Sernik na zimno bez pieczenia

Sernik na zimno bez pieczenia

Sernik na zimno bez pieczenia

Przepyszny delikatny serniczek. Można go zrobić na biszkoptach lub samodzielnie upiec biszkopt. Ja mam tym razem na biszkopcie, ponieważ nie dostałam w sklepie biszkoptów. To zależy od Was czy zrobicie układając biszkopty na dnie formy czy upieczecie cienki biszkopt. Forma o wymiarach 20 x 25 cm, wyłożyć papierem do pieczenia zarówno dno jak i boki. Biszkopt – białka ubić na sztywną pianę, powili wsypywać cukier nie przerywając mieszania. Dodać po jednym żółtku podczas mieszania. Mąki, proszek do piec... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Pokoleń

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

Ciasta na Wielkanoc. Najlepsze przepisy!

Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.

Czytaj dalej...

Przepis na idealny biszkopt

Poniżej przedstawiony zostaje przepis na idealny biszkopt, które jest jednym z najdelikatniejszych ciast.

Czytaj dalej...

Jak przygotowywać potrawy, by nie tracić cennej witaminy C?

Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.

Czytaj dalej...

Autor

kuchniapokolen

Uwielbiam fotografowanie, gotować i piec a teraz jeszcze troszeczkę biegać 😉 Mam bloga kulinarnego na którego serdecznie zapraszam www.kuchniapokolen.pl

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

biszkopt, galaretka, ciasto, sernik, malinowe, serniczek, sernik pieczony, serniki na zimno, sernik na zimno, ciasta z masa, maliny, sernik bez pieczenia, bez pieczenia, ciasto z galaretka, ciasto z malinami, ciasto na zimno, ciasto bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto z białek , ciasto pianka, pianka na biszkopcie, mleko w proszku, sernik bez cukru, ciasto bez pieczenia z galaretka

Inne przepisy z Kuchnia Pokoleń

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.