jego okładce, co mnie miło zaskoczyło i bardzo dziewczynom tworzącym ten projekt dziękuję :) Sezon na najpyszniejsze owoce lata już się rozpoczął, ale zanim zawita klimat truskawkowy, jagodowy i malinowy, chciałabym pokazać kilka przepisów, które nazbierały mi się w tym czasie, kiedy tutaj nie publikowałam. Mam nadzieję, że was zainspiruję bezcukrowymi słodkościami, które się tutaj pojawią i upieczecie coś pysznego
FitKotchia i mango ------------------------------------------------------------- Salsa z mango Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 1/2 dojrzałego mango 1 mała czerwona cebula 3 łyżki drobno pokrojonej czerwonej papryki 1 duży pomidor malinowy sok z limonki świeża kolendra sól do smaku Wykonanie: Mango obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, staramy się zachować cały sok. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Pomidora parzymy
Kulinarne przygody GatityDzisiaj małe przypomnienie: Przepis na malinowe frappe! Polecam
SMYKWKUCHNIdzisiejszej odsłonie zapraszam na naleśniki odpowiednie dla wegan, które zrobiłam z mleka kokosowego. Naleśniki były bardzo delikatne w smaku z lekkim aromatem kokosu...pyszności :) Podałam je z galaretką malinową domowej roboty 😋 Składniki (6 szt): ciasto naleśnikowe: mleko kokosowe z puszki 400 ml, mąka pszenna 1 szklanka, proszek do pieczenia pół łyżeczki, sól szczypta, dodatkowo: olej kokosowy do smażenia, ulubiony dżem
kulinarne odsłony patipieczywa lub croissantów w niedzielny poranek. W tym roku sezon na przetwory rozpoczęliśmy wyjątkowo wcześnie. Kilka dni temu w jednym z podwarszawskich gospodarstw ogrodniczych Paweł kupił piękne pomidory malinowe po 2,5 zł za kilogram, wczoraj morele po 3 zł. Przy takiej cenie nie było co się zastanawiać, wzięliśmy wszystkie jakie były czyli 9 kilogramów. Już po raz kolejny
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakubkiem gorącej ulubionej herbaty. Składniki: Na 3 sztuki: 6 kromek pszennego chleba 3 łyżki serka kanapkowego paprykowego 6 liści sałaty lodowej 3 plastry szynki gotowanej 3 plastry pomidora malinowego 3 papryczki czereśniowe nadziewane tuńczykiem 3 listki botwinki Koperek do dekoracji Sposób przygotowania: Z kromek chleba foremką do ciasta w kształcie dużego serca wycinam mini kanapeczki, smaruję jedną warstwa serka
Wanilia i Kardamonduszenia. Oferują go Młyny Stoisław . 1 szklanka Pęczak jęczmienny kujawski Młyny Stoisław 2 białe kiełbasy parzone 1 cebula 2 szklanki gorącej wody 1/2 dużej główki młodej kapusty 1 pomidor malinowy 2-3 łyżki posiekanego koperku sól pieprz czarny świeżo mielony Kapustę poszatkować i wrzucić na wrzącą, osoloną wodę. Gotować 10-15 min, uważając, aby jej nie rozgotować. Ugotowaną odsączyć
https:KKuchniaMniamjednak smakuje ciasto lekko słodkawe. Jest cudownie wilgotne, a dodatek owoców sprawia, że staje się jeszcze lepsze. Przetestowałam wersję z malinami i truskawkami i jak dla mnie wersja malinowa wygrywa. Wy możecie eksperymentować z jakimi tylko dodatkami chcecie. Myślę, że dzięki temu to ciasto za każdym razem może zaskoczyć Was czymś nowym. Ciasto a la brownie składniki
Przysmaki Karolkipyszny sernik na bazie słodkiej śmietanki. Czasem warto zrezygnować z diety i zjeść kawałek takiego mago smacznego ciacha. Polecam Składniki: 400 ml śmietanki 36% schłodzonej 3 galaretki malinowe w proszku 50 g biszkoptów tortownica o średnicy 16 cm Przygotowanie: Zagotowujemy wodę i rozpuszczamy galaretki. Dwie galaretki rozpuszczamy w 1 szkl gorącej wody, a trzecią galaretkę rozpuszczamy
słodkie i nie tylko historie kulinarneproste i niesamowicie pyszne połączenie! Jeśli macie w domu szparagi to nie wahajcie się ich użyć! :) SKŁADNIKI (4-6 porcji) 2 łyżki szparagowego pesto z tego przepisu 1 pomidor malinowy 1 żółty lub pomarańczowy pomidor garść pomidorków koktajlowych 150 g sera feta świeża bazylia oliwa z oliwek sól pieprz ulubiony makaron (polecam penne bądź fusilli) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Makaron gotujemy zgodnie
DefinicjaSmakuTUTAJ ). Wraz z innymi składnikami stworzył pyszny dressing, który w sałatce stanowi jeden z najistotniejszych elementów. Składniki: 50 g miksu sałat 50 g makaronu pełnoziarnistego 1/2 pomidora malinowego 1-2 jajka 1/3 papryki czerwonej Sos: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka oleju lnianego (Olejarnia Kołodziejowo) 1 łyżka octu balsamicznego jasnego 1 łyżeczka musztardy
Zdrowie na języku :PSkładniki: ∙ 1 pomidor (u mnie malinowy) ∙ 1 kula mozarelli ∙ kilka łyżeczek pesto z czosnku niedźwiedziego (może być inne) ∙ sól morska ∙ świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: 1. Pomidora kroimy w plastry. 2. Mozzarellę kroimy w plastry. 3. Układamy naprzemiennie plastry pomidora i mozzarelli. 4. Na wierzch kładziemy pesto z czosnku niedźwiedziego. 5. Doprawiamy solą morską i świeżo mielonym pieprzem. Smacznego
Gocha gotuje!błyskawicznych) - 250 g całych migdałów - 120 g pestek słonecznika - 120 g ziaren sezamu - 2 jabłka golden delicious - 2 łyżeczki zmielonego cynamonu - 1 łyżeczka zmielonego imbiru - 200g płynnego miodu (dałam malinowy) - 2 łyżki brązowego cukru (light muscovado) - 1 łyżeczka różowej soli himalajskiej - 2 łyżki oleju rzepakowego - 200 g rodzynków - 100 g suszonej żurawiny - garść suszonych moreli - 120 g suszonych wiśni
mojewypiekiinietylkojako dodatek do drugiego dania. Składniki: 1/2 główki sałaty masłowej ( najlepiej ze środka) 1/2 czerwonej papryki 1/2 papryki żółtej kilka plasterków chili 1 ogórek gruntowy polski 1 pomidor malinowy polski garść listków świeżej bazylii Dressing: 1 ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę 1/2 płaskiej łyżeczki cukru pudru 1 czubata łyżeczka musztardy francuskiej 3 łyżki oleju 1 łyżeczka octu spirytusowego sól
Gosia gotujeZobaczcie jak wyglądają i zróbcie, żeby przekonać się jak smakują Składniki: 4 okrągłe cukinie 470 g fileta z indyka 3 pełne łyżki ugotowanej kaszy jaglanej ( klik ) 1 pomidor (malinowy) ½ czerwonej papryki 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku kawałek sera żółtego (np. gouda) ¼ łyżeczki tymianku szczypta kminu rzymskiego ½ łyżeczki bazylii (brak na zdjęciu) sól i pieprz do smaku łodyżki koperku
Kuchnia u Krysi