Rosół polski z pielmieniami, czyli kulinarna wyprawa do źródeł oryginalnego smaku

Rosół polski z pielmieniami, czyli kulinarna wyprawa do źródeł oryginalnego smaku

Rosół polski z pielmieniami, czyli kulinarna wyprawa do źródeł oryginalnego smaku

Jesień i nadchodząca zima, to najlepszy czas na moją ukochana zupę, czyli rosół. Przygotowanie dobrego rosołu to cały rytuał, któremu musimy poświecić nieco czasu. W zamian na naszym talerzu pojawi się pyszna i aromatyczna zupa. Dziś zapraszam Was po przepis na rewelacyjny rosół polski z pielmieniami. Czy wiecie, że w kuchni staropolskiej przyprawiano rosół limonką? Marka Zagrodowy zaprosiła blogerów kulinarnych w podróż do czasów staropolskiego ucztowania. W promiennej scenerii ostatniego dnia lata, wybraliśmy si... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarne przygody Gatity

Warto przeczytać

Jak najlepiej dobrać przyprawy do mięsa?

Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.

Czytaj dalej...

Sałatka z kurczakiem - 15 najlepszych przepisów

Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.

Czytaj dalej...

Autor

Kulinarne przygody GatityKulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

rosół, kurczak, ciasto, pierogi, pierogi przepis, mięso, zupa, kapustą, śliwka, dynia, kalafior, mak, ciasto ze śliwką, ciasto z makiem, kurczak pieczony, ciasto na pierogi, pierogi przepis ciasto, mięsa pieczone, pierogi z mięsem, kurczak z warzywami, ciasto na niedziele, kalafior pieczony

Inne przepisy z Kulinarne przygody Gatity

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.