mak - 12131 przepisów (strona:402/809)

Keto bułeczki z makiem - bez cukru, glutenu i laktozy 127

Składniki na 5 bułeczek: - 2 białka - szczypta soli kłodawskiej - szczypta sody - kilka kropli soku  cytryny - 1 łyżeczka maku - 25 g oleju kokosowego bezzapachowego - 25g wody - 25g mąki kokosowej Przygotowanie : Białka ubijamy z szczypta soli na sztywna pianę   Dodajemy roztopionym i ostudziony olej kokosowy oraz pozostałe składniki i delikatnie mieszamy Nakładamy do silikonowych foremek Wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Szkrab Je Sam
SZEŚĆ PRZEPISÓW NA DANIA NA BAZIE WODY FILTROWANEJ W DZBANKACH AQUAPHOR 108

szparagów 1,5 lita wody odrobina soli i cukru do gotowania SKŁADNIKI NA SOS: 1 szklanka wody 1 szklanka białego wina 3 łyżki masła 2,5 łyżki maki 80 ml śmietany kremówki 2 żółtka odrobina gałki muszkatołowej sól i  pieprz do smaku do podania: plasterki cytryny, listki bazylii WYKONANIE: Umyte szparagi obierz i odetnij

Słodko-Słony Świat Ilony
Drożdżówki z agrestem i kruszonką 154

mąki żytniej 250 ml mleka 1 jajko 65 g roztopionego masła 68 g cukru   25 g świeżych drożdży mleko do pomalowania bułeczek Kruszonka: 3 łyżki maki pszennej 1,5 łyżki cukru 1,5 łyżki roztopionego masła Dodatkowo: czerwony agrest Wykonanie: Drożdże rozkruszamy w misce, dodajemy do nich wystudzone masło, ciepłe mleko i jajko. Mieszamy, następnie dodajemy

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto na maślance z morelami i borówkami amerykańskimi 128

borówkami? Zapraszam po przepis.   Ciasto na maślance z morelami i borówkami Proporcje na formę o wymiarach Czas przygotowania: 70 minut Składniki: 3 jajka 2 i 3/4 szklanki maki pszennej 1/2 szklanki oleju 3/4 szklanki cukru 1 szklanka maślanki 3 łyżeczki proszku do pieczenia ok. 10 polskich moreli 300 g. borówki amerykańskiej cukier puder   Wykonanie: Morele kroimy

Kulinarne przygody Gatity
Zapiekane naleśniki – DUTCH BABY 202

podobny sposób jak tarta. DUTCH BABY jest łatwy do zrobienia. Zapiekany naleśnik – DUTCH BABY Składniki na zapiekany naleśnik DUTCH BABY 150 ml mleka 3 jajka 80 g maki ¼ łyżeczki soli 3 łyżeczki masła 1 łyżeczka oleju roślinnego Holenderski naleśnik – DUTCH BABY Przygotowanie Mleko, jajka wyjmij z lodówki wcześniej i pozostaw w temperaturze pokojowej. Następnie w dość dużym naczyniu

Naleśniki
Bułeczki z młodą kapustą 223

jajka 1 łyżeczka soli 2 łyżki cukru 50g masła 1 łyżka oleju Nadzienie: mała główka młodej kapusty 1 cebula pęczek szczypiorku olej do smażenia sól pieprz majeranek sezam lub mak do posypania Mleko podgrzać. Z drożdży, łyżki cukru, łyżki mąki i mleka przygotować rozczyn. Jajka rozkłócić widelcem, 2 łyżki przelać do miseczki i odstawić do posmarowania bułek. Pozostałe jajka wymieszać

Obiad gotowy
Karmelowe babeczki z migdałami po prostu pychota 87

nauczą się twórczej współpracy zakończonej nietuzinkowym efektem. Migdałowe muffinki z karmelem Składniki na 12 muffinek: 3 jajka 2/3 szklanki cukru (145 g) 1/3 szklanki oleju (76 g) 1 szklanka maki pszennej (165 g) 7 łyżek zmielonych migdałów (70 g) ½ łyżeczki proszku do pieczenia (4 g) skórka otarta z połówki cytryny 1 łyżeczka soku z cytryny Karmel: 1,5 łyżki wody

KulinarneImpresje.pl
Puszyste ciasto drożdżowe z serem, borówkami i kruszonką 210

KRUSZONKA -70g masła lub margaryny -3 łyżki cukru -cukier waniliowy -mąka ok 7 łyżek DODATKOWO -ok 300g borówek leśnych Do miski wkruszamy świeże drożdże, dodajemy łyżkę cukru, łyżkę maki oraz ciepłe mleko-wszystko mieszamy do rozpuszczenia drożdży  i odkładamy do podrośnięcia. Jajka mieszamy z cukrem na jednolitą masę.  Masło rozpuszczamy i studzimy. Gdy drożdże podrosną przesiewamy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Fitinki. Czyli ciasteczka owsiane z dodatkiem kawy Inki... 194

Przepis ze strony Inki . Składniki: (na okolice 20 sztuk) 2 łyżeczki kawy Inki 100g masła 4 łyżki miodu 1 łyżeczka ksylitolu (dałam 3 łyżeczki słodzika Canderel) 3/4 szklanki maki pszennej 1 jajko 2 szklanki płatków owsianych 50g kokosu (akutrat miałam mniej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody szczypta soli Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj 2 blaszki do pieczenia

Lejdi of the house
Ciasto z morelami 122

wanilinowy morele cukier puder (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Ubijamy białka z 4 jajek. Dodajemy cukier i całość mieszamy. Następnie dodajemy pozostałe składniki czyli 1 szklanka mąki tortowej, 1/2 szklanki maki ziemniaczanej, żółtka z 4 jajek, 2 łyżki oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia. Na kocu dodajemy roztopione i przestudzone masło. Całość dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Kolejnym krokiem będzie

Blog kulinarny S9.PL
Szneki z serem i świętojankami 136

letniego nadzienie: 40 dkg sera półtłustego białego 1/2 szklanki cukier puder 1 żółtko 2 łyżki masła 30 dkg porzeczek czerwonych kruszonka: 1 łyżka masła 1 łyżka cukru 2 łyżki maki pszennej Ciasto: Do miski wykruszam drożdże dodaję dwie łyżki mąki dolewam mleko letnie taka ilość żeby zaczyn miał konsystencję kwaśnej śmietany, dodaję szczyptę cukru. Mieszam i odstawiam przykrytą miskę

wesoła kuchnia
Pszenno-żytnie bułki śniadaniowe z pestkami dyni-pyszne i mięciutkie 121

polecić pestki dyni BIO  firmy Polskie Młyny, która oferuje produkty najwyższej jakości. Polecam zapoznać się z ofertą na stronie  http://polskiemlyny.pl/ SKŁADNIKI -mąka pszenna tortowa 400g -maka razowa 100g -125ml mleka -125ml ciepłej wody -30g świeżych drożdży -40g rozpuszczonego masła -2 łyżeczki soli -pół łyżki cukru -pestki dyni-polecam pestki dyni BIO Polskie Młyny

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Muffiny bananowo-wiśniowe (ewentualnie czereśniowe)... 122

ciasta dostały się kwaśne wisienki...         Przepis z wycinka zachowanego ze starego magazynu lokalnego supermarketu. Składniki: (na 6 większych, lub 8-9 mniejszych sztuk) 150g maki z proszkiem do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 50g miałkiego, jasno-brazowego cukru 1 banan, bardzo dojrzały 150g jogurtu waniliowego, lub bananowego 2 łyżki oleju 1 białko jajka 100g czereśni/wiśni

Lejdi of the house
Racuchy na maślance z karmelizowanymi jabłkami 119

racuchów na maślance wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej 1 szklanka maślanki 1 małe jajko roztrzepane 2 łyżki cukru pudru 1,5 szklanki (około 250 g)  maki pszennej (typ 450 lub 500 lub 550) pół łyżeczki cukru waniliowego 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 2-3 Jabłka Grójeckie olej do głębokiego smażenia lub patelnia do racuchów cukier puder

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata