lukier - 7892 przepisów (strona:186/527)

PIERNICZKI LCHF (keto, paleo, optymalne, bez glutenu, laktozy i cukru) 235

Niebawem Mikołajki więc ja co roku przygotowaliśmy pierniczki, którymi częstuje się Mikołaj zostawiając prezenty pod poduszką Pierniczki robiłam z Wikusią a do dekorowania (lukrem niskowęglowodanowym) zasiadła cała rodzinka Zgadnijcie, który pierniczek ozdobiła Wikusia? Jako, że od jakiegoś czasu staram się nie poddawać obróbce termicznej orzechów i nasion, musiałam popracować nad nowym przepisem bo poprzedni zawierał mąkę migdałową. I tak powstały(...)nadać pierniczkom złotego koloru i blasku. Piec przez 20-25 minut obserwując by nie przypiekły się za bardzo. Po wyjęciu z piekarnika pozostawić do wystudzenia. Zimne pierniczki można udekorować lukrem niskowęglowodanowym na bazie ksylitolu, czekoladą lub bez dekoracji umieścić w metalowej puszce. Smacznego! — BTW całości: 442 g, 1515 kcal

Ola la LCHF
Sernik krakowski 375

tłustego zmielonego twarogu 250 g masła 1,5 szkl cukru pudru 8 żółtek 5 białek 3 łyżki mąki ziemniaczanej starta skórka z pomarańczy bakalie (rodzynki, smażona skórka pomarańczowa) Lukier cytrynowy niecała szklanka cukru pudru sok z połowy cytryny Ciasto kruche : do mąki dodać cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia i cukier. Wymieszać i dodać pokrojone na mniejsze kawałki zimne masło(...)wierzchu, na ukos poukładać wałeczki z ciasta, aby powstała kratka. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. (góra i dół bez termoobiegu). Piec około godzinki na złoty kolor. Lukier : cukier puder utrzeć z gorącym sokiem cytrynowym i posmarować wystudzone ciasto (pominęłam). Sernik krakowski By Published: Total time: Calories per serving: Fat per serving: Ingredients: Thinly-sliced Price: Directions: ... Artykuł

Pieguskowa Kuchnia
Dyniowy warkocz drożdżowy z nadzienim makowym 166

mielonego maku 100-120 ml mleka 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki miodu/ksylitolu 2 łyżki likieru pomarańczowego 2 łyżki mielonych migdałów 1 łyżka masła Składniki na lukier: 4 łyżki ksylitolu/cukru 2 łyżki soku z cytryny Dodatkowo: 1 żółtko + 2 łyżki mleka Wykonanie: w kubeczku rozetrzeć drożdże z 1 łyżką mleka. W garnuszku podgrzać mleko, dodać masło pokrojone(...)odstawić do wyrastania. Warkocz przykryć ściereczką kuchenną wyrośnięte ciasto posmarować żółtkiem rozbełtanym z 1 łyżką mleka. Piec w 180`C około 25 minut studzić na kratce przestudzoną roladę ozdobić lukrem (ksylitol utrzeć z sokiem z cytryny

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Wieniec Makowy 460

szczypta soli Nadzienie makowe: 130 g maku mielonego około 1/3 szkl wody 30 g cukru 2-3 łyżki miodu 1/2 łyżki masła aromat migdałowy (do smaku) orzechy, rodzynki, żurawina Lukier: 1/2 szkl cukru pudru 2 łyżki gorącej wody 1. Z ciepłego mleka, drożdży oraz łyżki cukru robimy zaczyn i odstawiamy do wrośnięcia. 2. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem, miodem(...)blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawiamy do ponownego podrośnięcia na około 30 minut. 6. Piekarnik nagrzewamy do 170-180 stop. Pieczemy przez 25-30 minut. Wystudzony wieniec polewamy lukrem. Smacznego

