malinowe - 6058 przepisów (strona:186/404)

Malinowy przekładaniec 109

pszennej (użyłam tortowej) 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy 250 g schłodzonego masła 5 żółtek Pianka 5 białek … Czytaj dalej Malinowy przekładaniec

gotuj ze mną
Sernik z budyniem biszkoptowym 688

Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Mój sernik na drugim miejscu na Mikserze Kulinarnym , wśród najchętniej czytanych wczoraj przepisów. Dziękuję. Wydrukuj przepis The post Sernik z budyniem biszkoptowym appeared first on Moje Wypieki

mojewypiekiinietylko
Sałatka z pomidorów , bazylii i czosnku z jogurtem 110

zdrowemu czosnkowi , a także podkreślona świeżą bazylią . Pyszna , lekka i szybka do zrobienia Cóż więcej dodać … Mniam ! Składniki : 1 pomidor czerwony , najlepiej malinówka 1 pomidor żółty , także najlepiej malinowy 1 mała cebulka szalotka 1 ząbek czosnku kilka listków bazylii 2 łyżki , gęstego jogurtu greckiego sól , pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomidory myjemy , kroimy w dowolne kawałki , ja preferuję

Ogrodnik w podróży
Sok malinowy 151

Lato powoli się kończy ale na szczęście owoców w babcinym ogródku nie brakuje, dlatego gdy tylko znalazłam wolną chwilę zabrałam się za przygotowanie przetworów. Sok malinowy najlepiej sprawdzi się w okresie jesienno-zimowym jako pyszny dodatek do rozgrzewającej herbaty. Ładnie udekorowane słoiczki z sokiem można ustawić w kuchennej witrynce lub podarować w prezencie. Czytaj więcej

Czekoladowa muffinka
Lunch box ryżowy na słodko 112

musowi z jabłek, o którym pisałam wczoraj PRZEPIS można zagospodarować ryż z obiadu na pyszną przekąskę do pracy Wystarczy: W pudełeczku nałożyć ryżu (u mnie Kupiec) , polać musem jabłkowo-malinowym i posypać świeżymi malinami. Lunch box do pracy gotowy. Do tego świeży listek mięty, kilka pestek dyni i słonecznika i mamy pyszną przekąskę lunchową! Polecam dla zabieganych ps. co dać

Latosiowydom
Mus caprese z paluszkami Grissini 98

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: ½ szklanki ugniecionych liści bazylii 3 łyżki oliwy 1 ząbek czosnku 1 kulka sera mozzarella Galbani 1 duży pomidor malinowy 2 łyżki ketchupu pikantnego Szczypta soli 1 opakowanie paluszków grissini Sposób przygotowania: Liście bazylii miksujemy z czosnkiem i oliwą, przelewamy do przygotowanych pojemniczków (najlepiej zrobić osobno dla każdego). Następnie miksujemy

Kuchnia w czekoladzie
CIASTO BISZKOPTOWE Z GALARETKĄ I MALINAMI 141

Masa śmietanowa: - 250g zimnego mascarpone - 200g zimnej kremówki 30% - 150g schłodzonej galaretki rozpuszczonej w wodzie* (patrz poniżej) - 1 łyżka mielonego ksylitolu lub pudru trzcinowego (lub zwykłego) Dodatkowo: - 4 galaretki malinowe (na 0,5l wody każda) - ok.300-400g malin (u mnie ogrodowe: świeże i mrożone) * W ok. 1350g (ml) gorącej wody rozmieszać dokładnie 4 galaretki. Odlać z całości 150g (ml) płynnej galaretki

Smaczne Zdrowe
Malinowo-różane tosty francuskie z twarożkiem 117

mlekiem i syropem różanym. Na patelni rozpuszczamy masło. Tosty smażymy z obu stron, aż będą rumiane. Przed podaniem polewamy syropem różanym i posypujemy suszonym płatkami. Smacznego :)   Artykuł Malinowo-różane tosty francuskie z twarożkiem pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Tosty francuskie po włosku 113

Tosty francuskie to świetny pomysł na wykorzystanie czerstwego pieczywa- choć ze świeżego również są pyszne. Ja zrobiłam moje tosty z chleba tostowego świeżego i wyszły super.Do środka plaster pomidora malinowego i mozzarella  Galbani .  Polecam   Składniki: 3 jajka 1/2 szkl mleka 1/2 łyżeczki soli, pieprzu i suszonej bazylii 8 kawałków chleba tostowego 4 plastry pomidora 4 łyżeczki

słodkie i nie tylko historie kulinarne
ciasto z serem na zimno, galaretką i malinami 518

się aksamitna. Gotową masę wylewamy na upieczone i wystudzone ciasto (ciasto włożone go foremki, w której się piekło). Wstawiamy do lodówki do stężenia. składniki na wierzch ciasta: 2 galaretki malinowe 750 ml gorącej wody ok. 500 g malin wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w wodzie. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Dodajemy maliny, mieszamy aby całe pokryte były galaretką. Wykładamy równomiernie na masę serową

Domowy Smak Jedzenia
Szybka pomidorowa tarta z ziołowym twarogiem 158

minimum dwóch rodzajów pomidorów, będzie do tego jeszcze pięknie! Składniki (na formę o średnicy ok. 31cm): opakowanie ciasta francuskiego 250g twarogu 250g ricotty 2 duże pomidory – u mnie malinowy i żółty garść pomidorków koktajlowych 1 średnia cebula po łyżce siekanej świeżej mięty i oregano sól i pieprz do smaku łyżka mąki łyżka oleju   Przygotowujemy nadzienie twarogowe – cebulę

Smaczna Strona
Sorbet malinowy 99

cukru 50 ml wódki z rozmarynem( do wódki włożyć kilka gałązek rozmarynu i odstawić na dobę w zamkniętej butelce) Do blendera wrzucamy owoce. Miksujemy dosypując … Czytaj dalej Sorbet malinowy

gotuj ze mną
KREM ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW 283

Przygotowując tę zupę najlepiej kupować gruntowe, miejscami miękkie pomidory, których dodatkową zaletą jest zazwyczaj nieco niższa cena. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 2 kg świeżych pomidorów (miękkich, bardzo dojrzałych; np. malinowych lub bawole serce) 1 duża cebula 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka oleju np. kokosowego 1 łyżka masła przyprawy: sól, świeżo zmielony czarny pieprz, szczypta chili w proszku lub płatkach

cool and minty
Piątek: Danie jednogarnkowe z kuskusu, pomidorów i krewetek 128

ochoty, może wykorzystać gotowane, lub pieczone mięso z kurczaka. Kuskus z pomidorami i boczkiem Ważnym składnikiem dania są pomidory. Jeśli macie sposobność kupcie różne rodzaje pomidorów: koktajlowe, malinowe, truskawkowe, wszystkie jakie znajdziecie. Każda odmiana ma swój smak i wszystkie zamknięte w jednym garnku tworzą super kompozycję smakową. W przepisie występuje bekon – można z niego zrezygnować, ale dodaje on potrawie przyjemny

Niedzielny kucharz
Pasztet pieczony z cukinii 196

zrobić-wreszcie się wzięłam i zrobiłam -pasztet z cukinii ,bo o nim mowa-Wyszedł genialny,pełen aromatów i smaku.Prosty do zrobienia ,tani ,super sprawdził się na śniadanie z odrobiną malinowego pomidorka ,lib na obiad z sosem czosnkowym-mniam,zdecydowanie do powtórzenia-polecam gorąco....i ten zapach który rozchodzi się po domu jak się piecze....zdecydowanie ciężko doczekać ,aż wystygnie ,żeby

Swojskie jedzonko