malinowe - 6058 przepisów (strona:178/404)

Galaretka z malin 196

maliny się rozpadną. Przelać na gęste sitko i przetrzeć. Płyn, który otrzymamy ponownie zagotować. Wsypać cukier wymieszany z pektyną i mieszając gotować około 5 minut. Gorącą galaretkę malinową przelać do wyparzonych słoiczków i szczelnie zakręcić. Ułożyć słoiki do góry dnem. Po około 15 minutach odwrócić z powrotem. Pozostawić do ostudzenia i wynieść do spiżarni

Ala piecze i gotuje
SAŁATKA Z POMIDORÓW Z FETĄ 161

krzaczkach i coraz więcej z dnia na dzień dojrzewa. Sałatki przygotowujemy więc najróżniejsze, zachwycając się ich smakiem. Są bardzo zdrowe, warto jeść je codziennie.  Składniki: 4 pomidory malinowe pół czerwonej cebuli pół szklanki posiekanej natki pietruszki kilkanaście kosteczek fety sól,pieprz olej lniany lub inny ulubiony Wykonanie: Pomidory kroimy w duże kostki, cebulę drobno kroimy w półpiórka. Pomidory mieszamy

Z Majeczką w kuchni
ŚMIETANOWY MROŻONY DESER Z MALINAMI 148

smaku listki mięty Wykonanie: Maliny blendujemy ( odkładamy kilkanaście sztuk do dekoracji), powstały mus podgrzewamy, dosładzamy do smaku. Gotowy schłodzony deser kroimy w plastry, nakładamy na talerze, polewamy musem malinowym, dekorujemy całymi malinami oraz listkami mięty

Z Majeczką w kuchni
Faszerowane pomidory 134

elementów. Bardzo smaczna propozycja na obiad lub idealnie podzielna, aby podać na kolacje ze znajomymi – na pewno będą zachwyceni. Składniki (na około 8 pomidorów): 8 średniej wielkości pomidorów malinowych pół szklanki ryżu 400g mielonego mięsa z kurczaka – u mnie z mięso z podudzia 2 cebule szalotki 2 łyżki siekanej natki pietruszki 100g drobno tartego sera żółtego 2 ząbki

Smaczna Strona
Wytrawne gofry z bruschettą 132

mąki pszennej 50 g parmezanu 100 g frankfurterek Henryk Kania 1/2 czerwonej cebulki 450 ml wody 25 ml oleju rzepakowego 2 jaja sól, pieprz Bruschetta: 2 pomidory malinowe świeża bazylia oliwa z oliwek sól, pieprz W misce mieszamy mąkę ze startym parmezanem, pokrojonymi w cienkie talarki frankfurterkami, pokrojoną w kostkę czerwoną cebulką oraz solą i pieprzem. Wodę mieszamy z żółtkami

MamaOskarka
Malinowy przekładaniec 146

pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 250 g schłodzonego masła 5 żółtek Pianka 5 białek … Czytaj dalej Malinowy przekładaniec

gotuj ze mną
Sernik z budyniem biszkoptowym 724

Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Mój sernik na drugim miejscu na Mikserze Kulinarnym , wśród najchętniej czytanych wczoraj przepisów. Dziękuję. Wydrukuj przepis The post Sernik z budyniem biszkoptowym appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Sałatka z pomidorów , bazylii i czosnku z jogurtem 141

zdrowemu czosnkowi , a także podkreślona świeżą bazylią . Pyszna , lekka i szybka do zrobienia Cóż więcej dodać … Mniam ! Składniki : 1 pomidor czerwony , najlepiej malinówka 1 pomidor żółty , także najlepiej malinowy 1 mała cebulka szalotka 1 ząbek czosnku kilka listków bazylii 2 łyżki , gęstego jogurtu greckiego sól , pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomidory myjemy , kroimy w dowolne kawałki , ja preferuję

Ogrodnik w podróży
Sok malinowy 182

Lato powoli się kończy ale na szczęście owoców w babcinym ogródku nie brakuje, dlatego gdy tylko znalazłam wolną chwilę zabrałam się za przygotowanie przetworów. Sok malinowy najlepiej sprawdzi się w okresie jesienno-zimowym jako pyszny dodatek do rozgrzewającej herbaty. Ładnie udekorowane słoiczki z sokiem można ustawić w kuchennej witrynce lub podarować w prezencie. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Lunch box ryżowy na słodko 144

musowi z jabłek, o którym pisałam wczoraj PRZEPIS można zagospodarować ryż z obiadu na pyszną przekąskę do pracy Wystarczy: W pudełeczku nałożyć ryżu (u mnie Kupiec) , polać musem jabłkowo-malinowym i posypać świeżymi malinami. Lunch box do pracy gotowy. Do tego świeży listek mięty, kilka pestek dyni i słonecznika i mamy pyszną przekąskę lunchową! Polecam dla zabieganych ps. co dać

Latosiowydom
Mus caprese z paluszkami Grissini 134

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: ½ szklanki ugniecionych liści bazylii 3 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku 1 kulka sera mozzarella Galbani 1 duży pomidor malinowy 2 łyżki ketchupu pikantnego Szczypta soli 1 opakowanie paluszków grissini Sposób przygotowania: Liście bazylii miksujemy z czosnkiem i oliwą, przelewamy do przygotowanych pojemniczków (najlepiej zrobić osobno dla każdego). Następnie miksujemy

Kuchnia w czekoladzie
CIASTO BISZKOPTOWE Z GALARETKĄ I MALINAMI 172

Masa śmietanowa: - 250g zimnego mascarpone - 200g zimnej kremówki 30% - 150g schłodzonej galaretki rozpuszczonej w wodzie* (patrz poniżej) - 1 łyżka mielonego ksylitolu lub pudru trzcinowego (lub zwykłego) Dodatkowo: - 4 galaretki malinowe (na 0,5l wody każda) - ok.300-400g malin (u mnie ogrodowe: świeże i mrożone) * W ok. 1350g (ml) gorącej wody rozmieszać dokładnie 4 galaretki. Odlać z całości 150g (ml) płynnej galaretki

Smaczne Zdrowe
Malinowo-różane tosty francuskie z twarożkiem 150

mlekiem i syropem różanym. Na patelni rozpuszczamy masło. Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane. Przed podaniem polewamy syropem różanym i posypujemy suszonym płatkami. Smacznego :)   Artykuł Malinowo-różane tosty francuskie z twarożkiem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
ciasto z serem na zimno, galaretką i malinami 568

się aksamitna. Gotową masę wylewamy na upieczone i wystudzone ciasto (ciasto włożone go foremki, w której się piekło). Wstawiamy do lodówki do stężenia. składniki na wierzch ciasta: 2 galaretki malinowe 750 ml gorącej wody ok. 500 g malin wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Dodajemy maliny, mieszamy aby całe pokryte były galaretką. Wykładamy równomiernie na masę serową

Domowy Smak Jedzenia
Szybka pomidorowa tarta z ziołowym twarogiem 206

minimum dwóch rodzajów pomidorów, będzie do tego jeszcze pięknie! Składniki (na formę o średnicy ok. 31cm): opakowanie ciasta francuskiego 250g twarogu 250g ricotty 2 duże pomidory – u mnie malinowy i żółty garść pomidorków koktajlowych 1 średnia cebula po łyżce siekanej świeżej mięty i oregano sól i pieprz do smaku łyżka mąki łyżka oleju   Przygotowujemy nadzienie twarogowe – cebulę

Smaczna Strona