przygotowania: 50 minut Składniki: 2 średnie pstrągi, ok. 230-250g, wypatroszone i oskrobane z łuski 1/2 łyżeczki soli + szczypta do warzyw 2 małe bataty 3 średniej wielkości pomidory malinowe 1 duża czerwona cebula 1 mała cukinia 1 cytryna 2-3 łyżki oliwy z oliwek lub oliwę w spray 1 łyżka świeżego tymianku 2 łodyżki świeżego rozmarynu 100ml wody
Book of spellswzbogacona sokiem z cytryny, miętą oraz lodem. Wbrew pozorom ten orzeźwiający napój można przygotować bardzo szybko. Jeżeli lubicie herbaty smakowe, możecie do tak przygotowanej herbaty dodać na przykład sok malinowy czy wiśniowy – co kto lubi, a także dowolne owoce czy zioła. Pamiętajcie, warto eksperymentować w kuchni nawet przy najprostszych przepisach Zapraszam Was do przepisu na ekspresową domową
Kuchnia Bazyliimascarpone 4 łyżki cukru 2 cukry waniliowe 2 łyżki żelatyny namoczone w 1/2 szklanki wrzątku dodatkowo - maliny około 500 g 2 galaretki czerwone 1 dżem malinowy lub truskawkowy
Kulinarne Fantazje Mariolisłonecznikowa: 100 g słonecznika (łuskanego) 400 g masy kajmakowej 100 g mlecznej czekolady Masa śmietankowa: 500 ml śmietany 36% 2 fixy do śmietany 2 łyżki cukru pudru 2 galaretki malinowe 1 szklanka świeżych malin Biszkopt: Do garnka wlewamy olej, wodę, kakao i ¾ szklanki cukru. Zagotowujemy i odstawiamy do wystygnięcia. Białka oddzielamy od żółtek. Żółtka miksujemy z wystudzoną masą kakaową
VioletoweKucharzeniełyżeczka majeranku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 łyżeczka słodkiej papryki (4 g) Składniki na sos: 1,5 łyżki oleju rzepakowego (15 g) 1 papryka czerwona (170 g) 2 dojrzałe malinowe pomidory (350 g) 500 ml gorącego wywaru warzywnego lub mięsnego 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ łyżeczki słodkiej papryki ¼ łyżeczki soli Dodatkowo: 100g makaronu świderki (ok. 1 szklanka) Wykonanie: Paprykę myjemy, usuwamy
KulinarneImpresje.plmój pierwszy raz z przetworami pomidorowymi to już wiem, że będzie ich dużo więcej POMIDORY W SŁOIKACH: 5kg pomidorów ( najlepiej tych mięsistych, z mniejszą ilością wody np. pomidory malinowe) 5 łyżeczek soli (1 łyżeczka na 1kg pomidorów) To by było na tyle ze składników Pomidory myjemy i obieramy ze skórki. Tak wiem, że przy takiej ilości pomidorów to trochę czasochłonne
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według Sylwiiinny. Czasami można tu trafić na miód jaworowy. Niesamowity smak, zbliżony do syropu klonowego. Zdobywca wielu dyplomów i wyróżnień. Pan Karol Czarnecki - Terka 4 – miód jaworowy i malinowy. Piękna pasieka na stromym zboczu i kilka wspaniałych rzeźbionych uli na podwórku. Bystre koło Czarnej to dwa w jednym piękna cerkiew grekokatolicka pw. Św. Michała Archanioła. Pierwsza cerkiew
królestwo garówprzepisie 300g), ale i tak zjedliśmy wszystko;) 200-300 g kuskusu bulion (około 2,5-3 szklanki) 500 g piersi kurczaka 300 g zielonej fasolki szparagowej 3 duże pomidory malinowe 1 duża cebula 1/2 szkl. śmietanki 30% wędzona papryka w proszku* czosnek granulowany* sól, pieprz Umytą fasolkę szparagową przycinamy na końcach, po czym kroimy na mniejsze części. Wrzucamy na osolony
Smaki Na Talerzuksylitol oraz cynamon. Po zmiksowanie najlepiej przelać gotową mieszankę przez sitko, aby pozbyć się pestek z malin. Na dno słoiczka wsypać płatki owsiane i nasiona chia. Zalać je mlekiem malinowym i dokładnie wymieszać za pomocą łyżeczki. Umieścić na noc w lodówce. Rano udekorować świeżymi malinami
Healthy food explorersię rozpuści. Odstawić do przestudzenia. Twaróg, jogurt oraz ksylitol przełożyć do blendera i zmiksować na gładką i kremową masę. Wlać rozpuszczoną żelatynę i jeszcze raz zmiksować. Masę wyłożyć na malinowy mus. Następnie schłodzić deser w lodówce (kilka godzin lub cała
Healthy food explorerDziś mam da was bardzo prosty malinowy deserek, który można zjeść również na lekkie śniadanie. Zwłaszcza w gorące dni będzie to bardzo dobra opcja. Zamiast malin można użyć innych owoców, na pewno dobrze sprawdzą się borówki, truskawki lub wiśnie. Składniki: 2 łyżki nasion chia 3/4 szklanki mleka roślinnego 2 łyżki syropu z agawy 1/2 szklanki malin gorzka czekolada Wykonanie
Healthy food explorerspożywania większej ilości tych warzyw A pomidorowa ze świeżych pomidorów to super szybki i prosty sposób na ich wykorzystanie. POMIDOROWA ZE ŚWIEŻYCH POMIDORÓW: 2kg pomidorów (ja użyłam pomidorów malinowych) wywar warzywny lub mięsny (można użyć rosołu z dnia wcześniejszego) sól, pieprz makaron lub ryż Pomidory obieramy ze skórki. Aby skórka dobrze schodziła z pomidorów, należy je wcześniej sparzyć gorącą wodą
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiDziś cudne ,pyszne , smakowite naleśniki z jogurtem , powidłami malinowymi i truskawkami do tego ☕ i Dzień staje się piękniejszy ;) #goodmorning #goodday #pycha #pancakes #strawberry #truskawki Zapraszam również do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na ___ Instagram : https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło ❤ ❤ ❤ ❤ ❤ A teraz przepis na ok 12 sztuk : 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 🍓 2 szklanki mąki pszennej 1.5 szklanki wody
Gotowanie Patkiprzypadku wegańskich i bezglutenowych wypieków jest to moja wielka improwizacja i modlenie się przy piekarniku żeby się udało :D O dziwo ciacho wyszło pyszne, zwłaszcza dodatkowo posmarowane dżemem malinowym ! SKŁADNIKI: 150 g mąki kukurydzianej 150 g mąki ryżowej 150 g mąki ziemniaczanej 30 g świeżych drożdży ¾ szkl. ksylitolu (można dać mniej lub więcej) 50 ml oleju kokosowego
Marcepanowa kuchnia