malinowe - 6058 przepisów (strona:184/404)

CIASTO BISZKOPTOWE Z GALARETKĄ I MALINAMI 159

Masa śmietanowa: - 250g zimnego mascarpone - 200g zimnej kremówki 30% - 150g schłodzonej galaretki rozpuszczonej w wodzie* (patrz poniżej) - 1 łyżka mielonego ksylitolu lub pudru trzcinowego (lub zwykłego) Dodatkowo: - 4 galaretki malinowe (na 0,5l wody każda) - ok.300-400g malin (u mnie ogrodowe: świeże i mrożone) * W ok. 1350g (ml) gorącej wody rozmieszać dokładnie 4 galaretki. Odlać z całości 150g (ml) płynnej galaretki

Smaczne Zdrowe
Malinowo-różane tosty francuskie z twarożkiem 142

mlekiem i syropem różanym. Na patelni rozpuszczamy masło. Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane. Przed podaniem polewamy syropem różanym i posypujemy suszonym płatkami. Smacznego :)   Artykuł Malinowo-różane tosty francuskie z twarożkiem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Tosty francuskie po włosku 158

Tosty francuskie to świetny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa- choć ze świeżego również są pyszne. Ja zrobiłam moje tosty z chleba tostowego świeżego i wyszły super.Do środka plaster pomidora malinowego i mozzarella  Galbani .  Polecam   Składniki: 3 jajka 1/2 szkl mleka 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i suszonej bazylii 8 kawałków chleba tostowego 4 plastry pomidora 4 łyżeczki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ciasto z serem na zimno, galaretką i malinami 558

się aksamitna. Gotową masę wylewamy na upieczone i wystudzone ciasto (ciasto włożone go foremki, w której się piekło). Wstawiamy do lodówki do stężenia. składniki na wierzch ciasta: 2 galaretki malinowe 750 ml gorącej wody ok. 500 g malin wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Dodajemy maliny, mieszamy aby całe pokryte były galaretką. Wykładamy równomiernie na masę serową

Domowy Smak Jedzenia
Szybka pomidorowa tarta z ziołowym twarogiem 189

minimum dwóch rodzajów pomidorów, będzie do tego jeszcze pięknie! Składniki (na formę o średnicy ok. 31cm): opakowanie ciasta francuskiego 250g twarogu 250g ricotty 2 duże pomidory – u mnie malinowy i żółty garść pomidorków koktajlowych 1 średnia cebula po łyżce siekanej świeżej mięty i oregano sól i pieprz do smaku łyżka mąki łyżka oleju   Przygotowujemy nadzienie twarogowe – cebulę

Smaczna Strona
Sorbet malinowy 121

cukru 50 ml wódki z rozmarynem( do wódki włożyć kilka gałązek rozmarynu i odstawić na dobę w zamkniętej butelce) Do blendera wrzucamy owoce. Miksujemy dosypując … Czytaj dalej Sorbet malinowy

gotuj ze mną
KREM ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 307

Przygotowując tę zupę najlepiej kupować gruntowe, miejscami miękkie pomidory, których dodatkową zaletą jest zazwyczaj nieco niższa cena. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 2 kg świeżych pomidorów (miękkich, bardzo dojrzałych; np. malinowych lub bawole serce) 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka oleju np. kokosowego 1 łyżka masła przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta chili w proszku lub płatkach

cool and minty
Piątek: Danie jednogarnkowe z kuskusu, pomidorów i krewetek 149

ochoty, może wykorzystać gotowane, lub pieczone mięso z kurczaka. Kuskus z pomidorami i boczkiem Ważnym składnikiem dania są pomidory. Jeśli macie sposobność kupcie różne rodzaje pomidorów: koktajlowe, malinowe, truskawkowe, wszystkie jakie znajdziecie. Każda odmiana ma swój smak i wszystkie zamknięte w jednym garnku tworzą super kompozycję smakową. W przepisie występuje bekon – można z niego zrezygnować, ale dodaje on potrawie przyjemny

