malinowe - 6058 przepisów (strona:216/404)

Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie 290

mąki pszennej 250 g zimnego masła 120 g cukru pudru 3 żółtka Masa rabarbarowa: 750 g rabarbaru (umyty, oczyszczony, pokrojony w kostkę) ½ szklanki cukru 1 opakowanie galaretki np. truskawkowa, malinowa 4 łyżki dżemu truskawkowego Wykonanie: Mąkę, pokrojone w kosteczkę masło i cukier   umieściłam w misce, posiekałam (siekaczem) żeby wszystkie składniki się ze sobą połączyły a ciasto konsystencją przypominało kruszonkę

Kuchnia u Krysi
Lekkie śniadanie : Borówkowo-ryżowe krążki słodzone rodzynkami (Vege & White sugar free) 168

Kochani nie tak dawno dzieliłam się z wami moim przepisem na  Malinowy ryż na mleku . Dzisiaj ponownie odczaruję klasyczną nudną kolację i zaserwuję wam coś smacznego, i lekkiego. Do mojego przepisu wykorzystałam płatki ryżowe, które gotowałam w wodzie z dodatkiem rodzynek sułtańskich. Piękny fioletowy kolor i ciekawy smak dodają borówki amerykańskie. W ramach wzbogacenia smaku dodałam skórkę pomarańczową

vaniliowoczekoladowa
Porady dla początkującego winiarza 152

także z warzyw, np. z pomidorów, a sam smak wina możemy podkręcić bakaliami: rodzynkami czy też suszonymi morelami. Jednak najpopularniejsze są wina winogronowe, wiśniowe, porzeczkowe, borówkowe, agrestowe, jabłkowe, gruszkowe, malinowe. Korzystanie z owoców sezonowych to najlepsze wyjście, bo wtedy te owoce są najtańsze i najbardziej dorodne, a to daje gwarancję wydobycia maksymalnego smaku i owocowej esencji. Przygotowanie wina domowego składa

Moja smaczna kuchnia
Kompot z rabarbaru i truskawek 130

Orzeźwiający napój, kompot z rabarbaru i truskawek, kusi kolorkiem i aromatem. Do kompotu polecam rabarbar „malinowy”, który jest słodszy, o mocno czerwonych łodygach. Żeby przełamać smak dodałam kilka truskawek. Najlepiej smakuje schłodzony;) Składniki : 300 g rabarbaru 1 litr wody  4 łyżki cukru ( w zależności od gustu można dosłodzić) Kilka truskawek Umyć rabarbar i truskawki. Odciąć liście

Rusty Fork
JAK ZROBIĆ W DOMU FRAPPUCCINO CZEKOLADOWE JAK ZE STARBUCKSA! 305

zenitu. To pokazuje, że szukamy fajnych przepisów na mrożone kawy prosto niczym z kawiarni. Jeśli chcecie odwiedźcie też dotychczasowe przepisy na  Najprostszą kawę mrożoną ,  Frappuccino jagodowe ,  Malinowe frappe . Dzisiaj pokaże jak zrobić słynne frappuccino o smaku czekoladowym niczym prosto z sieci Starbucks, chociaż co tu będę ściemniać, moje mi smakowało o niebo lepiej. Raz, że użyłam swojej

SMYKWKUCHNI
Kruche ciasto, beza i curd z rabarbaru 210

będzie brzydkie i byle jakie, w kolorze błota . Nie mamy do wyboru tylu odmian rabarbaru jak choćby Anglicy i nie ma szans na to, że uda się uzyskać żywy, malinowy kolor rabarbarowego curdu bez dodatkowego wspomagania. Jeśli macie pod ręką dobry, mocno słodki i rubinowy sok z buraków – zamieńcie 50ml wody podanej w przepisie na curd właśnie na niego. SKŁADNIKI

Karo in the Kitchen
Rolada A la Czarny las 209

pory, tylko raz na blogu pojawił się przepis na roladę biszkoptową. Wówczas krem był malinowo-bananowy. Dzisiaj chcę wam zaproponować nieco inną wersję, choć niemniej smaczną. Przepis powstał trochę na kształt popularnego tortu szwarcwaldzkiego z uwagi na podobne składniki. A więc w rzeczy samej będzie : ciemna gorzka czekolada, puszysty biszkopt,domowa konfitura jeżynowa, bita śmietana i wiśnie. Myślę

vaniliowoczekoladowa
Fritatta z patelni, z szynką, fetą i szpinakiem. Moja opinia nt. patelni kamiennej Delimano Stone Legend. 208

gratisie. Fritatta z patelni, z szynką, fetą i szpinakiem. Składniki: 10 jaj pęczek świeżego szpinaku dwa ząbki czosnku 20 dag dobrej szynki drobiowej 100 g sera feta 1 pomidor malinowy sól i pieprz ziołowy Wykonanie: Szpinak posiekać drobniutko, czosnek przecisnąć przez praskę. Szynkę i ser pokroić w kostkę, podobnie jak pomidora (można zostawić kilka plasterków na wierzch). Patelnie wstawić

