olej kokosowy. Wszystkie składniki starannie z sobą mieszamy. W osobnym naczyniu mieszany mąkę z płaskurki, mąkę z amarantusa i proszek do pieczenia. Następnie do „mokrych” składników dodajemy powili połączone maki z proszkiem do pieczenia i wyrabiamy ciasto. Ciasto jest gotowe jak ładnie odchodzi od ręki. W razie potrzeby można podsypywać odrobinę mąka, jeżeli będzie się kleiło. Gotowe ciasto rozwałkowujemy
Cookery.plSkładniki/12sztuk: -250 g maki pszennej -200 ml mleka bez laktozy -2 jajka -200 g pomidorów bez skórki pokrojonych w kostkę -70 g startego parmezanu -50 ml oleju rzepakowego -1 łyżeczka sody -2 łyżeczki proszku do pieczenia -100 g czarnych oliwek bez pestek -sól i pieprz Przygotowanie: Jaja wbij do miski, dolej mleka i olej. Zblenduj. Następnie dodaj pokrojone drobno
I LOVE LIFEząbki czosnku 2 łyżki oleju słonecznikowego 600 ml bulionu warzywnego 1 łyżka pieprzu białowieskiego 1 mała puszka groszku konserwowego 1 puszka fasoli pinto wraz z zalewą 1 łyżka maki kukurydzianej 50 ml zimnej wody 300 g ulubionego makaronu sól, pieprz Przygotowanie: Mięso kroimy na kawałki. Marchew, seler, pietruszkę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Czosnek rozgniatamy i kroimy na mniejsze części
R'n'G Kitchengotuję i ja. Prosty, smaczny, bez zbędnych dodatków, Klasyczny. Polecam :) Składniki: - 70 dag mięsa wieprzowego ( u mnie łopatka ) - czosnek mielony - czerwona mielona papryka - kminek mielony - majeranek - sól - śmietana 18% - maka 1 łyżka - olej Wykonanie Mięso oczyszczam, odkrawam zbędne błonki i tłuszczyk. Kroję w średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewam odrobinę oleju, wrzucam mięso, dodaję wszystkie przyprawy, mieszam aż straci różowy
Kuchnia z widokiem na ogródktóry nałożony jest kawałek ryby z wodorostem w środku; SASHIMI - Platy surowej ryby podawane z wasabi i imbirem; FUTOMAKI - duża rolka, często z dodatkiem grzybów, mało ryżu, dużo wypełnienia MAKI - zobaczymy niżej, gdyż na nie podajemy wam przepis. Składniki dla 3-4 osób: 200 gram ryżu do sushi 200 gram łososia wędzonego świeży tuńczyk, krewetki, paluszki krabowe krewetki 1 ogórek
Życie zaczyna się w kuchnisię pod ciężarem jabłek więc takie racuchy bardzo często były smażone w moim domu, zazwyczaj na podwieczorek. Dziś podzielę się z nimi Wami... Zapraszam! Składniki; 170 g maki pszennej (szklanka z górka) 2 jajka 200 ml mleka 1 łyżka cukru trzcinowego Skworcu 2 łyżeczki cukru waniliowego z prawdziwą wanilią Skworcu pół łyżeczki sody oczyszczonej Skworcu 1 łyżeczka skórki
Radość kipiąca uśmiechem.klonowym i podane z dowolnymi owocami to propozycja na drugie śniadanie. Czy może być prościej? Chyba nie! Pycha :) Składniki dla 4 osób: 2,5 szklanki maki tortowej 2 duże jajka 1,5 szklanki mleka 3,2% 75 g masła 82% 3 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 3 czubate łyżki cukru szczypta soli syrop klonowy
Wanilia i Kardamonorzechów laskowych 150 g ziaren słonecznika 80 g siemienia lnianego 80 g babki płesznik (lub jajowatej) łyżeczka soli (i dowolne przyprawy, jakie lubicie) 20 g sezamu (opcjonalnie) 20 g maku (opcjonalnie) 20 g nasion chia (opcjonalnie) 8 vEGGs oliwa z oliwek papier do pieczenia Wymieszałam dokładnie wszystkie składniki, przełożyłam do keksówki wyłożonej papierem i skropionej oliwą i piekłam około godziny
Cytryna&Co.Bułki z dodatkiem lnu złocistego (można też użyć sezamu), do hamburgerów. Mają piękny złocisty kolor i nie są bardzo trudne w przygotowaniu. Składniki: (na 4 średniej wielkości bułki) 250g maki pszennej + łyżka, 40g Kasi, 2 żółtka, 120 ml ciepłego mleka, 12 g świeżych drożdży, szczypta soli, szczypta cukru, duża łyżka lnu złocistego lub sezamu, jajko + 2 łyżki mleka do posmarowania
Lena GotujeSkładniki: – 1 i ¼ szklanki maki orkiszowej – 1 szklanka cukru pudru – 3 jajka – ¾ kostki masła bez laktozy – ½ szklanki śmietany bez laktozy – 4 łyżki kakao – 1/2 łyżeczki sody – 1 łyżeczka proszku do pieczenia polewa – 100 g gorzkiej czekolady – 50 ml rumu – 1/3 kostki masła bez laktozy Przygotowanie: Masło zmiksować z cukrem
I LOVE LIFEDomowy sok pomidorowy najlepszy jest w okresie kiedy można kupić świeże, pachnące pomidory. Aczkolwiek w zimie, wczesną wiosnę również warto go przygotować bo dostarczy nam odpowiednich
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rolady wykorzystałam białka, które zostały mi po pączkach. Jeśli macie przypadkiem białka, to już wiecie co z nich zrobić :) Składniki: 6 białek szczypta soli 1 szklanka cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Krem: 250 ml. śmietanki 30 % 250 g. serka mascarpone 1 tabliczka białej czekolady Dodatkowo: cukier puder Wykonanie: Czekoladę drobno pokroić. Białka ubić na sztywno
Agusiowe smakołykiSłodka tatra na kruchym spodzie z delikatną wiśniową masą. Tarta jest kolejną propozycją na zdrowy deser przygotowany bez dodatku cukru, niezdrowych tłuszczy i białej maki. Wbrew pozorom przygotowanie takich zdrowych deserów jest niezwykle proste i nie wymaga żadnych wymyślnych składników. Spód tej tarty powstał na bazie mąki z ciecierzycy (którą spokojnie można zamienić na inną mąkę - owsianą, gryczaną
HealthyCreationswchłaniały tłuszczu warto dodać trochę spirytusu do ciasta. SKŁADNIKI OPONKI 250 g twarogu 100 g śmietany 18% lub jogurtu naturalnego 2 żółtka 4 łyżki cukru 250 g maki 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka spirytusu olej roślinny do smażenia LUKIER MALINOWY 1/2 szklanki cukru pudru sok z ćwiartki cytryny 3-4 maliny WYKONANIE
cool and minty