone ciasto (ciasto włożone go foremki, w której się piekło). Wstawiamy do lodówki do stężenia. składniki na wierzch ciasta: 2 galaretki malinowe 750 ml gorącej wody ok. 500 g malin wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Dodajemy maliny, mieszamy aby całe pokryte były galaretką. Wykładamy równomiernie na masę serową
Domowy Smak Jedzeniaminimum dwóch rodzajów pomidorów, będzie do tego jeszcze pięknie! Składniki (na formę o średnicy ok. 31cm): opakowanie ciasta francuskiego 250g twarogu 250g ricotty 2 duże pomidory – u mnie malinowy i żółty garść pomidorków koktajlowych 1 średnia cebula po łyżce siekanej świeżej mięty i oregano sól i pieprz do smaku łyżka mąki łyżka oleju Przygotowujemy nadzienie twarogowe – cebulę
Smaczna Stronacukru 50 ml wódki z rozmarynem( do wódki włożyć kilka gałązek rozmarynu i odstawić na dobę w zamkniętej butelce) Do blendera wrzucamy owoce. Miksujemy dosypując … Czytaj dalej Sorbet malinowy
gotuj ze mnąPrzygotowując tę zupę najlepiej kupować gruntowe, miejscami miękkie pomidory, których dodatkową zaletą jest zazwyczaj nieco niższa cena. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 2 kg świeżych pomidorów (miękkich, bardzo dojrzałych; np. malinowych lub bawole serce) 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka oleju np. kokosowego 1 łyżka masła przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta chili w proszku lub płatkach
cool and mintyochoty, może wykorzystać gotowane, lub pieczone mięso z kurczaka. Kuskus z pomidorami i boczkiem Ważnym składnikiem dania są pomidory. Jeśli macie sposobność kupcie różne rodzaje pomidorów: koktajlowe, malinowe, truskawkowe, wszystkie jakie znajdziecie. Każda odmiana ma swój smak i wszystkie zamknięte w jednym garnku tworzą super kompozycję smakową. W przepisie występuje bekon – można z niego zrezygnować, ale dodaje on potrawie przyjemny
Niedzielny kucharzzrobić-wreszcie się wzięłam i zrobiłam -pasztet z cukinii ,bo o nim mowa-Wyszedł genialny,pełen aromatów i smaku.Prosty do zrobienia ,tani ,super sprawdził się na śniadanie z odrobiną malinowego pomidorka ,lib na obiad z sosem czosnkowym-mniam,zdecydowanie do powtórzenia-polecam gorąco....i ten zapach który rozchodzi się po domu jak się piecze....zdecydowanie ciężko doczekać ,aż wystygnie ,żeby
Swojskie jedzonkoUwielbiam takie szybkie zupy. Ze świeżych składników, aromatyczne. Składniki: 3 pomidory zwykłe 3 pomidory malinowe 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 5 listków bazylii gorgonzola śmietana 18% Do rondelka wrzucam masło, dodaję oliwę z oliwek, wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Chwilę duszę. Pomidory sparzam, obieram
MojaQchnia.plPyszne ciacho idealne na upalne dni, ale nie tylko. Banany dostępne są przez cały rok więc można je upiec kiedy tylko znajdziemy na nie ochotę. W zasadzie identyczne jak malinowa chmurka z różnicą w postaci smaku galaretki i owoców oraz czekoladowej bezy. Następnym razem pominę ananasy gdyż nie pasowały mi zbytnio do tego ciacha. Porcja na blaszkę o wymiarach
Pieguskowa Kuchniaolejem słonecznikowym, ale można również wykorzystać oliwę lub inny olej roślinny. Do suszenia najlepiej się nadają pomidory odmiany Lima, ponieważ mają mało pestek i grube ścianki miąższu. Próbowałam suszyć malinowe, ale one z kolei są za bardzo mięsiste i miękkie. Dodatki do suszonych pomidorów mogą być rożne, ja wykorzystałam zioła (tymianek, rozmaryn) oraz czosnek. Z 3 kg pomidorów wyszło
Obiad gotowypolecam nikomu psikusa nie robić i użyć wydrylowanych wiśni ;) Ciasto jest nieco pracochłonne, ale za to efekt końcowy rewelacyjny! – nie tylko wizualnie, ale też smakowo! :) Polecam również przepis: Malinowa Chmurka @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center
Kulinarne PrzebojeZrób galaretkowca ! Szybko się robi i jest absolutnie pyszny! Co nam trzeba? 800 g jogurtu naturalnego greckiego 200ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 4 galaretki: u mnie truskawkowa, malinowa, wiśniowa i cytrynowa 6 łyżeczek żelatyny 2 nektarynki Robimy! Każdą z galaretek rozpuszczamy osobno w 300ml wrzącej wody. Studzimy. Przelewamy do płaskich naczyń i wkładamy do lodówki, do momentu całkowitego
Latosiowydomciecierzycy 2 łyżeczki zimnego masła 1 mozzarella Galbani (125 gram) 170 ml śmietanki 18% 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki soku z cytryny garść świeżych listków bazylii 1 średni pomidor malinowy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego kilka kropel sosu z ostrej papryki, lub pieprz pół łyżeczki agaru 2/3 szklanki zimnego oleju do zrobienia "kawioru" sól Wykonanie: Żelatynę namaczamy w paru łyżkach zimnej
Quinoa Raz!