Niedzielny kucharz
Pasztet pieczony z cukinii 224

zrobić-wreszcie się wzięłam i zrobiłam -pasztet z cukinii ,bo o nim mowa-Wyszedł genialny,pełen aromatów i smaku.Prosty do zrobienia ,tani ,super sprawdził się na śniadanie z odrobiną malinowego pomidorka ,lib na obiad z sosem czosnkowym-mniam,zdecydowanie do powtórzenia-polecam gorąco....i ten zapach który rozchodzi się po domu jak się piecze....zdecydowanie ciężko doczekać ,aż wystygnie ,żeby

Swojskie jedzonko
Zupa krem ze świeżych pomidorów z bazylią i serem gorgonzola 89

Uwielbiam takie szybkie zupy. Ze świeżych składników, aromatyczne. Składniki: 3 pomidory zwykłe 3 pomidory malinowe 1/2 cebuli 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 4 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz 5 listków bazylii gorgonzola śmietana 18% Do rondelka wrzucam masło, dodaję oliwę z oliwek, wrzucam pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Chwilę duszę. Pomidory sparzam, obieram

MojaQchnia.pl
Bananowa chmurka 432

Pyszne ciacho idealne na upalne dni, ale nie tylko. Banany dostępne są przez cały rok więc można je upiec kiedy tylko znajdziemy na nie ochotę. W zasadzie identyczne jak malinowa chmurka z różnicą w postaci smaku galaretki i owoców oraz czekoladowej bezy. Następnym razem pominę ananasy gdyż nie pasowały mi zbytnio do tego ciacha. Porcja na blaszkę o wymiarach

Pieguskowa Kuchnia
Suszone pomidory w oleju (do słoików) 123

olejem słonecznikowym, ale można również wykorzystać oliwę lub inny olej roślinny. Do suszenia najlepiej się nadają pomidory odmiany Lima, ponieważ mają mało pestek i grube ścianki miąższu. Próbowałam suszyć malinowe, ale one z kolei są za bardzo mięsiste i miękkie. Dodatki do suszonych pomidorów mogą być rożne, ja wykorzystałam zioła (tymianek, rozmaryn) oraz czosnek. Z 3 kg pomidorów wyszło

Obiad gotowy
Ciasto Zemsta Teściowej – Wiśniowa Chmurka 2359

polecam nikomu psikusa nie robić i użyć wydrylowanych wiśni ;) Ciasto jest nieco pracochłonne, ale za to efekt końcowy rewelacyjny! – nie tylko wizualnie, ale też smakowo! :) Polecam również przepis: Malinowa Chmurka @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center

Kulinarne Przeboje
Galaretkowiec jogurtowy z nektarynką 236

Zrób galaretkowca ! Szybko się robi i jest absolutnie pyszny! Co nam trzeba? 800 g jogurtu naturalnego greckiego 200ml śmietany kremówki 5 łyżek cukru pudru 4 galaretki: u mnie truskawkowa, malinowa, wiśniowa i cytrynowa 6 łyżeczek żelatyny 2 nektarynki Robimy! Każdą z galaretek rozpuszczamy osobno w 300ml wrzącej wody. Studzimy. Przelewamy do płaskich naczyń i wkładamy do lodówki, do momentu całkowitego

Latosiowydom
Bazyliowa panna cotta z mozzarelli z pomidorowym "kawiorem" na bezglutenowym krakersie 134

ciecierzycy 2 łyżeczki zimnego masła 1 mozzarella Galbani (125 gram) 170 ml śmietanki 18% 2 łyżeczki żelatyny 2 łyżeczki soku z cytryny garść świeżych listków bazylii 1 średni pomidor malinowy 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego kilka kropel sosu z ostrej papryki, lub pieprz pół łyżeczki agaru 2/3 szklanki zimnego oleju do zrobienia "kawioru" sól Wykonanie: Żelatynę namaczamy w paru łyżkach zimnej

Quinoa Raz!