Cytrynowy krem, Bieszczady

Cytrynowy krem, Bieszczady

Cytrynowy krem, Bieszczady

Ten deser to maksymalnie uproszczona wersja tej tarty cytrynowej bez pieczenia . Można jeść od razu po przyrządzeniu! PYSZNE!!! Składniki na 5-6 porcji: kilka herbatników (5-10 sztuk) 1 puszka słodzonego mleka skondensowanego (ok. 400 g) 2 duże, gęste jogurty naturalne sok z 2 cytryn skórka z 1 cytryny Herbatniki rozdrobnij, np. za pomocą blendera. W oddzielnej misce krótko zmiksuj/zblenduj mleko, jogurt i sok z cytryny. Dodaj skórkę cytrynową i wymieszaj łyżką. Nakładaj do pucharków warstwy: herbatniki, krem cy... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Qlinarnie i Qlinarnie

Autor

PatchuliaMPatchuliaM

Witam,
prowadzę dwujęzycznego wegetariańskiego bloga kulinarnego: oczywiście znajdziesz tu przepisy, ale też recenzje restauracji i ostatnio kupionych produktów spożywczych. Na blogu pojawiają się też wpisy dot. szeroko pojętej kultury, m.in. filmu oraz wydarzeń kulturowych z mojego miasta - Rzeszowa. Zapraszam do lektury:).

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

herbatniki, tarta, placki, babki, placki ziemniaczane, babka ziemniaczana, pierogi, ziemniaki, pierogi przepis, krem, mleko skondensowane, bez pieczenia, wielkanoc, malinowe, sosy, kasza gryczana, kapusta kiszona, desery, kapustą, deser, kasza, placek z serem, babka cytrynowa, pieczone ziemniaki

Inne przepisy z Qlinarnie i Qlinarnie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.