POMIDOROWY 1 cebula 2 ząbki czosnku 1/2 czerwonej papryczki chili / można dać mniej 1//3 świeżej papryczki chili 1 łyżka oleju, np. kokosowego 400 g świeżych pomidorów np. malinowych lub krojonych pomidorów z puszki 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka sosu sojowego 100 g zielonej soczewicy z puszki sól, świeżo zmielony czarny pieprz, 1 płaska
cool and mintyposypać ciasto cukrem pudrem. Smacznego! Polecam również inne ciasta z malinami: Ciasto z malinami i budyniową pianką na kruchym spodzie Sernik na zimno z malinami (z serka mascarpone) Malinowa chmurka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Proste i puszyste ciasto z malinami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojełyżką cukru (blendujemy) na gładki mus. Przelać do szklanek. Następnie miksujemy maliny z pół szklanką jogurtu i z pół szklanką soku pomarańczowego. Dodajemy łyżkę cukru. Mus malinowy przelewamy do szklanek, kieliszków lub szklanek na latte. Chłodzimy kilka minut w lodówce i serwujemy. Artykuł Koktajl z mango i malin pochodzi z serwisu I LOVE LIFE
I LOVE LIFEcukrem – do gotującego się syropu dodajemy maliny i gotujemy razem przez 4-5 minut na małym ogniu, do czasu aż owoce oddadzą swój sok i kolor, porozpadają się. Malinowy syrop studzimy, a po ostudzeniu przecedzamy go przez sito żeby pozbyć się pestek. Taki klarowny płyn wlewamy do soku cytrynowego. Dokładnie mieszamy, wstrząsając zamkniętą butelką a następnie uzupełniamy lemoniadę wodą źródlaną
Karo in the Kitchendodatek do każdego letniego obiadu, w większej ilości samodzielne danie kolacyjne. Tak samo smaczna na ciepło i na zimno. Po prostu pycha! Składniki: 1 kg fasolki szparagowej 2 pomidory malinowe sól, pieprz 1 mała cebulka 1 ząbek czosnku - opcjonalnie koperek 2 łyżki oliwy/oleju 1 łyżeczka miodu akacjowego 1 łyżeczka octu jabłkowego Wykonanie: obraną fasolkę ugotować w osolnej wodzie - około
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!pełnoziarniste, jogurtowe, bez cukru foremka 25 x 35 cm 3 jajka 2/3 szklanki ksylitolu lub erytrytolu 200 g mąki orkiszowej razowej 40 g mąki kokosowej 1 łyżka budyniu malinowego (proszku) – można pominąć 2 łyżeczki proszku do pieczenia 80 ml oleju rzepakowego 150 g jogurtu naturalnego 250 g borówki amerykańskiej Jajka ubić z ksylitolem na puszystą, gładką pianę. Dodać olej
FitkotMoja ulubiona letnia zupa. Gazpacho z pieczonych warzyw z limonką kolendrą i awokado. Prosta i szybka zupa, której możesz przygotowywać duże ilości. 2 czerwone papryki 3 malinowe dojrzałe pomidory sól pieprz główka czosnku cebula oliwa z oliwek limonka awokado kolendra Warzywa umyj i przekrój na pół. Polej oliwą i piecz w 200 stopniach ok 3-45 minut. Przełóż
AZgotuj!garść malin opcjonalnie listki mięty Brzoskwinie myjemy, wyrzucamy pestki i w razie potrzeby obieramy ze skórki. Miksujemy je z malinami i maślanką. Od razu podajemy. Smacznego :) Artykuł Koktajl brzoskwiniowo-malinowy pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogCiasto "Wiśniowa chmurka" to po prostu "Malinowa chmurka" (przepis z Moje Wypieki) tylko z wiśniami ;) Jest bardzo delikatne i orzeźwiające. A kwaskowate wiśnie w galaretce świetnie komponują się ze słodkim kremem i bezą. Nie ma nic lepszego do kawy niż to właśnie ciasto :) Ciasto kruche: 150g mąki pszennej 100g masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia łyżka cukru waniliowego
Smakołyki Asikropel esencji waniliowej Masa: 250 g mascarpone 100 ml śmietany 30-36 % 2-3 łyżki cukru pudru około 200 g malin Polewa: 80 ml wrzącej wody 1/2 opakowania galaretki malinowej lub truskawkowej 3 łyżki jogurtu greckiego 25 g masła Biszkopt 1. Białka ubijamy ze szczyptą soli, następnie dosypujemy cukier i ubijamy na sztywno, wlewamy po żółtku i ubijamy na najmniejszych
Gotowanie...to proste !młodej kapusty 100 ml wytrawnego białego wina 400 ml bulionu lub wody z 2 łyżkami sosu sojowego 2 listki laurowe 4 kulki ziela angielskiego 1 łyżeczka kminku 4 pomidory malinowe lub 400 rozdrobnionych pomidorów z puszki mały pęczek natki pietruszki mały pęczek koperku 50 ml śmietany 30% 1 łyżeczka mąki pszennej WYKONANIE Boczek kroimy na cienkie plasterki, a następnie
cool and mintygotowania ryżu i ciecierzycy ;) Z podanych składników przygotowałam dwie porcje 100g brązowego ryżu 4 łyżki ugotowanej ciecierzycy 2 plastry sera feta Pół kostki tofu z bazylią (około 100g) Pomidor malinowy 2 ogórki konserwowe 2 łyżki pasty paprykowej Pęczek natki pietruszki Ryż oraz ciecierzycę ugotować (lub użyć gotowej ze słoika) Pomidora, ogórka, tofu oraz ser feta pokroić w kostkę Natkę pietruszki
HealthyCreationswyśmienicie. Kurczaka możecie go podać z ryżem lub makaronem. Przepis pochodzi z tasty.co . Składniki: 2 ćwiartki kurczaka 1/2 cebuli drobno posiekanej 3 ząbki czosnku posiekane w plasterki 4 pomidory malinowe posiekane w kostkę, pozbawione gniazd nasiennych lub duża garść pokrojonych pomidorków koktajlowych lub puszka pomidorów w zalewie Duża garść szpinaku Opakowanie śmietany 12 proc. (150 g) 1/2 szklanki tartego parmezanu
Niedzielny kucharzsiebie pasują. Stek z jelenia pocięty na plasterki, do tego maślano-czosnkowe puree i fasolka szparagowa smażona z boczkiem i czosnkiem, podsmażone kurki i pieczarki oraz doskonały sos malinowo-śliwkowy
Milion Smakówpętka dobrej jakości kiełbasy (u mnie kiełbaski z Lidla "Pikok Pure") 1 duża cukinia (ok 600 g) 3 papryki (najlepiej różnokolorowe) 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 duże malinowe pomidory 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 liście laurowe 3 ziarna ziela angielskiego 1/2 papryczki chilli 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta suszonej ostrej papryki (według uznania) 1 łyżka oleju rzepakowego sól
Katarzyna Skórska - dietetyk kliniczny