lukier - 7892 przepisów (strona:193/527)

JABŁECZNIK Z POŁÓWKAMI JABŁEK 178

SKŁADNIKI Ciasto: blaszka 26x21 cm 2 szkl. mąki, 200 g masła, 150 g serka waniliowego, 1/2 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 6 małych jabłek, cynamon, lukier WYKONANIE Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na 2 części ( większą i mniejszą). Większą część rozwałkowujemy, wykładamy dno i boki formy. Jabłka obieramy, dzielimy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, układamy w formie(...)posypujemy cynamonem. Rozwałkowujemy pozostałą część ciasta, układamy na jabłkach, nacinamy na środku każdego jabłka. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce, polewamy lukrem. Źródło przepisu znajdziesz

słodki bratek
MUFFINKI Z COCA COLĄ 141

dzięki użyciu coca coli. SKŁADNIKI 200 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki kakao, 160 g cukru, 150 ml coca coli, 100 ml oleju, 2 jajka Dodatkowo: lukier WYKONANIE W 1 misce łączymy suche składniki, w 2 mokre – następnie łączymy razem, przekładamy do papilotek, pieczemy 20 min w 190 stopniach. Po wystudzeniu polewamy lukrem

słodki bratek
Babeczki na 1001 sposobów 76

smaku czekoladowym  dwa jajka 100ml mleka 100ml oleju 12 foremek 40g orzechów laskowych mielonych 4 łyżki agrestu w zalewie słodko kwaśnej z dodatkiem spirytusu 1 opakowanie różowego lukru Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni bez termoobiegu. Do wysokiego naczynia wbij jaja,dodaj mleko i olej,wsyp zawartość torebki i dobrze wymieszaj do gładkiej konsystencji . Do masy dosypuję mielone orzechy(...)dodaję słodkich owoców.Delikatnie mieszam. Do 12 foremek silikonowych nakładam masę. Do rozgrzanego piekarnika wkładam i piekę około 22 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu,dekoruję gorącym lukrem,nakładam na górę babeczki słodki agrest. Smacznego

Kurnikowo
Bułki drożdżowe z serem i owocami 223

łyżka śmietanki 30%  - kilka kropel olejku waniliowego Wszystkie składniki zagnieść, zawinąć w folie spożywczą i wstawić do lodówki. Dodatkowo do posmarowania bułek przed pieczeniem: - białko - łyżka mleka Lukier: - szklanka cukru pudru - sok z 1/2 cytryny (czasem cytryna ma mało soku więc dajemy z całej) Mieszamy cukier z sokiem. Sposób wykonania: Mąkę i cukier wsypujemy do miski. Robimy rozczyn(...)serową, na ser owoce i kruszonkę, przykrywamy i odstawiamy na 10 minut, piekarnik nagrzewamy na 180 stopni, pieczemy 15 minut, wyciągamy i studzimy najlepiej na kratce. Lekko ostudzone polewamy lukrem. Smacznego

Wypieki Rene
SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁEK 116

Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 170 g masła 100 g serka waniliowego homogenizowanego 4-5 jabłek cynamon lukier: 2 łyżki śmietany 18% 3/4 szklanki cukru pudru Wykonanie: *Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, wbijamy jajko, dodajemy serek, dodajemy posiekane mocno schłodzone masło, zagniatamy ciasto.Jeśli(...)przykrywamy jabłka, dociskamy boki ciasta aby się zlepiły. *Pieczemy 40 minut w 170 st. *Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem, dobrze mieszamy by nie było grudek. Jeszcze ciepłe ciasto polewamy lukrem. Zostawiamy do wystygnięcia

Z Majeczką w kuchni
Drożdżówki z serem i lukrem cytrynowym 146

masła - 15 dag cukru - skórka starta z 1 cytryny - szczypta soli Ser: - 50 dag sera białego - 5 żółtek - 10 dag cukru - 3 łyżki kwaśnej śmietany - wanilia lub cukier waniliowy Lukier cytrynowy: - 5 łyżek cukru pudru - sok z połowy cytryny Dodatki do ciast i deserów znajdziecie na stronie  www.Skworcu.com.pl . 1. W 1 szklance mleka rozpuszczamy drożdże z jedną łyżeczką cukru(...)minut w ciepłym miejscu do ponownego wyrośnięcia.  5. Piekarnik rozgrzewamy do 190 C, czas pieczenia ok. 25-30 minut, aż będą lekko rumiane. Wystudzone drożdżówki polewamy lukrem cytrynowym

Apetyczna babeczka
Dyniowe Drożdżówki z jabłkami i orzechami 143

soli 80 g masła, stopionego 100 g dyniowego puree 1 jajko 3 jabłka 1 łyżka cynamonu, czubata 5 łyżek cukru 2 łyżki masła 3 łyżki orzechów laskowych, grubo pokrojonych Lukier 2 łyżki soku z cytryny 80 g cukru pudru Rozpuść drożdże w ciepłym mleku. Dodaj dyniowe puree, jajko, mąkę i zagnieć gładkie i elastyczne ciasto. Pod koniec zarabiania dodaj sól(...)drożdżówki do nagrzanego piekarnika i piecz przez 8-10 minut. Drożdżówki powinny się lekko zrumienić. Wyjmij z piekarnika na metalową kratkę. Wymieszaj cukier z sokiem. Posmaruj jeszcze ciepłe drożdżówki lukrem. Smacznego!   Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara Spara The post Dyniowe Drożdżówki z jabłkami i orzechami appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
PYSZNE CIASTO Z POŁÓWKAMI JABŁEK 1583

jabłka.Pamiętajmy o podsypaniu mąką blatu jak będziemy wałkować ciasto,może się kleić.Ciasto wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy ok.40 min.do zarumienienia się ciasta. Teraz przygotowujemy lukier.Łyżkę śmietany i cukier puder mieszamy razem aby nie było grudek.Tk powstały lukier rozprowadzamy na jeszcze ciepłym cieście i pozostawiamy do wystygnięcia. I nasze ciasto gotowe!!! Smacznego

Mała w garnku miesza
Domowy lukier malinowy 95

Wygląda bosko, ma idealną konsystencję, cudownie pachnie i smakuje :-) Lukier malinowy do zdobienia i słodzenia wypieków takich jak: ciastka, pączki, słodkie bułeczki i lizaki z ciasta! Czas przygotowywania:  15 minut Ilość porcji:  około 70 g gęstego lukru

AniaGotuje.pl
PIERNICZKI 166

pieczenia i w odstępach układamy pierniczki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy w 180 stopniach C ustawienie góra dół ok. 20 minut. Po przestudzeniu możemy polukrować lub polać polewą czekoladową. LUKIER : 1 białko ok. 15 dag cukru pudru 1,5 łyżki soku z cytryny WYKONANIE : Do białka dodajemy sok, miksujemy dodając po trochu cukru. Masa ma być gładka, biała(...)się ciągnąć. Dekorujemy za pomocą worka cukierniczego i tylki z cienką końcówką. Odstawiamy do wyschnięcia. Z przepisu wyszły 4 blachy od piekarnika, taka ilość lukru śmiało nam wystarczy. Ładnie zapakowane pierniczki będą wspaniałym prezentem dla rodziny

Pani na deser
Drożdżówka z makiem i orzechami – kuchnia podkarpacka 575

łyżeczki proszku do pieczenia aromat migdałowy rodzynki Masa orzechowa: 300 g zmielonych orzechów włoskich 1 szklanka śmietany (słodkiej, nie gęstej) 6 łyżek cukru pudru 1 słoik powideł śliwkowych. Lukier lub polewa orzechowa. Przygotowanie ciasta: Drożdże rozpuszczamy z cukrem i ciepłym mlekiem i dodajemy do pozostałych składników. Wyrabiamy elastyczne, gładkie ciasto. Przykrywamy je ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia. Powinno podwoić swoją(...)stopni C (grzałka góra-dół) i pieczemy drożdżówkę na dolnej półce przez około 1 godzinę. Jeśli wierzch ciasta szybko ciemnieje, przykrywamy go lekko folią aluminiową. Wystudzone ciasto polewamy lukrem przygotowanym z 1/2 szklanki cukru pudru i odrobiny wrzątku. Możemy też polać je polewą czekoladową i posypać mielonymi orzechami. Drożdżówka z makiem i orzechami - kuchnia podkarpacka Zapraszam do zakładki KUCHNIA PODKARPACKA

Trzeci talerz
Babcina szarlotka 176

rozpuszczonego masła Kruche ciasto: 400 g mąki pszennej 1/3 szklanki cukru 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 170 g margaryny 3 łyżki mleka 1 łyżka esencji waniliowej Lukier: 1 szklanka cukru pudru Kilka łyżek ciepłej wody Mus jabłkowy: Jabłka obieramy, pestkujemy i kroimy na małe kawałki. Przekładamy je do dużego garnka. Do jabłek wsypujemy cukier oraz cynamon. Wlewamy rozpuszczone(...)czasie wykładamy mus jabłkowy. Na wierzchu kruszymy drugą część ciasta. Ciasto pieczemy w 180*C przez 30-35 minut (z termo obiegiem). Po wyjęciu studzimy i oblewamy lukrem

VioletoweKucharzenie
na szybko murzynek przekładany dżemem... 125

łyżki, woda 10 łyżek, cukier 1 szklanka, jajka 3 sztuki "L", proszek do pieczenia 3 łyżeczki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, dżem śliwkowy 250 ml, czekolada gorzka 100 gram, lukier biały - w opisie margarynę, wodę, kakao, cukier, zagotować i ostudzić, do wystudzonej masy wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia, wbić jajka, połowę startej czekolady i mikserem wszystko dokładnie połączyć keksówka(...)minut, następnie szybko nożem naciąć wzdłuż na środku ciasta, piec dalej z 35 minut, ciasto dobrze wystudzić wystudzone ciasto przekroić na połowę, posmarować dżemem, nakryć ciastem, lekko przycisnąć lukier: 3/4 szklanki pudru cukru wymieszać z sokiem z cytryny na tyle, aby był dość płynny, polać ciasto i posypac resztą startej czekolady - ciasto jest po prostu pysznie smaczne...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Jabłka w cieście 159

chcemy je poukładać 16 g cukru waniliowego łyżka cynamonu Jabłka obrać,przekroić na pół i wydrążyć środek.Cukier waniliowy i cynamon wsypać do miski,każde jabłko obtoczyć w mieszance. Lukier: łyżka kwaśnej śmietany szklanka cukru pudru Śmietanę wymieszać z cukrem pudrem do uzyskania jednolitej gładkiej masy.Polać jeszcze gorące ciasto. **Ciasto samo w sobie jest mało słodkie.Jeżeli ktoś(...)lubi lukru,polecam dodać więcej cukru do ciasta.Lukier dodaje słodyczy. Źródło przepisu- tutaj

Anielskie wypieki
Pierniki 150

kardamonu 200 g płynnego miodu 100 g masła 2-3 łyżki syropu trzcinowego Diamant 6 łyżek cukru pudru 2 jajka szczypta soli skórka otarta z jednej cytryny dodatkowo na lukier: cukier puder sok świeżo wyciśnięty z cytryny perełki, migdały, orzechy, wg uznania Wykonanie: W garnku rozpuścić masło, dodać miód, cukier trzcinowy, kardamon, cynamon, cukier puder, wymieszać i ostudzić. W misce(...)minut. Następnie wałkować małymi porcjami, wycinać ulubione wzory i piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni (u mnie termoobieg) ok 10-12 minut. Kiedy ostygną polukrować i ozdobić. Lukier można zrobić np. z soku z cytryny i cukru pudru - wymieszać te składniki ze sobą, polukrować, obsypać perełkami, orzechami lub migdałami

Trufelkowo

Proponowane wyszukiwania