Poezja Smaków - blog kulinarny
Sezon na rabarbar w pełni! 134

dolegliwości związane z nerkami i reumatyzmem. Wybierając rabarbar zwracajmy uwagę na kolor łodyg. Ogonki z różowowawą skórką i miąższem są słodsze. Te o mocnym czerwonym kolorze smakują jakby lekko malinowo:) Zasada jest prosta. Im czerwieńsza łodyga, tym słodszy rabarbar.   Artykuł Sezon na rabarbar w pełni! pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Krucha tarta z rabarbarem 172

mąki pszennej 250 g zimnej margaryny lub masła 1 szkl cukru 2 jajka 1 łyżka śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 600 g rabarbaru op. budyniu malinowego 6 łyżek cukru z prawdziwą wanilią 2 łyżki mielonych herbatników lub bułki tartej Ciasto: składniki na ciasto posiekać, zagnieść i zwinąć w folię. Włożyć na dwie godziny do lodówki. Pamiętajcie, że ciasto

Smakołyki Asi
Szybki tort z owocami 250

wypieków ¾ szklanki mąki pszennej ¼ szklani mąki ziemniaczanej Na krem: 400ml śmietany kremówki ½ opakowania mascarpone (ok 150g) 3 łyżki cukru pudru Ponadto: Świeże owoce Intensywna herbata ( u nas smak owocowy - malinowa) Przygotowanie biszkoptu: białka z 6 jajek oddzielamy od żółtek. Następnie ubijamy je na sztywną pianę dodając szczyptę soli. Pod koniec ubijania cały czas miksując dodajemy cukier.  Dodajemy stopniowo żółta

Kolizje Smaków
Ciasto z rabarbarem i bezową pianką 174

tylko zaczyna się sezon rabarbarowy musi pojawić się u mnie ciasto z rabarbarem i bezową pianką. Piekę od razu dwa bo tak szybko znikają. Najlepszy jest rabarbar tzw. malinowy o czerwonych łodygach bo mniej kwaśny, ale i ze zwykłego wyjdzie pyszne ciasto tylko rabarbar trzeba bardziej posłodzić. Kwaskowatość rabarbaru przełamana słodkością bezy - to jest to!  Składniki: Ciasto

Cukiernia Pychotki
Spaghetti z klopsikami w sosie pomidorowym z "Ojca Chrzestnego" 208

porcje): Klopsiki: mięso mielone wieprzowo - wołowe 2 szalotki jajko garść natki pietruszki sól  pieprz Sos: oliwa z oliwek 3 ząbki czosnku przecier pomidorowy 500 ml duży pomidor malinowy ocet balsamiczny łyżka (opcjonalnie) 100 ml czerwonego wytrawnego wina 1,5 cienkiej kiełbaski pikantnej Szalotki pokroić w drobną kostkę. Wymieszać mięso z szalotkami, jajkiem i natką pietruszki. Doprawić. Zagnieść, uformować średniej

Karola gotuje
Puszysty i lekki biszkopt z pianką z bitej śmietany i galaretki. Punkt krytyczny - Energia odNowa. 309

stopni przez około 30 minut. Biszkopt powinien lekko się zazłocić. Po upieczeniu dobrze wystudzić dobrze i przekroić na dwa placki. pianka: 500 ml śmietany kremówki (36%, ewentualnie 30%) 2 malinowe galaretki (każda na pół litra wody) Galaretki rozpuścić w połowie zalecanej na opakowaniu wody. Odstawić w chłodne miejsce do lekkiego zastygnięcia. Kiedy galaretka będzie już lekko zastygnięta, ale nie całkowicie

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pomysł na… kolorowe naleśniki 172

naleśniki. Aby uzyskać ten kolor dodałam do ciasta soku z buraka. Smak nie jest wyczuwalny, ale kolor mocno widoczny. Kolorowe jedzenie poprawia nastrój! Naleśniki podałam na dwa sposoby. Z malinowym twarożkiem, czyli zmiksowanym z malinami twarogiem, polane miodem. To na słodko. Na wytrawnie z fetą, wędzoną rybą i warzywami. Obie wersje smakowały równie dobrze, więc, która smaczniejsza musicie ocenić sami

Kucharzyca

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję