chyba najszybsza i najtańsza przekąska imprezowa. Świetnie sprawdza się w sytuacji niespodziewanych gości bo składniki do jej przygotowania przeważnie zawsze mamy w lodówce. Składniki: 1 kg pomidorów ( najlepiej malinowych) duży kubek jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól,pieprz łyżeczka cukru 100 g żółtego sera w kawałku zielona cebulka Pomidory pokroić w grube plastry. Posypać pieprzem i posiekaną zieloną cebulką
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniaogromne i pyszne. Bardzo mi smakuje ta nicejska polędwicą z tuńczyka, jajkami przepiórczymi, kaparami, podpiekanymi ziemniakami i anchois. Fajna jest też ta grillowanym kozim serem z dressingiem malinowym i boczkiem. Teraz czas na to co uwielbiam, czyli makarony. Na naszym stole pojawiają się: trójkolorowe gnocchi (buraczane, ziemniaczane i szpinakowe), czarne ravioli z farszem z mięsa homara, krewetek, omułka i langusty
Kulinarne przygody Gatitylodówce. Sałatka z makaronem ryżowym Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując sałatkę makaronową. Sałatka z makaronem ryżowym Sięgnęłam po pomidorki koktajlowe. Możecie je jednak zastąpić dowolnym typem pomidorów np. malinowymi. Ogórka warto wydrążyć czyli usunąć z niego środek, w którym są ziarna. Jeśli tak zrobimy sałatka “nie podejdzie” nam wodą. Najlepszy do tej sałatki będzie makaron ryżowy. Możecie
mecooksdrożdżówek: 250 g mąki 150 ml mleka 30 g masła 30 g cukru (lub pół na pół cukru i erytrolu/ksylitolu) 6-8 g suszonych drożdży Dżem (u mnie malinowy) Przygotowanie: Mąkę mieszamy z drożdżami. Masło roztapiamy. Mieszamy wszystkie składniki (oprócz dżemu), ciasto powinno być elastyczne. Gdyby nie chciało się "robić" dodajcie więcej mąki lub mleka, ja musiałam tym razem sypnąć
Czarnawisienkadesery. Dzisiejsza propozycja jest szybka do zrobienia! Co nam trzeba? Na 4 pucharki: Opakowanie budyniu śmietankowego łyżeczka masła 500ml mleka 2 łyżki cukru dodatkowo: mus owocowy: u mnie jabłkowo-malinowy płatki migdałowe- 4 łyżki borówki Robimy! Przygotowujemy budyń: Podgrzewamy mleko (450ml) z cukrem i łyżką masła. Budyń mieszamy z mlekiem (50ml) i dodajemy do gorącego mleka cały czas mieszając
Latosiowydomsałatkę z fetą i ananasem: około 50 g rukoli 5-6 plastrów ananasa z puszki lub świeżego ananasa około 200 g pomidorów (mogą być różnego rodzaju – dałam jednego malinowego i garść żółtych koktajlowych) około 250 g sera feta 2 garście pestek słonecznika Sos: 3 łyżki wody 3 łyżki oliwy 3 łyżki wody z ananasa lub łyżeczka miodu łyżeczka octu jabłkowego
e-PrzepisyKulinarneszklanki ciepłej wody 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta soli Sos: 100 g ketchupu 3 łyżki oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku Dodatki: 3 ugotowane ziemniaki 2 pomidory malinowe 100 g pieczarek 3 ogórki kiszone 1 cebula 300 g mięsa mielonego 100 g startej mozzarelli Przygotowanie Najpierw przygotowujemy ciasto na pizzę. W połowie wody rozpuszczamy drożdże. Do przesianej mąki dodajemy
R'n'G Kitchenpolskiej wołowiny z jajkiem ( 27,90 zł). Wart spróbowania jest także t atar z pomidora ( 24,90 zł), p ate z wątróbki i foie gras z konfiturą malinową ( 24,90 zł) i a wokado z salsą pistacjową ( 24,90 zł). Na drugie danie polecam spróbować aromatycznego domowego, ugotowanego idealnie al dente, t agliatelle z ośmiornicą
Kulinarne przygody Gatitymoże być coś lepszego w listopadowe, wolne popołudnie od ciepłego soku malinowego, kawałka serniczka z rosą i do tego wszystkiego bestselerowej książki? Córa u babci, mąż coś tam sobie dłubie więc ja w spokoju mogłam oddać się lekturze. Tym razem mój wybór padł na kryminał "Zabójczy mróz" Louise Penny. Ta kanadyjska autorka bestselerowych powieści kryminalnych, cieszy się uznaniem czytelników
Cynamonowe szczęściewiórków kokosowych 200 g miękkiego masła Posypka, poncz: 1 łyżka masła 4 łyżki cukru 100 g wiórków kokosowych 300 g kwaskowatego dżemu (np. z czarnej porzeczki, wiśniowego, malinowego) 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki likieru kokosowego (np. Malibu; gdy ciasto jest dla dzieci, pomijamy) Biszkopt: Dno blaszki o wymiarach ok. 24x36cm wykładamy papierem do pieczenia, boków niczym nie smarujemy
Poezja smakubowałam już z brzoskwiniami, borówkami amerykańskimi a teraz z malinami. Bardzo puszyste a w lodówce zachowa świeżość przez kilka dni :) Polecam :) Oryginalny przepis pod nazwą Malinowy z cytrynową nutą pochodzi z gazety Tina. Składniki : 3 i 1/2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 2 i 1/2 szklanki cukru 4 jajka 1 torebka cukru waniliowego
cucinarepozostawiamy na około kwadrans. Następnie smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy ziarnami.Pieczemy około 1 godziny 1 temperaturze 180 o C. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły z rozpływającym się masełkiem i galaretką malinową koniecznie domowej roboty
cucinare