Składniki: 5 małych buraków (ok. 400 g) 3 jajka 1/2 szklanki maki kokosowej (55 g) 3 łyżki kakao 60 g erytrytolu 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta … Czytaj dalej Ciasto z burakami
czarrna od kuchniBURGERY Z CIECIERZYCY: * ugotowana kasza jaglana – 1,5 szkl * ugotowana, namoczona przez noc ciecierzyca – 1,5 szkl * jajko L – 1 szkl ( lub 2 mniejsze ) * bułka tarta – 3-4 łyżki * maka pszenna – 1 czubata łyżka * masło – 3 łyżki * czosnek -2 ząbki * cebula – 1 szt * sól, pieprz, papryka, curry, kmin rzymski – do smaku Na odrobinie oleju przesmażamy drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek
Ostra na Słodkowiórek kokosowych 200g jagieł ( Soligrano najlepsze) 2 jajka (jak ktoś chce bez to 2 czubate łyżki siemnienia lnianego rozpuszczonego w ciepłej wodzie, aż powstanie kleik) 100g mąki jaglanej 50g maki krupczatki Robimy! Wszystko ze sobą wyrabiamy. gdy nie zlepia się nam dostatecznie, dodajemy jeszcze jajko, lub trochę kefiru/maślanki Nabieramy trochę masy- lekko turlamy w dłoniach, rozpłaszczamy i układamy
Latosiowydomsmaku (nie jest strasznie słodkie). Sprawdzi się idealnie na każdą okazję i zaskoczy nie jednego łasucha (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: Biszkopt: 5 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka maki 1/2 szklanki oleju Łyżeczka proszku do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Masa: Sok witaminka bądź Kubuś 900 ml 2 budynie śmietankowe 3/4 szklanki cukru 2 śnieżki 400 ml zimnego mleka 1 galaretka
Blog kulinarny S9.PLnimi. Nie ma co pisać, trzeba je upiec. Zapraszam! Składniki; 20 dag masła 20 dag cukru trzcinowego Skworcu 4 jajka 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Skworcu 22 dag maki pszennej 3 dag mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Skworcu 60 dag śliwek odpestkowanych Przygotowanie; Wszystkie składniki powinny być w temp. pokojowej. Mąkę pszenną i ziemniaczaną wraz
Radość kipiąca uśmiechem.Tym razem znany już Wam przepis na sernik wiedeński, ale w wersji nie pieczonej a… gotowanej bo jest to sernik z wolnowaru. Tak przygotowane ciasto
Ola la LCHFsosem słodko – kwaśnym, takie połączenie sprawia że danie jest przepyszne. Zachęcam do zrobienia bo warto . Składniki na ciasto naleśnikowe: · 2 szk. maki pszennej · 1 szk. mleka · ½ szk. wody gazowanej · Jajko
Kulinarna Chwilaserkiem homogenizowanym Pyszne naleśniki z serowym nadzieniem, szybko się robi i szybko znika. Dowolny ulubiony owoc. Składniki na ciasto naleśnikowe: · 1 szk. maki pszennej · 1/2 szk. mleka · 1/3 szk. wody gazowanej · Jajko
Kulinarna Chwilakostki rosołowe · 5 ziemniaków · ½ szk. śmietany 18 % · 2 łyżki maki pszennej · Vegeta · Sól · pieprz Sposób przygotowania: 1. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę
Kulinarna ChwilaSól · Odrobinę octu · Szczypta cukru · 2 łyżeczki maki pszennej Składniki na farsz: · ½ cebuli · 10 dag pieczarek · Sól · Pieprz
Kulinarna ChwilaCUKINIOWO JABŁKOWE Składniki: 200 g jabłek ( 1 średnie jabłko) 200 g cukinii 200 g miękkiego masła 100 g cukru 10 g cukru z prawdziwą wanilia 4 jajka 200 g maki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia do dekoracji: cukier puder plastry karmelizowanego jabłka Thermoprzepisy. Ciasto cukiniowo jabłkowe. Wykonanie: Jabłko kroimy na 4 części, wykrawamy gniazdo nasienne. To samo robimy
Themo przepisypieprz 2 łyżki koperku świeżego posiekanego 1/2 łyżeczki majeranku 2 łyżki mąki do obtoczenia 25 dkg fasolki szparagowej 2 łyżki parmezanu startego sos beszamelowy: 1 łyżka masła 1 łyżka maki pszennej 1 żółtko 250 ml mleka 2 łyżki octu winnego sól Klopsy: Fasolkę obieram, kroję na trzy części i gotuję aldente w osolonej wodzie. Rybę, cebulę, czosnek mielę maszynką
wesoła kuchniamiękkie w środku przekąski :) A co jeżeli postanowimy zagrać w zielone i dodać szpinaku do ciasta? Składniki (ok 20 niedużych lub 14 dużych gofrów): 2 szklanki maki pszennej tortowej szczypta soli 1 łyżeczka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mleka 2 duże jajka garść świeżego szpinaku 80 ml oleju rzepakowego Przygotowanie: Mąkę, proszek do pieczenia, cukier
ChilliJemyzdaniem nie ma smaczniejszej i szybkiej babki jak właśnie babka budyniowa. Polecam! Składniki: 200 ml śmietany 12% 180 g budyniu waniliowego(3 opakowania) 120 g cukru pudru 100 g maki pszennej 100 g cukru 80 g skórki pomarańczowej 50 ml wrzącej wody 30 ml soku z cytryny 8 g proszku do pieczenia 5 jajek Jajka ubijamy z cukrem
Ciasta z tradycjamimąki pszennej 1 łyżeczka soli 2 łyżki cukru 200 ml ciepłego mleka 20 g świeżych drożdży 2 jajka 100 g rozpuszczonego masła Do posmarowania: mleko lub roztrzepane jajko mak lub sezam Przygotowanie: Drożdże rozpuścić w ciepłym mleku z dodatkiem cukru i zostawić aż się spienią i lekko podrosną. W misie miksera umieścić mąkę, sól, jajka oraz wyrośnięte drożdże, zagnieść ciasto
Kocham..lubię..gotuję..