Gotowanie...to proste !
Rogale Marcina 193

dolną część ale nie najniższą, nagrzanego do 180°C. Piec ok. 20 min. Po upieczeniu pierwszej blachy włożyć drugą. W tym czasie pierwsza partia stygnie. W trakcie można oblać lukrem i posypać przygotowaną wcześniej posypką.  Lukier: 100g cukru pudru i ok. 2 łyżek wody lub mleka. Ja dodałam mleko. Nadaje to ładnego białego koloru i bogatszego smaku. Wszystko dobrze

Ukojenie Podniebienia
Pora na Piernik Staropolski 172

blaszkę ciasto pieczcie jedno po drugim.) Wystudzone blaty przełóżcie ulubionym dżemem. Owińcie papierem i równo obciążcie.  Zostawcie na 3 dni w chłodnym miejscu. Później polejcie rozpuszczoną czekoladą, albo lukremLukier (cytrynowy) 1 szklanka cukru pudru 2-3 łyżki wrzącej wody, lub świeżo wyciśniętego soku z cytryny, albo pomarańczy.   Wszystko wymieszać dokładnie na gładką pastę. Powodzenia

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
SERNIK Z GRUSZKAMI - NAJLEPSZY! 186

dodaję zmielony ser, budyń waniliowy. Wlewam stopniowo olej, miksuję, po czym dodaję mleko. Miksuję. Na końcu mieszam łopatką masę serową bardzo delikatnie z ubitymi białkami. ponadto : 4 dorodne gruszki lukier do dekoracji (najlepiej królewski) Gruszki kroję w ósemki, obierając je uprzednio ze skórki. Przygotowaną masę serową wykładam na podpieczone ciasto, gruszki wciskam w masę. Posypuję kruszonką i wstawiam ponownie(...)piekarnika. Piekę ok. 45-60 minut, do tzw. "suchego patyczka".  Studzę chwilę w piecu, po czym wykładam poza niego, aby sernik całkowicie wystygł. Polewam go przygotowanym lukrem. SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Rogaliki twarogowe z kremem czekoladowym 260

inspirowane ciastem półfrancuskim. Zwykle ten przepis wykorzystujemy do przygotowania ciastek posypanych grubym cukrem, ale czekoladowe nadzienie przemawia do nas bardziej :)  Brak cukru w cieście pozwala na polanie rogalików lukrem, nie powodując nadmiernej słodkości całego wypieku :) SKŁADNIKI: 250 g margaryny 250 g twarogu półtłustego 500 g mąki 1 jajko słoiczek kremu czekoladowego LUKIER: przepis tutaj (klik) Jeśli mamy robota, wszystkie

Kuchnia od dwojga
Drożdżówki z makiem 157

kawałki, u mnie wyszło 11 sztuk. Ułożyłam na blaszce do pieczenia, pieczemy do złotego koloru ( w moim piekarniku) 20 minut w temperaturze 180 stopni. Po ostygnięciu, bułki polałam lukrem. Lukier  3/4 szklanka cukru pudru łyżka śmietany Smacznego

Kurnikowo
Muffiny cynamonowe pachnące mandarynką czyli poWeekendowe Łakocie odc.160 191

pieczenia 80 g oleju roślinnego lub stopionego i ostudzonego masła 140 g cukru pudru 2 jajka 1/2 łyżeczki cynamonu sok z 2 mandarynek skórka starta z jednej mandarynki lukier: 50 g cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu ok. 2 łyżek soku z mandarynki Jajka ucieramy z cukrem pudrem. Stopniowo, ciągle ucierając, dodajemy masło i sok z mandarynek. Wsypujemy cynamon a także(...)wykładamy papilotkami a dołki w 2/3 wypełniamy masą. Piekarnik nagrzewamy do 190 st. C. Muffinki pieczemy ok. 20-30 minut nastepnie Wyjmujemy i studzimy. Gdy przestygną lukrujemy. By powstał lukier w miseczce mieszamy cukier z cynamonem i ucieramy z sokiem aż powstanie gęsta pasta, którą można bez problemu rozsmarować na muffinach

Dzieje kuchennej Wiewióry
JABŁECZNIK Z POŁÓWKAMI JABŁEK 203

SKŁADNIKI Ciasto: blaszka 26x21 cm 2 szkl. mąki, 200 g masła, 150 g serka waniliowego, 1/2 szkl. cukru, 1 łyżeczka proszku do pieczenia Dodatkowo: 6 małych jabłek, cynamon, lukier WYKONANIE Składniki na ciasto zagniatamy, dzielimy na 2 części ( większą i mniejszą). Większą część rozwałkowujemy, wykładamy dno i boki formy. Jabłka obieramy, dzielimy na połówki, usuwamy gniazda nasienne, układamy w formie(...)posypujemy cynamonem. Rozwałkowujemy pozostałą część ciasta, układamy na jabłkach, nacinamy na środku każdego jabłka. Pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Studzimy na kratce, polewamy lukrem. Źródło przepisu znajdziesz

słodki bratek
MUFFINKI Z COCA COLĄ 164

dzięki użyciu coca coli. SKŁADNIKI 200 g mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 4 łyżki kakao, 160 g cukru, 150 ml coca coli, 100 ml oleju, 2 jajka Dodatkowo: lukier WYKONANIE W 1 misce łączymy suche składniki, w 2 mokre – następnie łączymy razem, przekładamy do papilotek, pieczemy 20 min w 190 stopniach. Po wystudzeniu polewamy lukrem

słodki bratek
Babeczki na 1001 sposobów 97

smaku czekoladowym  dwa jajka 100ml mleka 100ml oleju 12 foremek 40g orzechów laskowych mielonych 4 łyżki agrestu w zalewie słodko kwaśnej z dodatkiem spirytusu 1 opakowanie różowego lukru Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni bez termoobiegu. Do wysokiego naczynia wbij jaja,dodaj mleko i olej,wsyp zawartość torebki i dobrze wymieszaj do gładkiej konsystencji . Do masy dosypuję mielone orzechy(...)dodaję słodkich owoców.Delikatnie mieszam. Do 12 foremek silikonowych nakładam masę. Do rozgrzanego piekarnika wkładam i piekę około 22 minut. Po wyjęciu i ostudzeniu,dekoruję gorącym lukrem,nakładam na górę babeczki słodki agrest. Smacznego

Kurnikowo
Bułki drożdżowe z serem i owocami 250

łyżka śmietanki 30%  - kilka kropel olejku waniliowego Wszystkie składniki zagnieść, zawinąć w folie spożywczą i wstawić do lodówki. Dodatkowo do posmarowania bułek przed pieczeniem: - białko - łyżka mleka Lukier: - szklanka cukru pudru - sok z 1/2 cytryny (czasem cytryna ma mało soku więc dajemy z całej) Mieszamy cukier z sokiem. Sposób wykonania: Mąkę i cukier wsypujemy do miski. Robimy rozczyn(...)serową, na ser owoce i kruszonkę, przykrywamy i odstawiamy na 10 minut, piekarnik nagrzewamy na 180 stopni, pieczemy 15 minut, wyciągamy i studzimy najlepiej na kratce. Lekko ostudzone polewamy lukrem. Smacznego

Wypieki Rene
SZARLOTKA Z POŁÓWKAMI JABŁEK 146

Składniki: ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko 170 g masła 100 g serka waniliowego homogenizowanego 4-5 jabłek cynamon lukier: 2 łyżki śmietany 18% 3/4 szklanki cukru pudru Wykonanie: *Do miski wsypujemy mąkę, cukier puder, proszek do pieczenia, wbijamy jajko, dodajemy serek, dodajemy posiekane mocno schłodzone masło, zagniatamy ciasto.Jeśli(...)przykrywamy jabłka, dociskamy boki ciasta aby się zlepiły. *Pieczemy 40 minut w 170 st. *Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem, dobrze mieszamy by nie było grudek. Jeszcze ciepłe ciasto polewamy lukrem. Zostawiamy do wystygnięcia

Z Majeczką w kuchni

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję